FORGOT YOUR DETAILS?

7 dagen Rondreis Emiraten: Dubai en Abu Dhabi

De Verenigde Arabische Emiraten omvatten zeven emiraten. Na de vondst van olie in de jaren 60 is Dubai uitgegroeid tot één van de meest extravagante bestemmingen ter wereld. Het is dan ook niet zo vreemd dat in Dubai het hoogste gebouw ter wereld staat, de Burj Khalifa. Het oorspronkelijke Dubai vindt u terug in de souks, de traditionele marktjes. Tijdens deze bijzondere reis bezoeken we ook de Emiraten Abu Dhabi en Fujairah en maakt u kennis met de moderne en klassieke agrarische activiteiten van dit deel van de wereld.

Het reisprogramma

Heenreis

We vliegen met Emirates naar Dubai waar we rond middernacht aankomen. Hier wacht onze lokale gids ons op en gaan we direct naar ons hotel in Dubai waar we 2 nachten verblijven.

Bezoek Burj Al Khalifa en palmeilanden

Na het ontbijt gaan we naar de 828m hoge Burj Al Khalifa. Per lift gaan we naar 124e etage van de 160 etages voor een fantastisch uitzicht. Hier vindt u ook het enorme winkelcentrum waar u tijd krijgt om op koopjesjacht te gaan, want Dubai kent geen belastingen. Daarna maken we een wandeling door Bastakia, een oud deel van Dubai waar we o.a. de oude koopmanshuizen zullen zien. Per watertaxi steken we de kreek over waar de oude haven ligt voor kleine schepen. Na de lunch staat het moderne Dubai met de vele opmerkelijke gebouwen op het programma. Ook maken we fotostops bij de kunstmatig aangelegde palmeilanden. Het diner hebben we op een traditioneel Arabisch zeilschip terwijl we over de Dubai Creek varen.

Miracle Garden en de Grote Moskee

Vanmorgen bezoeken we Miracle Garden, de grootste bloementuin ter wereld met maar liefst 45 miljoen bloeiende planten. Daarna naar de Expo Dubai City, de stad van de toekomst waar het duurzaamheids- en mobilliteitspaviljoen bezoeken. Na de lunch gaan we verder naar Abu Dhabi. Hier maken we een stadsrondrit en bezoeken we de Grote Moskee.

Boerderijbezoek op basis van hydroponic

We beginnen de dag met een bezoek aan een ziekenhuis waar valken de patiënten zijn. Vervolgens brengen we een bezoek aan een boerderij dat werkt op basis van hydroponic, een soort hydro cultuur. Aansluitend gaan we verder naar Al Ain waar we een oase bezoeken. Onze gids legt ons uit hoe het water uit de bergen gebruikt wordt om in de woestijn agrarische activiteiten te kunnen ontwikkelen. Het diner en de overnachting zijn in Al Ain.

Kamelen-, geiten-, schapen- en soms rundveemarkt

Vandaag gaan we allereerst naar de kamelenmarkt. Op de markt worden ook geiten, schapen en soms rundvee verhandeld. Daarna gaan we naar Sharjah voor de lunch en bezoeken we aansluitend een geitenbedrijf. Door het prachtige Al Hajar gebergte met een ruig landschap van hoekige bergen en wadi’s, rivierdalen die gedurende het grootste deel van het jaar droog staan, komen we voor het diner en de overnachting aan in Fujairah.

Bezoek aan melkveebedrijf

De vismarkt in Fujairah is een goede plek om voordelige verse vis te kopen. Vervolgens bezoeken we een melkveebedrijf. Hierna rijden we terug naar Dubai voor het diner en de overnachting.

Terugreis

Na het ontbijt heeft u nog enige vrije tijd in Dubai. Aan het einde van de ochtend hebben we nog een lichte lunch alvorens we naar de luchthaven gaan.

Inbegrepen

• Vlucht Amsterdam - Dubai v.v. met Emirates
• Overnachting o.b.v. 2-pers. kamer
• Vervoer per touringcar
• Volpension (ontbijt, lunch en diner)
• Alle excursies zoals in het programma beschreven
• Plaatselijke deskundige gids
• Eigen reisleider van Agro Reizen

Prijzen & Vertrekdatum

Vertrekdatum: vrijdag 17 november 2023 - VERTREKGARANTIE

2495,-

Bovengenoemde prijzen zijn prijzen per persoon exclusief reserveringskosten en calamiteitenfonds en eventuele kortingen.

Let op: Bovengenoemde prijs is van toepassing tot en met 25 deelnemers. Hierna wordt er een vluchttoeslag gerekend. 

 

Niet inbegrepen

• Toeslag 1-persoonskamer € 395,-
• Reis- en annuleringsverzekering
• Uitgaven van persoonlijke aard
• Eventuele brandstof- of vluchttoeslag en/of extreme     valutawijzigingen
• ANVR boekingskosten € 25,- per factuur
• Calamiteitenfonds € 2,50 per factuur
• SGR Consumentenbijdrage € 5,- per persoon

 

Bijzonderheden

Uw paspoort of identiteitskaart
• Uw paspoort moet minimaal 6 maanden geldig zijn
• Inentingen nodig, voor meer actuele reisinformatie ga dan naar:
   - https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies/
   - https://www.ggdreisvaccinaties.nl/land/
• Wijzigingen voorbehouden

Minimum deelname

Voor deze vakantie geldt een minimum aantal deelnemers van 18 personen. Uiterlijke annuleringstermijn busreizen : 28 dagen voor vertrek.

TOP