FORGOT YOUR DETAILS?

9 dagen Fietsen langs de Meren van Zuid-Bohemen in TsjechiëTsjechiëReisleiding: Jelle van de Ham

Donkere bossen, glooiende heuvels en meren  zijn de kenmerken van het Zuid-Boheemse landschap. Een landschap om verliefd op te worden, ook vanwege haar vele historische stadjes, oude burchten, kloosters en kastelen. De rust en de ongereptheid zijn indrukwekkend. Vanuit Hluboka en Třeboň deze maken we afwisselende fietstochten. Op het programma staat ook een bezoek aan een karperkwekerij en een melkveebedrijf.

Het reisprogramma

Woensdag
Heenreis
Met de fietsbus naar Zuid-Duitsland voor de overnachting.

Donderdag
Holasovice - Hluboka : 24 km
Met de fietsbus naar het hooggelegen Holasovice. Het dient vaak als decor voor filmopnames vanwege de schitterende historische kleurrijke boerdeijen. We stappen op de fiets en gaan op pad. Langs allerlei karpermeren en het jachtslot Ohrada fietst u naar Hluboka waar we twee nachten verblijven.

Vrijdag
Melkveebedrijf - Hluboka - Ceske Budejovice - Hluboka : 33 km
Met de bus gaan we naar een collectief melkveebedrijf. Na een vragenuurtje en bezoek aan het bedrijf terug naar Hluboka. Vanmiddag fietst u naar Ceske Budejovice (Busweis in het Duits) langs de rivier Vltava (Moldau). Hier kunt u de Zwarte Toren beklimmen of gezellig winkelen onder de arcadebogen rondom het plein. We dineren in een sfeervol restaurant in de stad en in de vroege avond fietsen we langs de stille oevers van de rivier teurg naar Hluboka.

Zaterdag
Hluboka - meer Dvoriste - Trebon : 42 km
De koffers gaan in de bus en u stapt op de fiets. De fietsroute gaat eerst in noordelijke richting langs de Moldau heuvelopwaarts naar de Boheemse dorpjes Lhotice en Kolny en het meer Dvoriste naar Trebon. We verblijven vier nachten in Trebon. Na het diner maken we een nachtelijke tour door de brouwerij.

Zondag
Rondrit Trebon - Chlum u Trebone - Trebon : 48 km
Vandaag fietst u een route door de natuurgebieden rondom Trebon. Deze tour laat u één van de mooiste plekjes in heel Bohemen zien: stille loof- en naaldbossen, grote, imponerende, eeuwenoude alleeën met eiken en karpervijvers. Dit unieke landschap in het gebied van de bovenloop van het riviertje de Luznice staat al sinds 1977 op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO vanwege de bescherme biotopen. En terecht!

Maandag
Rondrit Trebon - Jemcina - Trebon : 54 km
Tijdens deze fietsdag fietst u door het bekende, beschermde natuurgebied rondom Trebon, nogmaals door het gebied van Luznice. We krijgen een rondleiding in het jachtslot Jemcina en zien de paardenmanege met zijn bijzondere houtconstructie.

Dinsdag
Trebon-karpers - rondrit Nove Hrady - Trebon : 33 km
er zijn ruim zesduizend meren en visvijvers in het gebied rondom Trebon. We bezoeken een viskwekerij met het grootste karpkermere van Tsjechië, de Rosenberg-vijver. Van oudsher staat Trebon-Karper in dit deel van Oost-Europa met kerstmis op het menu, een vis waar alle Tsjechen trots op zijn. Met de bus naar het stadje Nove Hrady, vlakbij de Oostenrijkse grens. er liggen maar liefst twee kastelen in het stadje waarvan één uit de 13e-eeuw en de moeite waard om op eigen gelegenheid te bezoeken (niet inbegrepen). Vanuit Nove Hrady fietst u terug naar Trebon.

Woensdag
Trebon - Ceske Budejovice : 30 km
Na het ontbijt fietst u naar Ceske Budejovice, waar u nog even een rtje met de stadsboemel kunt maken. Dan in de fietsbus naar Zuid-Duitsland voor de overnachting.

Donderdag
Terugreis
Terugreis naar Nederland. Onderweg geniet u nog van een warme afscheidslunch.

Fietsroutes
De fietstochten zijn af en toe vlak, maar gedeeltelijk ook heuvelig. Een prima landschap om met een E-bike te verkennen. Deze fietsvakantie heeft veel vrijheid, want de fietsbus hebben we bijna niet nodig in Tsjechië.

Inbegrepen

 

Reis per Comfort Class fietsbus
• Overnachting op de heen- en terugreis

• 2 persoonskamer met douche en toilet

• Halfpension

• Warme afscheidslunch op de laatste dag

• Fietsroutes

• Inclusief entreegelden
• Plaatselijke gids
• Fooi voor de plaatselijke gids

• Eigen Agro fietsbegeleiding

• Uw eigen fiets gratis mee

 

 

Prijzen & Vertrekdatum

Vertrekdatum : woensdag 17 juli 2024 -
Deze reis heeft vertrekgarantie

Er staat een foutieve reissom in onze brochure.
De
reissom van deze reis is:

1395,-

Bovengenoemde prijzen zijn prijzen per persoon exclusief reserveringskosten en calamiteitenfonds en eventuele kortingen.

Deze fietsvakantie bent u te gast:


2 nachten in ****Hotel Podhrad in Hluboka. Dit hotel heeft een binnenzwembad en wellness.
4 nachten in ***Hotel Svet in Trebon. Het hotel ligt naast het meer.

 

In beide hotels is uw kamer per lift bereikbaar en beschikt over bad of douche en toilet. In beide hotels is Wifi, een restaurant en een bar. Op de heen en terugreis is er een overnachting in een goed middenklasse hotel.

Niet inbegrepen

• 1 Persoonskamer
• Uitgaven van persoonlijke aard
• Reis- en annuleringsverzekering
• ANVR boekingskosten € 25 per factuur
• Bijdrage calamiteitenfonds €2,50 per factuur
• SGR Consumentenbijdrage € 5 per persoon


Extra te reserveren

• 1 persoonskamer toeslag € 250.-

Opstapplaatsen

Alblasserdam 
Utrecht
Nuland
Asten

De definitieve opstaptijden ontvangt u bij de reisbescheiden. De opstapplaats is onder voorbehoud van voldoende deelnemers.

 

Bijzonderheden

• Geldig paspoort of ID kaart geldig gedurende de gehele reis.

 

Minimum deelname

Voor deze vakantie geldt een minimum aantal deelnemers van 22 personen. Uiterlijke annuleringstermijn busreizen : 15 dagen voor vertrek.

AGRO Fietsbusvakanties  -  Uw eigen fiets (ebike) mag gratis mee

Agro Fietsbusvakanties – Uw eigen fiets (ebike) mag gratis mee
U reist in een groep met gelijkgestemden maar fietst wel individueel en in eigen tempo over de mooiste fietsroutes. Met een gemiddelde  dagafstand van circa 50 km blijft er voldoende tijd over voor een gezellig terras of bezoek aan een lokaal museum. En reizen met een groep heeft zo zijn voordelen; steun aan elkaar, gezelligheid en het delen van ervaringen na weer een mooie fietsdag. U logeert in goede **** hotels waar u met een prima verzorging verwend wordt.  Er is altijd Agro fietsbegeleiding bij om u onderweg met raad en daad te ondersteunen.

 

Uw eigen fiets wordt gratis en met de uiterste zorg vervoerd in onze modern fietstrailers terwijl de fietsbus fungeert als bezemwagen en voor het bagagevervoer.

TOP