FORGOT YOUR DETAILS?

8 dagen heerlijkGriekenland

Genieten in Griekenland, hier voelt u zich meteen thuis. Op de Peloponnesos valt de drukte weg en kan het ontspannen beginnen. Wanneer we aan Griekenland denken komen stranden, zee, bergen, olijfgaarden, vissersplaatsjes en schaapskuddes in beeld. De Peloponnesos is het grootste schiereiland en ligt ten zuiden van het vasteland van Griekenland. U gaat terug in de tijd met verhalen over goden, helden en heiligen. Ook maakt u kennis met Venetiaanse forten, Byzantijnse kloosters en de opgravingen van Epidauros en Mycene. Niet voor niets wordt het oude Griekenland als de bakermat van onze beschaving gezien. Agrarisch gezien maakt u kennis met de lokale teelt van onder meer olijven, citrusvruchten, wijn en natuurlijk Feta, de Griekse schapen- of geitenkaas. Deze Agro reis doet u kennis maken met de Griekse oudheid én het hedendaagse Griekenland.

Het reisprogramma

Vertrek vanaf Amsterdam naar Athene. Transfer naar uw hotel.  Afhankelijk van de aankomsttijd kunt u ’s middags de omgeving van uw hotel al verkennen. De overnachting is in Athene.

We maken een stadsrondrit door Athene, waarbij we onder andere het Olympische stadion, het parlement en de universiteit zien. Daarna bezoeken we de Akropolis, die op een hoge rots in het hart van Athene ligt. Het Parthenon is ongetwijfeld de beroemdste tempel van de Akropolis. We brengen een bezoek aan de Varvakios Agora markten. Hier worden streekproducten zoals groenten, wijn, kruiden, vlees en vis verkocht.  ’s Middags verlaten we de stad zuidwaarts en zoeken de rust op. Via het kanaal van Korinthe bereiken we de Peloponnesos en de gezellige badplaats Tolo. Hier verblijven we vijf nachten.

In de ochtend bezoeken we Epidauros, het heiligdom van de god van de geneeskunde, Asklepios. We bewonderen het unieke theater, wereldberoemd om de akoestiek. Het ligt als een schelp in de heuvel en u kunt zelf de fantastische akoestiek uitproberen. Het theater bood plaats aan 14.000 bezoekers, dat geeft u een idee van de omvang van dit heiligdom.. Te midden van de 20 hectare olijfboomgaarden bezoeken we vervolgens het bedrijf Melas.  Hier maakt u kennis met het hele proces van persen van de olijven tot en met de eindproducten. Want behalve de beroemde extra vergine olijfolie maakt Melas organische producten op het gebied van cosmetica met olijfolie als basis. Tot slot gaan we naar het pittoreske Nafplion met sfeervolle straatjes voor enige vrije tijd. 

Argos is een van de oudste steden van Griekenland. De 290 m hoge Lárisa-heuvel torent boven de stad uit. Er zijn laat-klassieke tempels, een stadsmuur en een theater.  Ook zijn er Romeinse bouwwerken, onder meer een aquaduct en thermen. Argos is nu verder een moderne stad en met voornamelijk producten van de agrarische verwerkingsindustrie zoals fetakaas, olijfolie en groenten. Op zaterdag is er een grote markt waar het heerlijk struinen is. Tot slot van deze afwisselend dag bezoeken we NafplioBioFarms, een organische boerderij. Hier worden citrusvruchten, olijven en groenten verbouwd. U krijgt uitleg over het proces van het telen en het oogsten van de producten op de boerderij.

Een mooie tocht door een bergachtig landschap brengt ons naar Mycene, één van de oudste nederzettingen van Griekenland. Onderweg ziet u in de dalen de kuddes schapen en geiten. In Mycene zien we onder meer de burcht van Agamemnon, de beroemde Leeuwenpoort en de koningsgraven.  In de oudheid was Mycene een belangrijk politiek en cultureel centrum van de Myceense beschaving. Dan gaan we naar de wijnproducent Palivos in Nemea. Wijnproductie in Griekenland is altijd belangrijk geweest, en dat al duizenden jaren. We krijgen een  rondleiding over de akkers en uitleg over de productie van wijn. Aansluitend genieten we van diverse soorten bloedrode wijn.

Misschien is het voor u tijd om het vandaag even rustig aan te doen. Mocht u toch op pad willen gaan dan kunt u een optionele boottocht naar de eilanden Hydra en Spetses maken. Ter plaatse beslist u voor een heerlijk rustige dag in Tolo of mee met de boottocht. Of neemt u de lokale bus weer naar Nafplion?

We nemen afscheid van Tolo en de Peloponnesos. Ten noorden van Athene brengen we een bezoek aan een van de belangrijkste melkverwerkingsbedrijf van Griekenland, de Delta Company. Ook fetakaas, harde kazen en yoghurt worden hier geproduceerd. De laatste nacht verblijven we in Mati, gelegen aan de Attica Riviera met uitzicht op het eiland Evia.

Transfer naar de luchthaven Na deze heerlijke zonovergoten reis in Griekenland  keert u huiswaarts.

Inbegrepen

Vliegticket  Amsterdam – Athene  v.v.
Transfer luchthaven – hotel v.v.
Luchthavenbelastingen- en brandstoftoeslagen
Vervoer per touringcar tijdens de hele reis
• 2 Persoonskamer met bad of douche en toilet in goede middenklasse hotels
Volpension m.u.v. lunch  dag 1 en 8
Alle excursies zoals in het programma beschreven inclusief entreegelden
Plaatselijke gidsen
Fooi voor de buschauffeur en plaatselijke gids
• Eigen reisleiding van Agro Reizen

Prijzen & Vertrekdatum

Vertrekdatum : woensdag 15 mei 2024 - 
Deze reisdatum is niet meer beschikbaar

Vertrekdatum : woensdag 11 september 2024
Reisleiding: Lina Bredeck

1795,-

Bovengenoemde prijzen zijn prijzen per persoon exclusief reserveringskosten en calamiteitenfonds en eventuele kortingen.

Tijdens deze reis verblijft u in goede middenklasse 3/ 4 sterren hotels met een nacht in Athene, vijf nachten in Tolo en de laatste overnachting in Mati. De kamers beschikken over bad of douche en toilet en bereikbaar per lift. In de hotels zijn Wifi, restaurant en bar aanwezig.

Niet inbegrepen

• 1 Persoonskamer
Lunch dag 1 en 8
Uitgaven van persoonlijke aard
• Reis- en annuleringsverzekering
• ANVR boekingskosten €25 per factuur
Bijdrage Calamiteitenfonds €2,50 per factuur
• SGR
Consumentenbijdrage €5  per persoon

Extra te reserveren

1 persoonskamer               €  295

Bijzonderheden

Uw paspoort of ID kaart moet geldig zijn (geldig gedurende de gehele reis)
• Inentingen nodig, voor meer actuele reisinformatie ga dan naar:
   - https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies/
   - https://www.ggdreisvaccinaties.nl/land/
• Wijzigingen voorbehouden
• U vliegt met transavia.com of KLM

Minimum deelname

Voor deze vakantie geldt een minimum aantal deelnemers van 18 personen. Uiterlijke annuleringstermijn : 28 dagen voor vertrek.

TOP
Agrarisch Toeristische Reizen Wereldwijd   Telefoon: 026 3512087  - E-mailinfo@agroreizen.nl
This is default text for notification bar