FORGOT YOUR DETAILS?

10 dagen Fietsvakantie van hotel naar hotelDonauradweg

De Donauradweg of Donauroute is misschien wel de bekendste fietsroute van Europa. Tijdens deze fietsvakantie fietst u het Oostenrijkse traject, tussen Passau en Wenen. U bepaalt zelf uw eigen tempo over deze mooie fietsroute, want u fietst van hotel naar hotel. De uitstekende hotels liggen allen aan of direct bij de Donauradweg. Vlakke, vrijwel autovrije fietsroutes vormen de rode draad in deze fietsvakantie langs de Donau. De Donau is een regenrivier, gevoed door grond-en regenwater. Dit maakt de bodem zo geschikt voor wijnbouw. Op terrassen lands de rivier ziet u volop de wijngaarden. Als u op de laatste dag Wenen binnen fietst, is dit het hoogte- en tevens eindpunt van een geweldige fietstocht over de Donauradweg.

Het reisprogramma

Heenreis

Na een comfortabele reis met de Topclass fietsbus arriveert u voor diner en overnachting bij uw hotel in de omgeving van Regensburg.  

Passau - Schlögen 45 km

Bijtijds bent u in het Duitse Passau. Na een bezoek aan deze prachtige stad, met zijn imposante Dom, passeert u op de fiets, met de Donau aan bakboord, al snel de Oostenrijkse grens. Via Engelhartszell, met het beroemde klooster, fietst u naar uw  ****hotel Kocher in St. Agatha  aan de oever van de Donau.

Schlögen - Linz 59 km

U fietst direct al door de beroemde Donauschlinge. Het oude Aschach, met z’n fraaie pastel getinte gevels, is een leuke pauzeplaats. Ook kunt u een bezoek brengen aan het klooster van Wilhering met de kerk met de 1000 engeltjes. Daarna verder over het fietspad langs de Donau naar Linz waar u over overnacht in ***hotel Park Inn.

Vrije dag

Vrije dag met gelegenheid tot kerkbezoek, een stadswandeling door Linz, een bezoek aan de Pöstlingberg of voor een fietstocht. Vandaag is het diner op eigen gelegenheid.

Linz - Perg 45 km

Na het ontbijt op de fiets naar het oude stadje Enns. Met het pontje vaart u naar Mauthausen om verder langs de Donau naar Perg te fietsen waar uw koffer al  weer klaar staat bij ***hotel/gasthof Manner in Perg.

Perg – Pöchlarn of bezoek Mostviertel Bauernmuseum 59 km

Langs het met sagen omgeven eiland Wörth, fietst u via Persenbeug  door het natuurgebied Nibelungengau naar Pöchlarn waar u overnacht  in  ***hotel Moser. Ook kunt u deze dag er voor te kiezen niet te fietsen maar met de bus mee te gaan naar het Distelberger Mostviertel Bauernmuseum bij Amstetten.  In het museum maakt u kennis met de traditionele technieken voor het vervaardigen van appel- en peren likeuren zo typisch voor deze streek. En een slokje Obst er aan wagen is zeker een aanrader! (entree niet inbegrepen, € 10,00 per persoon.

Pöchlarn - Krems 51 km

Langs het kloostercomplex van Melk, door de Wachau, beroemd om de mooiste Oostenrijkse wijnen, fietst u naar het gezellige Krems.  U neemt vast en zeker de tijd om een pauze te houden bij een 'heuriger' om te proeven van de heerlijke streekproducten die deze streek rijk is. U overnacht in ****hotel Arte in Krems.

Zwentendorf – Tulln – Wenen 53 km

U laat de wijnhellingen achter u als u van Zwentendorf naar Tulln fietst. Via het mooi aangelegde fietspad fietst u Wenen binnen. Wenen nodigt u uit voor een uitgebreid bezoek, een diner op eigen gelegenheid en ’s avonds een concert (excl.). In Wenen overnacht u in ****hotel Arcotel Wimberger.

Fietstour Wenen 15 km

’s Morgens met de gids op de fiets door Wenen. Wie zegt dat dit geen fantastisch slot is van deze fietsvakantie? U fietst langs de vele bezienswaardigheden zoals bijvoorbeeld de Hofburg en het schitterende  stadhuis en de  Hunderwasser huizen,  u ziet het allemaal. Aan het begin van de middag begint de terugreis naar Zuid-Duitsland voor de overnachting.

Terugreis

Laat deze fraaie fietsreis nog eens de revue passeren. Onderweg gebruiken we de warme afscheidslunch. Voor u het weet bent u weer terug in Nederland.

Inbegrepen

• reis per TopClass fietsbus
• overnachting tijdens heen- en terugreis
• 2 persoonskamer met douche/bad en toilet
• 9x halfpension
• lunch tijdens de heenreis
• fietsroutes
• eigen Agro fietsbegeleiding
• fietsgids in Wenen

• uw eigen fiets gratis mee
• warme afscheidslunch op de laatste reisdag
• reisbescheiden per e-mail

Prijzen & Vertrekdatum

Vertrek op 17 augustus 2023 -> reis gaat niet door

 € 1195

Tip
Verleng uw vakantie met 1 of enkele dagen in Wenen
Verleng uw vakantie met 1 of enkele dagen in Wenen  en vlieg terug naar Nederland. Wij nemen uw fiets (en evt. koffer) mee naar Alblasserdam, waar u hem weer op kunt halen. Vraag naar de mogelijkheden bij boeking.
Niet inbegrepen

• 1 persoonskamer € 225,-
• reisbescheiden per post € 7,50 p/st
• entreegelden, kosten van evt. overtochten met pontjes e.d.
• uitgaven van persoonlijke aard zoals drankjes en maaltijden, anders dan vermeld bij inbegrepen
• verzekeringen

• overige niet genoemde zaken
 per reservering geldt een toeslag van € 25,- voor de reserveringskosten 
• bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per reservering
• publieksbijdrage SGR € 5,- per persoon

Smakelijk verzorgd

(van diner 1e dag t/m lunch 10e dag)
• ontbijtbuffet
• 3 gangen diner (m.u.v. dag 4 en dag 8)

In- en uitstaptijden

Alblasserdam
Utrecht

Nuland en Asten

De definitieve tijden ontvangt u in uw reisbescheiden. De opstapplaats is onder voorbehoud van voldoende deelnemers.

Minimum deelname

Voor deze vakantie geldt een minimum aantal deelnemers van 22 personen. Uiterlijke annuleringstermijn busreizen : 15 dagen voor vertrek.

Uw fietsroute

Fietsen over rustige vlakke fietspaden en binnen wegen door het Spreewald. Berlijn is een stad met veel fietspaden. De routes van deze fietsvakanties zijn ook als GPS op te vragen na boeking (GPX-documenten).

Informatie huurfietsen 
Hoe gaat u fietsen? Neemt u uw eigen fiets mee of kiest u voor het gemak van een huurfiets? Dat kan want bij Fitál Vakanties kan uw eigen fiets bij een Fietsgroepsvakantie gratis mee in de fietstrailer. Wilt u onbezorgd op vakantie, kies er dan voor om een fiets te huren.

Type huurfiets
Voor het fietsseizoen 2023 kiest Fitál Vakanties voor nieuwe e-bikes van Dutch ID; een 100% handgemaakt stukje Nederlands vakmanschap.

U maakt gebruik van het model is de Wave+ N7

Accu: Bosch 500Wh 
Motor : Bosch Active Plus 50Nm
Display: Purion LCD zijdisplay
Versnellingen: Nexus 7
Overbrenging: KMC Ketting
Remmen: Shimano MT400 hydraulische schijfremmen
Framematen: lage instap 48/53 cm

Tarieven huurfietsen
E-bike huurfiets: vanaf € 25,- per vakantiedag

Wijs op reis

Ga goed voorbereid op vakantie en houdt uzelf op de hoogte van de actuele situatie van de bestemming waar u naar toegaat op vakantie. Een reisadvies kan door het Ministerie van Buitenlandse Zaken worden aangepast.

TIP Installeer op uw mobiele telefoon de app: Reisapp BZ (beschikbaar voor Iphone en Android) en u krijgt een alert wanneer er voor uw reisbestemming een wijziging is.

 

TOP