FORGOT YOUR DETAILS?

11 dagen Fietsen door de mooiste dalen vanTirol

Ontspannen fietsen langs de rivieren Inn en Lech. Het landschap wordt bepaald door imposante bergen met naaldbomen beboste hellingen, prachtige alpenflora en glooiende weiden met grazend vee. Daartussen is het heerlijk rustig fietsen over kilometerslange fietspaden langs deze rivieren. Met alle ruimte om te genieten. Ook het idyllische Zillertal staat op het programma. Klinkt dit als een sprookje? Nee, het is echt een fietsvakantie in Tirol.

Het reisprogramma

In rustig tempo richting Zuid-Duitsland, waar u voor het diner aankomt.

In Raubling start de eerste fietsetappe langs de Inn. U passeert de Duits-Oostenrijkse g. Onderweg bezoeken we in het dorpje Ebbs de bekende Haflinger stoeterij. Daarna fietsen we door naar Kufstein waar de fietsbus op ons wacht en rijden we naar Fügen in het Zillertal waar we drie nachten verblijven.

Geflankeerd door het grillige Kaisergebergte, fietst u naar het glasblazerstadje Rattenberg. Dit kleine stadje, met z’n kleurige gevels, is een prachtig plekje om te pauzeren. Daarna kunt u een bezoek brengen aan het boerderijmuseum in Kramsach met 37 historische boerderijen. Vervolgens fietst u naar uw hotel in Fügen terug.

Na het ontbijt brengen we eerst een bezoek aan een kaasmakerij waar u ook diverse kazen proeft. Vervolgens start u met de fietstocht door het Zillertal. Deze kunt u net zo lang of kort maken als u wilt. Tip: Rij terug met het nostalgische treintje, de Zillertalbahn (exclusief).

Vandaag door het Inntal. In Wattens kunt het beroemde Swarovski bezoeken. In het fraaie centrum van Innsbruck is het gezellig druk bij het ‘Gouden Dak’. Met de fietsbus naar uw hotel in Stanzach waar we vijf nachten verblijven.

Maakt u met de lokale bus een uitstapje naar het koninklijke Lech of gaat u met een bergbaan naar boven.

Deze ochtend bezoeken we een melkveebedrijf waar u kunt zien hoe het in Oostenrijk op een moderne boerderij aan toegaat.  Daarna fietst “op hoog niveau” met om u heen bloeiende alpenweiden en karakteristieke kapelletjes. De Vilsalpsee is zeker ook de moeite waard. Leuk voor een stop aan het water.

Vanuit Elbigenalp, hét houtsnijwerkcentrum van Oostenrijk, volgt u de Lech stroomafwaarts. Dat fietst lekker licht. U bepaalt zelf hoe ver u het dal in fietst gaat u tot Bach of nog verder naar Steeg? Terug fietst u stroomafwaarts, dat fietst lekker gemakkelijk. Onderweg bezoeken we een schnappsbrennerei waarbij we natuurlijk  een proeverij doen.

Een heerlijke ronde langs de Froggensee. Het sprookjeskasteel Neuschwanstein is het decor van deze fietsdag. 

Door het Tannheimerdal daalt u af naar Pfronten. U hoeft alleen maar te remmen voor koeien op de weg. Bij de Oostenrijkse grensplaats Vils wacht de fietsbus u op voor vertrek naar het overnachtingshotel in Zuid-Duitsland.

Laat de fraaie landschappen nog eens de revue passeren. Voor u het weet bent u weer terug in Nederland.

Een vlakke fietsroute over fietspaden en een enkele keer over een B-weg. In het Lechdal komt u af en toe een klimmetje tegen.

Inbegrepen

 

Reis per comfort Class touringcar 
• Overnachting heen- en terugreis

• 2 persoonskamer met bad of douche en toilet

• Halfpension

• Welkomstdrankje

• Ontbijtbuffet

• 3 & 4 gangen keuzediner

• Saladebuffet

• Fietsroutes

• Fohlenhof Haflinger stoeterij

• Kaasmakerij

• Melkveebedrijf

• Schnapsbrennerei

• Eigen Agro fietsbegeleiding

• Uw eigen fiets gratis mee

• Warme afscheidslunch op de laatste dag

 

Prijzen & Vertrekdatum

Vertrekdatum : dinsdag 11 juni 2024 - 
Deze reis heeft vertrekgarantie + volgeboekt

Vertrekdatum : dinsdag 9 juli 2024
Deze reisdatum heeft vertrekgarantie

1495,-

Bovengenoemde prijzen zijn prijzen per persoon exclusief reserveringskosten en calamiteitenfonds en eventuele kortingen.

Deze fietsvakantie bent u te gast:

 

3 nachten in       ****Hotel Bruno in Fügen

5 nachten in       ***Hotel Föhrenhof in Stanzach

 

In deze uitstekende hotels beschikken de kamers grotendeels over een balkon en zijn per lift bereikbaar. De hotels hebben een sauna en solarium.

Overnachting op de heen- en terugreis in Zuid-Duitsland in goede middenklasse hotels.

Informatie huurfietsen 

Hoe gaat u fietsen? Neemt u uw eigen fiets mee of kiest u voor het gemak van een huurfiets? Dat kan want bij Fitál Vakanties kan uw eigen fiets bij een Fietsgroepsvakantie gratis mee in de fietstrailer. Wilt u onbezorgd op vakantie, kies er dan voor om een fiets te huren.

Niet inbegrepen

• 1 Persoonskamer
• Uitgaven van persoonlijke aard
• Reis- en annuleringsverzekering
• Uitgaven van persoonlijke aard
• ANVR boekingskosten € 25 per factuur
• Calamiteitenfonds €2,50 per factuur
• SGR Consumentenbijdrage € 5 per persoon


Extra te reserveren

• 1 persoonskamer toeslag € 195,-
Luxe 2 persoonskamer (in Hotel Föhrenhof) € 100,-


Opstapplaatsen

Alblasserdam: SnelleVliet Touringcars, van Hennaertweg 4 - 2952 CA
Utrecht: Transferium Westraven, Griffioenlaan 1 bis - 3526 LA
Nuland: Hotel van der Valk, Rijksweg 25 - 5391 LH
Asten: Best Western Hotel Nobis, Nobisweg 1 - 5721 VA

 

De definitieve opstaptijden ontvangt u bij de reisbescheiden. De opstapplaats is onder voorbehoud van voldoende deelnemers.

 

Bijzonderheden

• Geldig paspoort of ID kaart geldig gedurende de gehele reis.

 

Minimum deelname

Voor deze vakantie geldt een minimum aantal deelnemers van 25 personen. Uiterlijke annuleringstermijn : 22 dagen voor vertrek.

AGRO Fietsbusvakanties  -  Uw eigen fiets (ebike) mag gratis mee

U reist in een groep met gelijkgestemden maar fietst wel individueel en in uw eigen tempo over de mooiste fietsroutes. Met een gemiddelde dagafstand van ca. 50 km blijft er voldoende tijd over voor een gezellig terras of bezoek aan een lokaal museum. En reizen met een groep heeft zo zijn voordelen; steun aan elkaar, gezelligheid en het delen van ervaringen na weer een mooie fietsdag. U logeert altijd in goede *** en **** hotels waar u met een prima verzorging verwend wordt.  Er is altijd Agro fietsbegeleiding bij om u onderweg met raad en daad te ondersteunen,

 

Uw eigen fiets wordt gratis en met de uiterste zorg vervoerd in onze modern fietstrailers terwijl de fietsbus fungeert als bezemwagen en voor het bagagevervoer.

TOP
Agrarisch Toeristische Reizen Wereldwijd   Telefoon: 026 3512087  - E-mailinfo@agroreizen.nl
This is default text for notification bar