FORGOT YOUR DETAILS?

11 dagenEngeland, Schotland en Walesmet een bezoek aan de Great Yorkshire ShowReisleiding: Hilde Beijer

Met deze rondreis neemt Agro Reizen u mee naar het Verenigd Koninkrijk, een verzamelnaam voor Engeland, Schotland, Wales en Noord-Ierland. In Engeland maken we kennis met de glorierijke geschiedenis en het gevarieerde landschap. We genieten van de sobere schoonheid van Schotland en in Wales zien we de ruige natuur van het Nationaal park Snowdonia, te midden van glooiende heuvels. U komt ogen tekort. Ieder deel heeft een geheel eigen identiteit, van een nationaal karakter is echt geen sprake. Agrarisch gezien heeft ieder deel van het Verenigd Koninkrijk een grote variatie. Veeteelt, schapen, varkens, akkerbouw, op ieder gebied staan interessante bezoeken op het programma.

Het reisprogramma

Via een beperkt opstapschema maakt u kennis met de mede reisgenoten onder het genot van een kopje koffie. Dan  gaan we naar Calais voor de overtocht naar Dover. Aan boord kunt u het lunchpakket nuttigen, bij mooi weer heerlijk buiten op het dek.  U ziet de krijtrotsen bij Dover steeds dichterbij komen. Na ontscheping rijden we naar ons hotel bij Londen voor de overnachting.

Vandaag begint de dag met een korte stadsrondrit door Londen langs de bekendste bezienswaardigheden van de hoofdstad, zoals Buckingham Palace, Westminster Abbey en de Houses of Parliament. De stad is een beetje hectisch, maar comfortabel vanuit de touringcar kunt u het mooiste van de stad zien. Dan is het tijd om op pad te gaan naar het platteland. Na een bezoek aan een akkerbouwbedrijf gaan we via het lieflijke landschap van de Cotswolds naar Warwickshire voor diner en overnachting.

De schitterende stad York staat op het programma vandaag. ‘s Middags brengen we een uitgebreid bezoek aan de prachtige stad. De stad is ommuurd, heeft een indrukwekkende Gotische Kathedraal , 13-eeuwse straten vol vakwerkhuizen en pittoreske winkelstraatjes van de Shambles. Na een boottocht over de rivier de Ouse is er alle tijd om een wandeling te maken over de stadsmuren of de York Minster te bezoeken.  We verblijven twee nachten bij York.

Deze dag staat helemaal in het teken van een bezoek aan de Great Yorkshire show bij Harrogate. Al vele jaren wordt deze vierdaagse show georganiseerd. Over een oppervlakte van 100 hectare  vindt u alles wat te maken heeft met de agrarische bedrijvigheid en nog veel meer. Schapen, geiten, paarden, kippen, koeien, konijnen en nog veel meer dieren maar ook schapenscheren, hoefsmid, alles met hout- en bosbouw, kaas, boter en andere melkproducten worden gekeurd Groenten in alle soorten en maten, bloemen in allerlei kleuren, het is eigenlijk te veel voor een dag. Vandaag is ook de dag van de keuring van ondermeer de koeien. De lunch vandaag is op eigen gelegenheid. Na deze enerverende dag keren we terug naar ons hotel.

Vanmorgen gaan we op weg naar Schotland en maken een stop bij Hadrian’s Wall. De muur werd gebouwd in opdracht van keizer Hadrianus tussen 122 en 130 na Christus. De 117 kilometer lange muur van stenen en plaggen had als doel het beschermen van de Romeinen in het zuiden en midden tegen de woestelingen uit het noorden. Vervolgens bezoeken we de Jedburgh Woollen Mill en passeren de Schotse grens op weg naar Edinburgh. Een prachtige historische maar ook hippe stad. We maken een stadstour en overnachten in deze bijzondere stad. 

Na het ontbijt verlaten we Edinburgh en brengen een bezoek aan een buffelfarm in Kirkcaldy. In Falkirk staat een uitgebreid bezoek aan een bijzondere attractie op het programma. The Falkirk Wheel, een innovatieve en unieke scheepslift. Schotland is wereldberoemd als de oorsprong van de echte Whisky en een bezoek aan een distilleerderij en proeverij van Whisky mag niet ontbreken in het programma natuurlijk. Bij Kilmarnock diner en overnachting.

Via de westkant van Zuid Schotland, het Galloway Forest Park, rijden we naar Gretna Green, een van de populairste trouwlocaties ter wereld. Ruim 5.000 keer per jaar worden er huwelijken gesloten. Na een bezoek aan de Smidse, waar alle huwelijken voltrokken worden, vervolgen we de route naar  het Lake District National Park. De glinsterende meren liggen ingeklemd tussen ruwe bergen. Ook is er volop historisch erfgoed te vinden zoals robuuste kastelen, statige landhuizen en perfect aangelegde tuinen. Twee overnachtingen aan Lake Windermere.

Een dag om te genieten van de prachtige omgeving. U kunt een boottocht over het prachtige Lake Windermere maken, heerlijk wandelen of relaxen bij uw hotel. De lunch is vandaag niet inbegrepen zodat u de dag naar eigen inzicht kunt doorbrengen. Uw Agro reisleider en gids vertellen u meer over alle mogelijkheden deze dag door te brengen.

Vandaag gaan we naar Wales met ongerepte natuur, hoge bergtoppen, bijzondere rotsformaties, heldere meren en watervallen. Het Nationaal park Snowdonia is vernoemd naar de 1.085 meter hoge bergtop Snowdon. We gaan hier kijken op welke wijze een moderne boer zijn veehouderij runt  en lunchen in het pittoreske Betws y Coed. Dan verder zuidwaarts voor het diner en de overnachting in de omgeving van Stratford-upon-Avon.

Onderweg naar het zuiden brengen we een bezoek aan een varkenshouderij. Vervolgens wacht de oudste  universiteitsstad  van Engeland, Oxford. We maken een korte stadswandeling langs de verschillende historische gebouwen zoals de Bodleian Library, Radcliffe Camera en de New College welke gebruikt is als filmlocatie in de Harry Potter Films. De overnachting is in de omgeving van Maidstone in Kent.

Na de overtocht stoppen we voor de warme afscheidslunch. Weer op vaderlandse bodem wordt u teruggebracht naar uw vertrekpunt en komt een einde aan deze prachtige reis naar Engeland, Schotland en Wales.

Inbegrepen


Vervoer per comfort class touringcar gedurende de gehele reis

Overtochten per ferry zoals genoemd in het programma
2 persoonskamer met bad of douche en toilet in goede middenklasse
hotels
• Volpension m.u.v. lunch dag 4 en dag 8
Warme afscheidslunch op de laatste dag
Alle excursies zoals in het programma beschreven
Inclusief entreegelden
Plaatselijke gids
Fooi voor de plaatselijke gids
Eigen reisleiding van Agro Reizen

PrijzenVertrekdatum

Vertrekdatum : maandag 8 juli 2024
Deze reisdatum heeft vertrekgarantie

3695,-

Bovengenoemde prijzen zijn prijzen per persoon exclusief reserveringskosten en calamiteitenfonds en eventuele kortingen. 

Tijdens deze reis verblijft u in goede middenklasse 3/ 4 sterren hotels. De kamers beschikken over bad of douche en toilet en zijn meestal bereikbaar per lift. In de hotels zijn Wifi, restaurant en bar aanwezig.

Niet inbegrepen

1 Persoonskamer
• Lunch dag 4 en 8
• Uitgaven van persoonlijke aard
• Reis- en annuleringsverzekering
• Uitgaven van persoonlijke aard
• ANVR boekingskosten € 25 per factuur
• Calamiteitenfonds €2,50 per factuur
• SGR Consumentenbijdrage € 5 per persoon

Extra te reserveren

1 persoonskamer               €  995,-

Opstapplaatsen

Apeldoorn: Carpoolplaats Agrifirm, Landgoedlaan 20 - 7325 AW
Utrecht: Transferium Westraven, Griffioenlaan 1 bis - 3526 LA
Alblasserdam: SnelleVliet Touringcars, van Hennaertweg 4 - 2952 CA
Nuland: Hotel van der Valk, Rijksweg 25 - 5391 LH

De definitieve opstapplaatsen ontvangt u bij de reisbescheiden. Opstapplaats is onder voorbehoud van voldoende deelnemers.

Bijzonderheden

• Geldig paspoort (identiteitskaart is niet voldoende)

Minimum deelname

Voor deze vakantie geldt een minimum aantal deelnemers van 25 personen. Uiterlijke annuleringstermijn : 22 dagen voor vertrek.

TOP
Agrarisch Toeristische Reizen Wereldwijd   Telefoon: 026 3512087  - E-mailinfo@agroreizen.nl
This is default text for notification bar