FORGOT YOUR DETAILS?

9 dagen Fietsen langs de Donau naar WenenDonauradwegReisleiding: Els Dikkes

Het klassieke gedeelte van de Donauradweg, het mooiste fietspad van Europa! De ideale tocht om als eerste fietsvakantie te proberen, maar ook om te genieten van het prachtige Oostenrijk! U fietst voornamelijk over autovrije en vlakke fietspaden.  

 

Tijdens deze fietstocht fietst u langs de Donau door prachtige plaatsen zoals Passau, Linz, Spitz en als hoogtepunt, en tevens eindpunt van de fietstocht, Wenen. In Wenen heeft u de vrijheid om te doen wat u zelf wilt, bezoek bijvoorbeeld het Kunsthistorisch museum of de Hofburg. De uitstekende hotels liggen allemaal aan of direct bij de fietsroute. Uw bagage reist mee in de eigen fietsbus.

Het reisprogramma

Na kennismaking met uw medereizigers vertrek naar het zuiden van Duitsland. Diner en overnachting in de omgeving van Regensburg.

We brengen vanmorgen eerst een bezoek aan een modern melkveebedrijf. Daarna heeft u de keuze, bezoekt u Passau de prachtige stad, met zijn imposante Dom? Of fietst u met de Donau aan u zijde via Engelhartszell naar uw hotel. Diner en overnachting in Schlögen.

Via Wilhering met zijn 1000-Engeltjeskerk naar Linz met zijn bijzondere barokke marktplein. U heeft volop de tijd om deze schitterende stad de bezoeken. In de namiddag kunt u, bij voldoende belangstelling, deelnemen aan rondleiding door de Linzer Bierbrauerei met natuurlijk een bierproeverij. Diner en overnachting in Linz.

Met de fietsbus naar Mauthausen waar zich ook het voormalig concentratiekamp-gedenkplaats bevindt. Verder langs de Donau naar Grein, de mooie oude huizen steken prachtig af tegen de toppen van de bergen in de omgeving. Op het marktplein vindt u cafés om te genieten van al het lekkers wat Oostenrijk te bieden heeft. Door de Strudengau fietst u naar Ybbs voor twee overnachtingen. 

Bezoekt u eerst het beroemde  kloostercomplex van Melk? Daarna op de fiets door de Wachau, beroemde van de Oostenrijkse wijnen. Natuurlijk bezoeken we hier een echte wijngaard en genieten van een wijnproeverij. Bezoek Dürnstein, fraai aan de Donau gelegen, voor u doorfietst naar het gezellige Krems. De bus wacht ons hier op en we keren terug naar Ybbs.

Met de fietsbus naar Zwentendorf. U laat de wijnhelling achter u als u naar Tulln fietst. Over het mooi aangelegde fietspad fietst u Wenen binnen. Wenen nodigt u uit voor een uitgebreid bezoek, daarom is het diner op eigen gelegenheid. 

U kiest vandaag zelf wat u wilt gaan bezoeken in Wenen. Fietst u naar het Reuzenrad of gaat u naar het Hundertwasserhaus? Er is zoveel te zien in Wenen. Bij voldoende belangstelling organiseren we een stallenbezichtiging van de beroemde Lippizaner Paarden stoeterij. Uw Agro reisleiding geeft u een aantal tips voor deze dag.

’s Morgens onder leiding van een gids op de fiets door Wenen, een fantastisch slot aan het einde van uw fietsvakantie! Aan het begin van de middag terugreis naar Zuid-Duitsland voor de overnachting.

Tijdens de terugreis naar Nederland genieten we van een warme afscheidslunch. In het begin van de avond weer terug in Nederland.

Inbegrepen

• Reis per Comfort Class fietsbus gedurende de gehele reis
• 2 persoonskamer met bad of douche en toilet
• Halfpension m.u.v. diner dag 6
• Warme afscheidslunch op de laatste dag
• Fietsroutes
Plaatselijke fietsgids in Wenen
• Fooi voor de plaatselijke gids
• Eigen Agro fietsbegeleiding
• Uw eigen fiets gratis mee

Prijzen & Vertrekdatum

Vertrekdatum : maandag 8 juli 2024
Deze reisdatum heeft vertrekgarantie

 € 1395,-

Bovengenoemde prijzen per persoon, exclusief reserveringskosten, calamiteitenfonds en eventuele kortingen

 

Deze fietsvakantie bent u te gast:
Deze fietsvakantie verblijft u:

1 nacht in **** Hotel Donauschlinge in Schlögen            

1 nacht in  ****Hotel Donauwelle in Linz   

2 nachten in ****Donau Lodge in Ybbs
2 nachten ****Hotel NH Danube in Wenen

Overnachting op de heen en terugreis in Zuid-Duitsland in goede middenklasse hotels

Niet inbegrepen

• 1 Persoonskamer
• Diner dag 6
• Uitgaven van persoonlijke aard
• Reis- en annuleringsverzekering
• ANVR boekingskosten € 25 per factuur
• Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per factuur
• SGR Consumentenbijdrage € 5 per persoon


Extra te reserveren

• 1 persoonskamer toeslag € 249,-

Opstapplaatsen

Alblasserdam: SnelleVliet Touringcars, van Hennaertweg 4 - 2952 CA
Utrecht: Transferium Westraven, Griffioenlaan 1 bis - 3526 LA
Nuland: Hotel van der Valk, Rijksweg 25 - 5391 LH

 

 

De definitieve opstaptijden ontvangt u bij de reisbescheiden. De opstapplaats is onder voorbehoud van voldoende deelnemers.

 

Bijzonderheden

• Geldig paspoort of ID kaart geldig gedurende de gehele reis.

 

Minimum deelname

Voor deze vakantie geldt een minimum aantal deelnemers van 25 personen. Uiterlijke annuleringstermijn : 22 dagen voor vertrek.

Agro Fietsbusvakanties – Uw eigen fiets (ebike) mag gratis mee

U reist in een groep met gelijkgestemden maar fietst wel individueel en in eigen tempo over de mooiste fietsroutes. Met een gemiddelde  dagafstand van circa 50 km blijft er voldoende tijd over voor een gezellig terras of bezoek aan een lokaal museum. En reizen met een groep heeft zo zijn voordelen; steun aan elkaar, gezelligheid en het delen van ervaringen na weer een mooie fietsdag. U logeert in goede **** hotels waar u met een prima verzorging verwend wordt.  Er is altijd Agro fietsbegeleiding bij om u onderweg met raad en daad te ondersteunen.

Uw eigen fiets wordt gratis en met de uiterste zorg vervoerd in onze modern fietstrailers terwijl de fietsbus fungeert als bezemwagen en voor het bagagevervoer.

TOP
Agrarisch Toeristische Reizen Wereldwijd   Telefoon: 026 3512087  - E-mailinfo@agroreizen.nl
This is default text for notification bar