FORGOT YOUR DETAILS?

4 dagen studiereis naarDuitsland, Luxemburg en BelgiëMet een bezoek aan de Agrarische beurs van Libramont

Hoogtepunt van deze korte studiereis is het bezoek aan de Agrarische beurs van Libramont in de Belgische Ardennen. Er zijn vele paviljoenen en 700 exposanten, ieders met een eigen thema zoals ‘van zaadje tot bord’ een platform plantgezondheid, veeteelt, melkapparatuur, melkerijen, bio-mechanisatie, fokveekeuringen, demonstraties van landbouwmachines en nog veel meer.

Het reisprogramma

Vanuit de diverse opstapplaatsen komt iedereen bij elkaar in Wijchen waar we koffie drinken. Als eerste staat een bezoek aan het Nierswalder Kuhhof bij Goch op het programma met uitleg over de biogascentrale en het melkveebedrijf. Vervolgens gaan we naar de Duitse Eifel. In Simmerath gaan we eerst even weer terug in de tijd. In het Bauernmuseum zien we geschiedenis in alle facetten van het leven in de Duitse Eifel, met name op het gebied van landbouw. Zo zijn er tentoonstellingen met het thema van graan tot brood, van schaap tot wol en van vlas tot linnen. We overnachten in de Duitse Eifel.

Na het ontbijt vertrekken we naar het nabijgelegen Luxemburg. Spinder Nederland ontwikkelt stalconcepten en stalinrichtingen voor de melkveehouderij. We bezoeken een melkveehouder met een moderne stalinrichting van Spinder. ’s Middags gaan we naar Eppelsdorf. Op het bedrijf van de familie Friederes wordt van fruit van hoogstammige fruitbomen met een moderne fruitpers producten gemaakt zoals appelsap, fruitsiroop en jam. We krijgen hier uitleg en een korte rondleiding. Vervolgens naar Clervaux waar we twee nachten verblijven. Het diner gebruiken we in een restaurant op loopafstand van het hotel.

We vertrekken bijtijds voor een bezoek aan de Agrarische beurs van Libramont. Met 700 exposanten kunt u heerlijk rondstruinen over het grote terrein en voor iedereen is er wel iets wat interesse. Vandaag zijn ook de nationale kampioenschappen van het Ardenner Trekpaard. Op het terrein is ruim voldoende catering aanwezig. Er is bewust geen lunch en diner opgenomen in het programma zodat u de dag naar eigen believen in kunt delen. In het begin van de avond keren we terug naar Clervaux.

We nemen afscheid van Clervaux en rijden noordwaarts. Bij St. Vith bezoeken we een melkveebedrijf met Fleckvieh koeien. Ook worden er Arabische volbloedpaarden gefokt volgens de richtlijnen van het Arabische paardenstamboek. Vlakbij is een boerderij waar we zoogkoeien kunnen bekijken. Verder noordwaarts gaan we naar Soumage voor een bezoek aan de Joskin fabriek, bekend van onder andere zijn giertanks en transportwagens Weer in Nederland genieten we van een afscheidsdiner en keert u in het begin van de avond via de opstapplaatsen huiswaarts.

Inbegrepen
• Reis per Comfort Class touringcar
• 2 persoonskamer met bad of douche en toilet
• Volpension m.u.v. lunch en diner dag 3
• Afscheidsdiner op de laatste dag
• Alle excursies zoals in het programma beschreven
• Inclusief entree Libramont
• Eigen reisleiding van Agro Reizen

Prijzen & Vertrekdatum

Vertrekdatum: Vrijdag 26 juli 2024

 785,-

Bovengenoemde prijzen zijn prijzen per persoon exclusief reserveringskosten en calamiteitenfonds en eventuele toeslagen.

Uw hotels
Tijdens deze reis verblijft u in goede 3+/4* hotels in de Duitse Eifel en in Luxemburg.
De kamers beschikken over bad of douche en toilet en bereikbaar per lift. In de hotels zijn Wifi, restaurant en bar aanwezig. U wordt met een prima verzorging verwend.

Niet inbegrepen
• 1 Persoonskamer
• Lunch en diner dag 3
Uitgaven van persoonlijke aard
• Reis- en annuleringsverzekering
• ANVR boekingskosten € 25 per factuur
• Calamiteitenfonds € 2,50 per factuur
• SGR Consumentenbijdrage € 5 per persoon

 

Extra te reserveren
1 persoonskamer  € 195,-

 

Opstapplaatsen

Zwolle: Q-park, P+R Zuidzijde – Achterzijde Centraal Station
Apeldoorn: Carpoolplaats Agrifirm, Landgoedlaan 20 – 7325 AW
Alblasserdam: Snelle Vliet Touringcar, van Hennaertweg 4 – 2952 CA    Wijchen: Hotel Umberto, Graafseweg 699 – 6603 CE

De definitieve opstaptijden- en plaatsen ontvangt u bij de reisbescheiden. Opstapplaats is onder voorbehoud van voldoende deelnemers.

Bijzonderheden
Geldig paspoort of ID kaart (nog 3 maanden geldig bij vertrek uit Duitsland)

Minimum deelname

Voor deze vakantie geldt een minimum aantal deelnemers van 25 personen. Uiterlijke annuleringstermijn: 22 dagen voor vertrek.

TOP
Agrarisch Toeristische Reizen Wereldwijd   Telefoon: 026 3512087  - E-mailinfo@agroreizen.nl
This is default text for notification bar