FORGOT YOUR DETAILS?

5 dagenDuitsland Franken

Onze bestemming is Franken, onderdeel van de deelstaat Beieren. In het hart van Franken ligt het Steigerwald, een bosrijk gebied met rollende heuvels. Vanuit het Steigerwald, met Geiselwind als uitvalsbasis, maken we een aantal leuke excursies met diverse bedrijfsbezoeken. Een vertegenwoordiger van Bauern Verein Bayern praat u bij over de agrarische activiteiten in deze streek. Maar we vergeten natuurlijk de cultuur van deze boeiende streek niet. Bamberg is een prachtige stad, gebouwd op zeven heuvels en ligt aan de rivier de Regnitz vlak voor de monding in de rivier de Main. Het Main-Donau kanaal vormt hier de verbinding met de Donau. Een plaatselijke gids doet ons in Bamberg kennismaken met het historische centrum met huizen in romantische vakwerkstijl. De stad staat niet voor niets op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Bij Ebrach doen we even sportief en lopen we het Baumwipfelpfad en in Bad Windsheim bezoeken we een bijzonder openluchtmuseum. Frankenland staat bekend om uitstekende wijnen zoals Silvaner, Rotling en Müller Thurgau. Een proeverij van diverse wijnen mag natuurlijk niet ontbreken in ons programma. Te midden van dit mooie landelijk gebied liggen agrarische bedrijven zoals akkerbouw en melkveebedrjiven waar we diverse bezoeken aan brengen. Een afwisselende reis waarbij u kennismaakt met alle facetten van het Frankenland.

Het reisprogramma

Op reis
Via de opstapplaatsen vertrek naar Duitsland. Na een lunch onderweg bereiken we in de loop van de middag Geiselwind waar we vier nachten verblijven.

Agrarische uitleg en Ebrach

Vanmorgen komt een vertegenwoordiger van de Bauern Verein een praatje houden en aansluitend bezoeken we de boerderij van de familie Haubenreich. Zij hebben een nieuwe melkstal gebouwd met de laatste snufjes. Na de lunch in ons hotel gaan we naar het vlakbij gelegen Ebrach. In de bossen ligt hier het Baumwipfelpfad met een bijzondere toren waar u 42 meter in een cirkel omhoog kunt lopen tot boven de boomtoppen. Vanaf hier heeft u een fantastisch uitzicht over het landschap. In Ebrach kunt u even heerlijk ronddwalen door het gezellige centrum met vakwerkhuizen.

Loonbedrijf met akkerbouw en Bamberg

We brengen een bezoek aan een loonbedrijf, tevens een akkerbouwbedrijf. We lunchen bijtijds in het hotel. Bamberg is misschien wel een van de best bewaarde geheimen van Duitsland. In het historische centrum zijn tal van bezienswaardigheden zoals het Altes Rathaus en de Dom St. Peter en St. George. Een gids laat u de mooiste plekjes zien. Bamberg staat ook bekend om de productie van bier, een aanrader is het speciale Rauchbier. Deze moet u vanmiddag zeker even proeven in een gezellige kneipe.

Melkvee, wijn en Bad Windsheim

Na een bezoek aan een melkveebedrijf gaan we weer op pad. Bij Ippesheim bezoeken we de wijnboerderij van de familie Alt. Zij vertellen ons over de wijnbouw in deze streek. In de Schoppenstube wordt een lunch geserveerd en proeft u diverse heerlijke wijnen. In Bad Windsheim ligt het Fränkische Freilandmuseum. Vele historische gebouwen zoals boerderijen zijn in dit openluchtmuseum samengebracht. U maakt een reis door 700 jaar geschiedenis van het Frankenland.Ons hotel serveert vanavond een Fränkisches buffetdiner als feestelijke afsluiting van deze reis.

Huiswaarts
Tijd om afscheid te nemen van deze mooie omgeving. Onderweg geniet u van een warme afscheidslunch en in het begin van de avond keert u huiswaarts.

Inbegrepen

• Vervoer per comfort class touringcar gedurende de gehele reis

2 persoonskamer met bad of douche en toilet

Volpension
Warme afscheidslunch op de laatste dag

Alle excursies zoals in het programma beschreven
Inclusief entreegelden

Plaatselijke gids in Bamberg

Fooi voor de buschauffeur en plaatselijke gids

Eigen reisleiding van Agro Reizen

Prijzen & Vertrekdatum

Vertrekdatum : woensdag 1 mei 2024

Vertrekdatum : zaterdag 26 oktober 2024

€ 699,-

Bovengenoemde prijzen zijn prijzen per persoon exclusief reserveringskosten en calamiteitenfonds en eventuele kortingen. 

Tijdens deze reis verblijft u in het gemoedelijke *** Familiehotel Krone & Gästehaus in Geiselwind, is gelegen in het centrum van het gezellige Geiselwind in het Steigerwald. Alle kamers beschikken over bad of douche en toilet. De meeste kamers zijn bereikbaar per lift. In het hotel zijn Wifi, restaurant en bar aanwezig. Buiten is er een gezellige biergarten.

 

Niet inbegrepen

• 1 Persoonskamer
Uitgaven van persoonlijke aard
Reis- en annuleringsverzekering
ANVR boekingskosten € 25 per factuur
Calamiteitenfonds € 2,50 per factuur
SGR consumentenbijdrage € 5,- per persoon


Extra te reserveren

1 persoonskamer               €  110,-

Opstapplaatsen

Assen
Utrecht

Alblasserdam
Nuland

De definitieve opstapplaatsen ontvangt u bij de reisbescheiden. Opstapplaats is onder voorbehoud van voldoende deelnemers.

Bijzonderheden

Geldig paspoort of identiteitskaart (nog 3 maanden geldig bij vertrek uit Duitsland)

Minimum deelname

Voor deze vakantie geldt een minimum aantal deelnemers van 24 personen. Uiterlijke annuleringstermijn busreizen : 15 dagen voor vertrek.

TOP