Algemene Voorwaarden van Argo reizen

Aanbod
Ons reisaanbod is vaak al meer dan een jaar van tevoren gemaakt. Sindsdien kunnen er in de programma’s wijzigingen aangebracht zijn. Ook kan het voorkomen dat door onvoorziene omstandigheden de uitvoering van het programma afwijkt van het gepubliceerde programma.

Minimum aantal deelnemers
Voor onze groepsreizen geldt een minimum aantal deelnemers van 15 personen. Met minder deelnemers dan het minimum behouden wij ons het recht voor de reis af te zeggen waarover wij u tijdig zullen berichten.

Reissom
De gepubliceerde reissommen zijn gebaseerd op de prijzen, geldkoersen en belastingen zoals deze bij Agro Reizen bekend waren bij het in druk geven van de brochure. Wij behouden ons echter wel het recht voor om de reissom te wijzigen indien wijzigingen in de vervoerskosten, verschuldigde heffingen en toepasselijke wisselkoersen daartoe aanleiding geven.

Betaling
De volledige reissom dient uiterlijk 4 weken voor vertrek te zijn voldaan.

Verzekeringen
Uiteraard hoort er bij een verzorgde vakantie een goede reis- en annuleringsverzekering. We raden u dringend aan om deze af te sluiten. Voor een aantal reizen is een reisverzekering verplicht waarover u bij boeking zal worden geïnformeerd.

Annulering door de reiziger
De kosten van de annulering, welke in principe bij een geldige reden overigens door uw annuleringsverzekering gedekt zullen worden, zijn als volgt:

  • bij annulering tot de 42ste dag (excl.) vóór de dag van vertrek: geen kosten
  • bij annulering vanaf de 42ste dag (incl.) tot de 28ste dag (excl.) vóór de dag van vertrek: 35% van de reissom;
  • bij annulering vanaf de 28ste dag (incl.) tot de 21ste dag (excl.) vóór de dag van vertrek: 40% van de reissom;
  • bij annulering vanaf de 21ste dag (incl.) tot de 14e dag (excl.) vóór de vertrekdag: 50% van de reissom;
  • bij annulering vanaf de 14e dag (incl.) tot de 5e dag (excl.) vóór vertrek: 75% van de reissom;
  • bij annulering vanaf de 5e dag (incl.) tot de vertrekdag: 90% van de reissom;bij annulering op de dag van vertrek of later: de volledige reissom.
  • bij annulering op de dag van vertrek of later: de volledige reissom.

Reisdocumenten
Agro Reizen zal voorafgaand of bij de boeking de benodigde algemene informatie verstrekken over de vereiste reisdocumenten. U moet er echter zelf voor zorgen bij vertrek en tijdens de reis in het bezit te zijn van alle benodigde documenten. Bewaar tijdens de reis uw reisdocumenten en geld nooit in uw tas/koffer, maar altijd in uw handtas of portefeuille of in de kluis in het hotel.

Tenaamstelling
De (voor)naam en voorletters op vliegtickets en op visa dienen exact overeen te komen met de gegevens in uw paspoort. Controleer of wij op uw bevestiging dit juist hebben weergegeven en meldt eventuele onjuistheden direct aan Agro Reizen. Indien blijkt dat documenten niet volledig gelijk zijn kan de luchtvaartmaatschappij u weigeren. Wij zijn niet aansprakelijk voor kosten voortvloeiend uit het opnieuw moeten afgeven van deze documenten of gevolgen die dit voort zou kunnen brengen.

Beperkingen en dieetmaaltijden
Het is de plicht van de reiziger om Agro Reizen te informeren over eventuele beperkingen van uzelf dan wel van uw medereizigers en wat dientengevolge in het bijzonder wordt verlangd. Als u aan een dieet gebonden bent vernemen wij dit graag bij boeking. Dit blijft echter een preferentie die wij niet kunnen garanderen. Het is handig om uw dieet in het Engels mee te nemen. Dit geldt ook voor medicijnen.

Ontevreden of klachten
Helaas komt het wel eens voor dat iemand ontevreden is over bijvoorbeeld de hotelkamer. Meldt dit svp ter plaatse aan de reisleiding die dan zal trachten voor een oplossing te zorgen.