FORGOT YOUR DETAILS?

16 dagen een stukje Nederland inBraziliëReisleiding: Hilde Beijer

Nederlandse boeren waren ook lang geleden al ondernemende mensen, die om welke reden dan ook emigreerden voor een beter bestaan. Brazilië is een wat minder bekende bestemming maar onder de West-Indische Compagnie in de 17e eeuw waren in meerdere delen van Brazilië al Nederlandse  groeps vestigingen van boeren.  De immigranten hadden als agrarisch doel  akker-  en tuinbouw en melkveehouderij. In de jaren ’50 van de vorige eeuw volgden weer Nederlandse boeren die hun geluk in Brazilië zochten. Deze afwisselende reis laat u kennismaken met meerdere groepsvestigingen van Nederlandse immigranten. Natuurlijk vergeten we tijdens deze reis ook enkele hoogtepunten van Brazilië niet zoals Rio de Janeiro, Sao Paulo, Paraty en de indrukwekkende watervallen van Foz do Iguaçu.

Het reisprogramma

Vanaf Schiphol vliegt u naar Sao Paulo waar u dezelfde dag nog aankomt. We verblijven een nacht in Sao Paulo.

We bezoek de grote handelshallen (CEAGESP) waar we de aanvoer, verpakking en handel van groenten op een nog orginele wijze zien. Een mooie route noordwaarts brengt ons in Jagariuna waar we twee nachten verblijven.

Holambra is één van de bekendste agrarisch Nederlandse koloniën in Brazilië, gesticht in 1949. Met name vestigden zich hier Hollandse tuinders. We nemen eerst een kijkje bij de grote bloemen-en plantenveiling Flores Madurodam en bezoeken het Holambra Museum. ’s Middags zien we bij de bloemenkwekerij Jan de Wit wel 30 soorten planten en bloemen. Laat u verrassen door prachtige kleuren en heerlijke geuren. In Tratterie Holandesa geniet u van een heerlijk diner.

We vertrekken bijtijds voor een prachtige rit door een mooie agrarische streek met een golvend landschap. Lunch en diner zijn onderweg en ’s avonds komen we aan in Castro. Twee overnachtingen in Castro.

Uit hoofdzakelijk Drenthe vestigden zich in de jaren ‘50 circa 48 boerengezinnen in Castrolanda en richtten een coöperatie op. De economische activiteiten zijn hoofdzakelijk landbouw en veeteelt. Na een uitleg over de coöperatie bezoeken we Jan Haasjes. Dit grote bedrijf richt zich op akkerbouw, varkenshouderij, champignons en is producent van biogas. In het cultuurhistorisch museum horen we meer over de historie van de kolonie.  Ook bezoeken we een melkveehouderij en een geitenboerderij.

De windmolens en bouwstijl van de boerderijen doen denken aan Nederland. Carambei ligt op het plateau van Ponta Grosso. Hier werd de eerste melkcoöperatie opgericht en het staat het bekend om melk en producten van melk onder de naam Batavo.  Een bezoek aan een melkveehouderij mag niet ontbreken in het programma. Na de lunch in Hotel de Klop gaan we naar het historische openluchtmuseum van Carambei. De overnachting is in Carambei. 

Ons doel vandaag is Foz do Iguaçu. Een flinke maar mooie rit door een groen heuvelachtig landschap met hier en daar enorme akkerbouwbedrijven. Aangekomen op deze bijzondere plek gebruiken we het diner in ons hotel waar we drie nachten verblijven.

Een schitterend bezoek aan de beroemde watervallen wacht ons. In het Nationale Park zijn totaal 280 watervallen. Hier ligt ook de grens met Argentinië, wij bezoeken de Braziliaanse kant van de watervallen. Tijdens de gezamenlijke wandeling over het pad naar beneden wordt het lawaai van het denderende water steeds luider. Neem een poncho of regenjas mee, want droog blijft u niet tijdens de wandeling. 

We brengen vandaag een bezoek aan Itaipu, een enorme waterkrachtcentrale, gelegen op de grens met Paraguay. Een groot deel van Brazilië en Paraguay worden door deze centrale van elektriciteit voorzien. U ziet de enorme dam en krijgt uitleg over de gevolgen voor het milieu en cultuur in de omgeving.

Met een binnenlandse vlucht reizen we naar het bruisende Rio de Janeiro.  U stapt in een andere wereld! Tot 1960 was het de hoofdstad van Brazilië en is bekend om het jaarlijkse carnaval, de samba en de bossanova. Waar u drie nachten verblijft in Rio de Janeiro.

In de baai van Rio de Janeiro ligt de Suikerbroodberg, een hoge granieten rots in een opvallende kegelvorm. We gaan per kabelbaan naar boven en genieten van een geweldig uitzicht over de stad. Ook hebben we een prachtig uitzicht op de 700 meter hoge Corcovado berg met het zo bekende beeld van Christus de Verlosser op de top. Een stadstour mag niet ontbreken op deze bijzondere dag.

Vanmorgen gaan we naar de Botanische tuinen waar we een veelvoud aan geuren en kleuren kunnen opsnuiven. Het enorme park ligt in hartje Rio de Janeiro maar eenmaal binnen is het een oase van rust. Het Park is zo bijzonder dat het op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. De middag kunt u naar eigen inzicht doorbrengen. Heerlijk winkelen, flaneren langs de stranden Copacabana en Ipanema of strijkt u neer op een van de vele terrasjes die de stad rijk is? De keuze is aan u. De Agro reisleiding en de lokale gids hebben een paar bijzondere tips voor u.

Een prachtige route door de bergen brengt ons in Paraty. Het koloniale stadje ligt aan de Atlantische Oceaan. We maken een wandeling door het historische centrum met kleurrijke huisjes en hobbelige straatjes. De stranden van Paraty zijn één van de mooiste van Brazilië. Twee overnachtingen in Paraty.

Een korte wandeling brengt ons in de vissershaven waar we aan boord gaan en varen we de zee op langs de vele tropische eilanden. Na de lunch aan boord varen we nog door en einde van de middag stappen we weer aan wal.

We vertrekken richting Ubatuba en Caraguatatuba over de Serra en genieten nog van prachtige vergezichten . De lunch gebruiken we onderweg. Aangekomen in Sao Paulo gaan we naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Nederland.

Na aankomst op Schiphol neemt u afscheid van uw medereizigers en gaat u, vol prachtige indrukken,  huiswaarts.

Inbegrepen

Vliegticket  Amsterdam – Sao Paulo v.v.
• Binnenlandse vlucht Foz do Iguaçu - Rio de Janeiro
• Transfer luchthaven – hotel v.v.
• Luchthavenbelastingen- en brandstoftoeslagen
• Vervoer per touringcar en vliegtuig tijdens de hele reis
• 2 persoonskamer met bad of douche en toilet in goede middenklasse hotels
• Volpension m.u.v. dag 1, 15 en 16
• Alle excursies zoals in het programma beschreven
• Inclusief entreegelden
• Plaatselijke gids
• Fooi voor de buschauffeur en plaatselijke gids
• Eigen reisleiding van Agro Reizen

Prijzen & Vertrekdatum

Vertrekdatum: maandag 11 november 2024 - 
Deze reisdatum heeft vertrekgarantie en volgeboekt!

 

Vertrekdatum: maandag 25 november 2024

4695,-

Bovengenoemde prijzen zijn prijzen per persoon exclusief reserveringskosten en calamiteitenfonds en eventuele kortingen.

Tijdens deze reis verblijft u in goede middenklasse hotels. De kamers beschikken over bad of douche en toilet en bereikbaar per lift. In de hotels zijn Wifi, restaurant en bar aanwezig. In de hotels wordt  u met een prima verzorging verwend.

 

Niet inbegrepen

• 1 Persoonskamer
Lunch dag 1 en 16 en diner dag 15
Uitgaven van persoonlijke aard
• Reis- en annuleringsverzekering
• ANVR boekingskosten € 25 per factuur
• Calamiteitenfonds € 2,50 per factuur
• SGR Consumentenbijdrage € 5 per persoon

Extra te reserveren

1 persoonskamer               €  745

Bijzonderheden

• Geldig paspoort (dat bij vertrek uit Brazilië nog 6 maanden geldig moet zijn)
• Inentingen nodig, voor meer actuele reisinformatie ga dan naar:
   - https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies/
   - https://www.ggdreisvaccinaties.nl/land/
• Wijzigingen voorbehouden
• U vliegt met KLM

Minimum deelname

Voor deze vakantie geldt een minimum aantal deelnemers van 18 personen. Uiterlijke annuleringstermijn : 28 dagen voor vertrek.

TOP
Agrarisch Toeristische Reizen Wereldwijd   Telefoon: 026 3512087  - E-mailinfo@agroreizen.nl
This is default text for notification bar