Vooraankondiging 2025
Costa Rica

14 dagen onder leiding van Hilde Beijer

Costa Rica ligt tussen de Grote Oceaan en de Caraïbische Zee en grenst aan Nicaragua en Panama. Dat klinkt heel ver weg maar met een comfortabele vlucht komt u na circa 16 uur aan in San José, de hoofdstad van Costa Rica. Het is een van de welvarendste landen van Latijns-Amerika en wordt ook wel de Tuin van Centraal-Amerika genoemd. Costa Rica heeft vele vulkanen, prachtige nevel- regenwouden en schitterende stranden. Zelfs de meest verwende natuurliefhebber zal overweldigd worden door de overvloed van flora en fauna in de woeste jungle met in het bijzonder de kleurrijke vogels. Landbouw en biodiversiteit gaan in Costa Rica hand in hand. Ruim 50% van het landoppervlak is nu beschermd natuurgebied. Kleine boeren tot vijf hectare zijn betrokken bij een project voor het in standhouden van het oerwoud en herbebossing. De boeren krijgen een vergoeding voor het inkrimpen van hun veestapel en zijn betrokken bij het natuurbeheer. Agrarisch gezien staan er een aantal leuke bezoeken op het programma zoals een chocolade tour, een koffietour, Zwitsers Braunvieh, een tuinderij, een klein ossenkarfabriekje, een melkfabriek en nog veel meer. Met deze gevarieerde reis maakt u kennis met alle facetten van Kleurrijk Costa Rica.

Het reisprogramma

Maandag

Heenreis
Op Schiphol ontmoet u uw medereizigers en vertrekken we naar Costa Rica. Bij aankomst worden we opgewacht en gaan naar het hotel in San José waar we twee nachten verblijven.

Dinsdag

Vulkaan, bedevaart, groente en fruit
De Irazu vulkaan is met 3.400 meter de hoogste van Costa Rica en ligt in het gelijknamige Nationaal Park. De vulkaan is goed bereikbaar met de touringcar en vanaf de parkeerplaats is het een korte wandeling naar de kraterrand. De vulkaan wordt omringd door kaal maandlandschap met aan de voet daarvan akkers met wortels, aardappelen en uien. Vervolgens bezoeken we de belangrijkste en grootste kerk van Costa Rica, de basiliek van de Engelen. Het heiligdom is gewijd aan de maagd van Los Angeles, de beschermheilige van Costa Rica. Tot slot wacht ons nog een bezoek aan een groente- en fruitteler en keren we terug naar het hotel

Woensdag

Tortuguero Nationaal Park
Na het ontbijt vertrekken we bijtijds naar de oostkust. Bij La Pavona of Caño Blanco stappen we op de boot voor een vaartocht van bijna twee uur door de kanalen van het Nationaal Park. Het gebied is aangeslibd land met mangrove, lagunen en rivieren. Na aankomst in de Lodge vertellen uw reisleider en plaatselijke gids over het Nationaal park en bezoekt u het schildpaddencentrum. We verblijven twee nachten in het park.

Donderdag

Flora en fauna in het regenwoud van Tortuguero
De brulapen zullen u wekken en bijtijds nemen we de boot om het ontwaken van het regenwoud mee te maken. De flora en fauna doen u versteld staan. Felgekleurde vogels als de quetzal, de toekan en ara’s fladderen vrij door het bos. Na een rustpauze bij de lodge gaan we nog een keer op pad om meer vogels en andere dieren te spotten.

Vrijdag

Ananasplantage en La Fortuna
We nemen afscheid van Tortuego en varen terug naar de haven waar de touringcar op ons wacht. Het bezoek aan een ananasplantage doet ons kennismaken met de duurzame teelt van deze vrucht. Vervolgens wacht ons een hele andere wereld. We gaan naar La Fortuna, gelegen aan de voet van de Arenal vulkaan. In deze schitterende omgeving verblijven we twee nachten.

Zaterdag
Chocolade tour en warmwaterbronnen
Met een prachtig uitzicht op de vulkaan maken we een ‘Rainforest chocolade tour’ en leest u alles over de geheimen van chocola. De middag kunt u naar eigen inzicht doorbrengen. 

Wat dacht u van een wandeling naar de warmwater bronnen of een rustige middag aan het zwembad van uw hotel?

Zondag
Het geheim van Zwitsers Braunvieh in Costa Rica
Een mooie route voert langs het Arenal meer en uitgestrekte prairies naar Upala waar we de vee veiling bezoeken. In Ros Dios brengen we een bezoek aan een veebedrijf met Zwitsers Braunvieh en we alles horen hoe en waarom juist deze in Costa Rica terecht is gekomen. De overnachting is in Liberia.
Maandag
Koffieplantage en wandeling Selvatura
Naast chocolade heeft Costa Rica ook veel koffieplantages. Tijdens het bezoek ontbreekt een lekker kopje koffie niet. In het Selvature Adventure Park maken we een wandeling over de boomtoppen U wandelt over paden en hangbruggen en u spot wildlife dat hoog in de bomen leeft. Is u dit iets te avontuurlijk? Dan kunt u als alternatief een vlinder-en reptielentuin bezoeken.  We gaan overnachten in Santa Elena.
Dinsdag
Puntarenas en de Tarcoles rivier
Vroeg uit de veren en na een koffierstop op het schiereiland Puntarenas bereiken we de Tarcoles rivier en gaan op zoek naar de grootste krokodillen populatie ter wereld. Ze kunnen wel zeven meter lang worden. Met een boot gaan we over de rivier om ze te ‘spotten’.  We verblijven twee nachten in Quepos.
Woensdag
Catamaran tocht kustlijn Manuel Antonio Nationaal Park
Net ten zuiden van Quepos ligt het Manuel Antonio Nationaal Park. Het park staat bekend om de prachtige stranden en grote verscheidenheid aan dieren. We gaan met een catamaran de zee op en genieten van de  fantastische kustlijn van het park met idyllische stranden.
Donderdag
Kruiden, fruit en ossenkarren
In Super Villanueva bezoeken we een tuinderij met verschillende soorten kruiden zoals vanille, kaneel, zwarte peper maar ook medicinale kruiden en exotische fruitsoorten. In Sarchi bezoeken we een klein fabriekje waar ossenkarren worden gemaakt. Bij de kerk van La Merced met de onmiskenbare rode toren vertelt uw reisleider over de geschiedenis van deze kerk. De laatste twee nachten verblijven we in San José.
Vrijdag
Mercado Central en rundvee
’s Morgens bezoeken we de Centrale Markt van San José, een doolhof met ruim 200 kraampjes waar producten aangeboden worden die uniek zijn voor Costa Rica. Dan gaan we naar Parrita waar we een vleesveebedrijf bezoeken met Brahma, Red Angus en Wagyu gekruist vleesvee. Als de tijd het toelaat bezoeken we ook een melkveebedrijf. 
Zaterdag
San José
Afhankelijk van de vluchttijden is er nog enige vrije tijd om San José verder te verkennen.  Wilt u zelf op pad gaan? Dat kan. Uw reisleider zal u de keuze geven een gezamenlijke lunch en eventueel diner te reserveren (niet inbegrepen). In de loop van de middag of begin avond gaan we naar de luchthaven voor de vlucht terug naar Nederland.
Zondag
Terugreis
Na aankomst op Schiphol neemt u afscheid van uw medereizigers.
Inbegrepen
 • Vliegticket Amsterdam – San José v.v.
 • Transfer luchthaven – hotel v.v.
 • Luchthavenbelastingen- en brandstoftoeslagen
 • Vervoer per touringcar ter plaatse
 • 2 persoonskamer met bad of douche en toilet
 • Volpension m.u.v. lunch dag 1 en 13en diner dag 13
 • Alle excursies zoals in het programma beschreven
 • Inclusief entreegelden
 • Plaatselijke gids
 • Fooi voor de chauffeur en plaatselijke gids
 • Eigen reisleiding van Agro Reizen
Prijzen en vertrekdata

Vertrekdatum: Maandag 13 januari 2025

Deze reis heeft vertrekgarantie

€ 4299,-

Bovengenoemde prijzen zijn prijzen per persoon exclusief reserveringskosten en calamiteitenfonds en eventuele kortingen.

Tijdens deze reis verblijft u in uitstekende  middenklasse 3+/ 4 sterren hotels De kamers beschikken over bad of douche en toilet en meestal bereikbaar per lift. In de hotels zijn Wifi, restaurant en bar aanwezig. Vanuit in de natuur gelegen hotels  kunt u zelf ook veel flora & fauna ‘spotten’.

 

Niet inbegrepen
 • 1 Persoonskamer
 • Lunch dag 1 en 13 en diner dag 13
 • Uitgaven van persoonlijke aard
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • ANVR boekingskosten € 25 per factuur
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per factuur
 • SGR Consumentenbijdrage € 5 per persoon

Extra te reserveren

1 persoonskamer € 655,-

Voor deze vakantie geldt een minimum aantal deelnemers van 18 personen. Uiterlijke annuleringstermijn: 28 dagen voor vertrek.

Bijzonderheden bij deze reis

Geldig paspoort dat bij vertrek uit het land nog 6 maanden geldig moet zijn.
U vliegt met Swiss, Lufthansa of KLM met een overstap