Tsjechië
9 dagen fietsen langs de meren van Zuid-Bohemen onder leiding van Jelle van de Ham

Donkere bossen, glooiende heuvels en meren  zijn de kenmerken van het Zuid-Boheemse landschap. Een landschap om verliefd op te worden, ook vanwege haar vele historische stadjes, oude burchten, kloosters en kastelen. De rust en de ongereptheid zijn indrukwekkend. Vanuit Hluboka en Třeboň deze maken we afwisselende fietstochten. Op het programma staat ook een bezoek aan een karperkwekerij en een melkveebedrijf.

Het reisprogramma

Woensdag

Heenreis

Met de fietsbus naar zuid Duitsland voor de overnachting.

Donderdag

Holašovice – Hluboká : 24 km

Met de fietsbus naar het hooggelegen Holasovice. Het dient vaak als decor voor filmopnames vanwege de schitterende historische kleurrijke boerderijen. We stappen op de fiets en gaan op pad. Langs allerlei karpermeren en het jachtslot Ohrada fietst u naar Hluboka waar we twee nachten verblijven.

Vrijdag

Melkvee Bedrijf, Hluboká – České Budějovice – Hluboká : 33 km

Met de bus gaan we naar een collectief melkveebedrijf. Na een vragenuurtje en bezoek aan het bedrijf terug naar Hluboka. Vanmiddag fietst u naar Ceske Budejovice (Budweis in het Duits) langs de rivier Vltava (Moldau). Hier kunt u de Zwarte Toren beklimmen of gezellig winkelen onder de arcadebogen rondom het plein. We dineren  in een sfeervol restaurant in de stad en in de vroege avond fietsen we langs de stille oevers van de rivier terug naar Hluboka.

Zaterdag

Hluboká – meer Dvořiště – Třeboň : 42 km

De koffers gaan in de bus en u stapt op de fiets. De fietsroute gaat eerst in noordelijke richting langs de Moldau heuvelopwaarts naar de Boheemse dorpjes Lhotice en Kolný en het meer Dvořiště. Naar Třeboň. We  verblijven vier nachten in Třeboň. Na het diner maken we een nachtelijke tour door de brouwerij.

Zondag

Rondrit Třeboň – Chlum u Trebone – Třeboň : 48 km

Vandaag fietst u een route door de natuurgebieden rondom Třeboň. Deze tour laat u één van de mooiste plekjes in heel Bohemen zien: stille loof- en naaldbossen, grote, imponerende eeuwenoude alleeën met eiken en karpervijvers. Dit unieke landschap in het gebied van de bovenloop van het riviertje de Lužnice staat al sinds 1977 op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO  vanwege de beschermde biotopen. En terecht! 

Maandag

Rondrit Třeboň – Jemcina – Třeboň : 54 km

Tijdens deze fietsdag fietst u door het  bekende beschermde natuurgebied rondom Třeboň, nogmaals door het gebied van de Luznice.  We krijgen een rondleiding in het jachtslot Jemčina en zien de paarden manege met zijn bijzondere houtconstructie. 

Dinsdag

Třeboň-Karper, Rondrit Nové Hrady – Třeboň : 33 km

Er zijn ruim zesduizend meren en visvijvers in het gebied rondom Třeboň  We bezoeken een viskwekerij met het grootste karpermeer van Tsjechië, de Rosenberg-vijver. Van oudsher staat Třeboň-Karper in dit deel van Oost-Europa met kerstmis op het menu, een vis waar alle Tsjechen trots op zijn. Met de bus naar het stadje Nové Hrady, vlakbij de Oostenrijkse grens. Er liggen maar liefst twee kastelen in het stadje waarvan een uit de 13-eeuw en de moeite waard om op eigen gelegenheid te bezoeken (niet inbegrepen). Vanuit Nové Hrady fietst u terug naar Třeboň.

Woensdag

Třeboň – Ceske Budejovice : 30 km

Na het ontbijt fietst u naar Ceske Budejovice, waar u nog even een stadsboemel kunt maken. Dan in de fietsbus naar Zuid- Duitsland voor de overnachting.

Donderdag
Terugreis

Terugreis naar Nederland. Onderweg geniet u nog van een warme afscheidslunch.

Fietsroute

De fietstochten zijn af en toe vlak, maar gedeeltelijk ook heuvelig. Een prima landschap om met een E-bike te verkennen. Deze Fietsvakantie heeft veel vrijheid want de fietsbus hebben we bijna niet nodig in Tsjechië.

Inbegrepen
 • Reis per Comfort Class fietsbus
 • Overnachting op de heen- en terugreis
 • 2 persoonskamer met douche en toilet
 • Halfpension
 • Warme afscheidslunch op de laatste dag
 • Fietsroutes
 • Inclusief entreegelden
 • Plaatselijke gids
 • Fooi voor de plaatselijke gids
 • Eigen Agro fietsbegeleiding
 • Uw eigen fiets gratis mee
Opstapplaatsen
 • Alblasserdam: SnelleVliet Touringcars, van Hennaertweg 4 – 2952 CA
 • Utrecht: Transferium Westraven, Griffioenlaan 1 bis – 3526 LA
 • Nuland: Hotel van der Valk, Rijksweg 25 – 5391 LH
 • Asten: Best Western Hotel Nobis, Nobisweg 1 – 5721 VA

De definitieve opstaptijden- en plaatsen ontvangt u bij de reisbescheiden. Opstapplaats is onder voorbehoud van voldoende deelnemers.

Informatie huurfietsen:

Naast dat u gewoon uw eigen fiets mee kan nemen, kan u ook bij ons een fiets (e-bike) huren. Deze gaat gewoon mee in de trailer en u hoeft niet een eigen fiets mee te nemen.

Prijzen en vertrekdata

Vertrekdatum woensdag 17 juli 2024 –
Deze reis heeft vertrekgarantie!

€ 1395,-

Er staat helaas een foutieve reissom in onze brochure. Dit is de juiste prijs.

Bovengenoemde prijzen zijn prijzen per persoon exclusief reserveringskosten en calamiteitenfonds en eventuele kortingen.

AGRO Fietsbusvakanties  –  Uw eigen fiets (ebike) mag gratis mee
U reist in een groep met gelijkgestemden maar fietst wel individueel en in uw eigen tempo over de mooiste fietsroutes. Met een gemiddelde dagafstand van ca. 50 km blijft er voldoende tijd over voor een gezellig terras of bezoek aan een lokaal museum. En reizen met een groep heeft zo zijn voordelen; steun aan elkaar, gezelligheid en het delen van ervaringen na weer een mooie fietsdag. U logeert altijd in goede *** en **** hotels waar u met een prima verzorging verwend wordt.  Er is altijd Agro fietsbegeleiding bij om u onderweg met raad en daad te ondersteunen.

Uw eigen fiets wordt gratis en met de uiterste zorg vervoerd in onze modern fietstrailers terwijl de fietsbus fungeert als bezemwagen en voor het bagagevervoer.

Niet inbegrepen
 • 1 Persoonskamer
 • Uitgaven van persoonlijke aard
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • ANVR boekingskosten € 25 per factuur
 • Bijdrage calamiteitenfonds €2,50 per factuur
 • SGR Consumentenbijdrage € 5 per persoon
Extra te reserveren

1 persoonskamer € 250,-

Voor deze vakantie geldt een minimum aantal deelnemers van 25 personen. Uiterlijke annuleringstermijn : 22 dagen voor vertrek.

Bijzonderheden bij deze reis

Geldig paspoort of ID kaart geldig gedurende de gehele reis.