FORGOT YOUR DETAILS?

8 dagen rondreis in het landelijkeIerland

Agro Reizen is blij in 2024 weer een reis naar Ierland aan te bieden. Als er één land is met een sterk agrarisch karakter is dat Ierland wel.  Dus natuurlijk hebben we een aantal agrarische bezoeken in het programma opgenomen. Het eerste wat u opvalt na aankomst is de vriendelijkheid van de Ieren. Overal waar we komen worden we verwelkomd met een glimlach. Het afwisselende landschap is groen met ommuurde weilanden vol schapen. De schitterende kustlijn met uitzicht over de Noordelijke  Atlantische Oceaan wisselt af met het lieflijke landschap en dorpjes met in pasteltinten geschilderde huizen in het binnenland. Als tegenhanger bezoeken we ook moderne steden zoals Dublin, Cork en Galway. Een pub doet u kennismaken  met de traditionele Ierse muziek, vast onder het genot van een pint Ierse Guinness bier. Aan het einde van de reis zijn we nog lang niet uitgekeken en smaakt het naar meer.

Het reisprogramma

Vertrek vanaf Amsterdam naar Cork. Na aankomst transfer naar uw hotel waar u met een welkomstdrankje ontvangen  wordt. Afhankelijk van de aankomsttijd kunt u ’s middags al kennismaken met het gezellig centrum van Cork. We verblijven twee nachten in Cork.

De dag begint met een bezoek aan Tim Ó Leary Farm met 120 hectare grasland. Het bedrijf heeft 245 stuks melkvee, hoofdzakelijk Holstein- Friesian melkkoeien. ’s Middags gaan we naar de Jameson Experience in Midleton. Na een rondleiding door de oude distilleerderij werpen we een blik op het grote waterrad. Aangekomen in de bar proeven we de Ierse Whisky.

Na het ontbijt verlaten we Cork en rijden langs de kust naar Glengariff. Hier vertrekt de kleine veerpont naar Garnish Island, ook wel het bloemeneiland genoemd en beschut gelegen in de Bantry Bay. Tijdens de wandeling waant u zich in Mediterrane sfeer met de prachtig aangelegde tuinen en bijzondere planten en bomen. Aan het einde van de middag komen we aan in de omgeving van Tralee voor een verblijf van twee nachten.

Vandaag staat ons een prachtige natuurtocht te wachten over het schiereiland Iveragh met de bekende Ring of Kerry. Prachtige vergezichten over de Noordelijke Atlantische Oceaan worden afgewisseld met het natuurschoon van het binnenland. Aan het einde van deze bijzondere route rijden we door het Killarney Nationaal Park terug naar ons hotel.

We steken de rivier de Shannon over, met een beetje geluk ziet u in zee dolfijnen zwemen. Dan verder naar de wereldberoemde Cliffs of Moher. Hier steken hoge kliffen loodrecht wel 200 meter uit zee. Over veilige wandelpaden kunt u een stuk van de wandelroute boven de kliffen volgen en genieten van prachtige vergezichten. In de verte liggen de Aran eilanden in de Galway Bay. Verder noordwaarts rijden we door de Burren met een onverwacht kaal maanlandschap en een  bijzondere flora en fauna. Aansluitend door naar Galway waar we twee nachten verblijven.

Via Oughterard en Maam Cross een prachtige route door het dunbevolkte Nationaal Park Connemara met bergen, meren en soms schitterende vergezichten over zee. In deze regio spreekt men nog het Gaelic, de oud-Ierse taal. In de Connemara Smokehouse krijgen we uitleg over het roken van de in de Oceaan gevangen wilde zalm. ’s Middags gaan we naar de Joyce Country Sheepdogs Farm. Schapen worden hier vakkundig door Border Collies in bedwang gehouden. We genieten van een demonstratie in het schapen drijven van deze alerte honden. 

In Kildare bezoeken we de Irish National Stud.  Hier worden de beroemde GiGI volbloed renpaarden gefokt en getraind. Na de rondleiding door de stallen en langs de paardenweiden kunt u ook nog een bezoek brengen aan de mooi aangelegde Japanse tuin. Vervolgens verder oostwaarts door het binnenland naar de hoofdstad van Ierland, Dublin.  Met de bus maken we een stadsrondrit langs de bekende plekken van de gezellige stad, zoals St. Patrick’s kathedraal, Trinity College en de Book of Kells. De laatste overnachting van deze reis is in Dublin.

Transfer naar de luchthaven van Dublin en terugvlucht naar Amsterdam.

Inbegrepen

• Vliegticket  Amsterdam – Cork en Dublin- Amsterdam
• Transfer luchthaven – hotel v.v.
• Luchthavenbelastingen- en brandstoftoeslagen
• Vervoer per touringcar tijdens de hele reis
• 2 Persoonskamer met bad of douche en toilet in goede middenklasse hotels
• Volpension m.u.v lunch dag 1 en 8

• Alle excursies zoals in het programma omschreven
• Inclusief entreegelden

• Plaatselijke gids
• Fooi voor de buschauffeur en plaatselijke gids
• Eigen reisleiding van Agro Reizen

Prijzen & Vertrekdatum

Vertrekdatum : woensdag 8 mei 2024
Deze reis is niet meer beschikbaar.

2675,-

Bovengenoemde prijzen zijn prijzen per persoon exclusief reserveringskosten en calamiteitenfonds en eventuele kortingen. 

Tijdens de reis verblijft u in ¾ sterren hotel. De kamers beschikken over bad of douche en toilet en bereikbaar per lift. In de hotels zijn Wifi en een bar aanwezig. In het restaurant wordt u verwend met een prima verzorging.

 

Niet inbegrepen

• 1 Persoonskamer
• Lunch dag 1 en 8
• Uitgaven van persoonlijke aard
• Reis- en annuleringsverzekering
• Uitgaven van persoonlijke aard
• ANVR boekingskosten € 25 per factuur
• Calamiteitenfonds €2,50 per factuur
• SGR Consumentenbijdrage € 5 per persoon

Extra te reserveren

1 persoonskamer               €  395,-

Bijzonderheden

• Geldig paspoort
• U vliegt met Aer Lingus of KLM

• Wijzigingen voorbehouden

Minimum deelname

Voor deze vakantie geldt een minimum aantal deelnemers van 18 personen. Uiterlijke annuleringstermijn : 28 dagen voor vertrek.

TOP
Agrarisch Toeristische Reizen Wereldwijd   Telefoon: 026 3512087  - E-mailinfo@agroreizen.nl
This is default text for notification bar