FORGOT YOUR DETAILS?

22 dagen Nieuw Zeelando.l.v. Hilde Beijer
 
Het fascinerende land Nieuw-Zeeland aan de andere kant van de aardbol biedt veel verschillende bezienswaardigheden zoals gletsjers, meren, fjorden, ruige berglandschappen, vulkanen, spuitende geisers, borrelende zwavelbronnen, varen bossen en subtropische eilandjes. Bij onze rondreis komen hoogtepunten van de unieke natuur en cultuur naar boven, maar bezoeken we ook de boeren en tuinders. Nieuw-Zeeland, de moeite van een verre reis beslist waard.
 

Het reisprogramma

Dag 1 - 7 februari 2024
Heenreis
Op Schiphol wordt er kennisgemaakt met elkaar en de Agro reisleider. Vanaf Schiphol vertrek u om 22.00 uur* naar Dubai met maaltijden en overnachting aan boord.

Dag 2 - 8 februari 2024
Rondrit door Dubai
Om 07.45 uur* komen we aan in Dubai waar we de lokale gids ontmoeten. We beginnen met een stadsrondrit waar u vanzelfsprekend de Burj Khalifa, het hoogste gebouw ter wereld, fotografeert. Na de lunch in een openlucht restaurant in de wijk Bastakiah, bezoeken we Emirates Bio Farm in Al Ain. Hier wordt op een organische en milieuvriendelijke manier gewerkt, ontdek hoe hier fruit, groentes en kruiden worden geteeld. Diner en overnachting in Dubai.

Dag 3 - 9 februari 2024
Sentosa Island en vlucht naar Auckland
Na het ontbijt naar de luchthaven voor de vlucht van 10.05 uur* naar Auckland, met maaltijden en overnachting aan boord.

Dag 4 - 10 februari 2024
Aankomst in Auckland en tijd om te relaxen
Aankomst om 11.05 uur* op de luchthaven van Auckland waar u wordt opgewacht en welkom geheten, waarna na een korte eerste stadsbezichtiging per touringcar de transfer naar uw hotel volgt. Verdere dag kunt u bijkomen en acclimatiseren.

Dag 5 - 11 februari 2024
Auckland – Paihia; bezoek aan de 2000 jaar oude Tane Mahutaboom
Vandaag beginnen we aan een prachtige tocht via Dargaville naar Waipoua State Kauri Forest. Onderweg naar Waipoua Forest bezoeken we het Matakohe Kauri Museum. In het Waipoua Forest bezichtigen we de reusachtige 2000 jaar oude Tane Mahutaboom, de 'heer van het woud'. We vervolgen de tocht naar Paihia aan de kust waar we twee nachten zullen verblijven.

Dag 6 - 12 februari 2024
Waitangi Treaty Grounds en boottocht door de Bay of Islands
We brengen een bezoek aan de Waitangi Treaty Grounds, waar in 1840 een overeenkomst tussen de Maori en de Engelse overheersers werd gesloten. In de middag maken we een boottocht door de Bay of Islands. Mogelijk worden we tijdens deze cruise nog vergezeld door dolfijnen. Vol van alle mooie indrukken keren we terug naar Paihia voor de overnachting.

Dag 7 - 13 februari 2024
Paihia – Maungatapere - Cambridge
Voor vandaag staat een prachtige tocht langs de kust op het programma. In Maungatepere bezoeken we een avocadoboerderij. Het diner en de overnachting in Cambridge. Cambridge is een mooi, charmant stadje dat bekend staat om z'n paardenindustrie.

Dag 8 - 14 februari 2024
Cambridge – Rotorua met onderweg een bezoek aan een melkveebedrijf
Deze morgen gaan we een melkveehouderij bezoeken. Hierna gaan we naar de Waitomogrotten voor een wandeling door de kalksteenformaties waarbij je de gloeiwormpjes kan bewonderen. We zetten de tocht voort naar Rotorua, het thermale centrum van Nieuw-Zeeland. We verblijven hier twee nachten.

Dag 9 - 15 februari 2024
Thermaal park Waiotapu
In de morgen vertrekken we naar het thermaal park Waiotapu. Na een wandeling in dit park rijden we door naar Mamaku Blueberry Farm waar je kunt zien hoe de bosbes van de struik naar de markt verteeld wordt. Hierna keren we terug naar Rotorua waar we zullen genieten van een culturele Hangi en Maori diner met dans en muziek.

Dag 10 - 16 februari 2024
Rotorua – Wellington met een stop bij Lake Taupo
Vandaag gaan we op weg naar Wellington. We stoppen onderweg bij de Hukawatervallen voor een korte wandelstop. Huka Falls is gelegen nabij Lake Taupo, het grootste meer van Nieuw-Zeeland. We vervolgen de
tocht naar Wellington, de hoofdstad van Nieuw-Zeeland waar we een rondrit door de stad krijgen met een bezoek aan het Te Papa museum. De overnachting is in Wellington.

Dag 11 - 17 februari 2024
Ferry van Noorder- naar het Zuidereiland
Per ferry gaan we vandaag naar Picton, gelegen op het Zuidereiland. We stoppen in Blenheim bij Saint Clair Vineyard Kitchen voor een driegangenlunch met bijpassende wijnen. Voor de overnachting rijden we via een prachtige tocht door naar Nelson, gelegen aan de Tasmanbaai. Verblijf van twee nachten op deze schitterende plek.

Dag 12 - 18 februari 2024
Bezoek agrarisch bedrijf en Abel Tasman nationaal park
We beginnen de dag met een bezoek aan een boeiend agrarisch bedrijf. Vervolgens gaan we naar het Abel Tasman National Park. Hier maken we een boottocht en een wandeling in het park.

Dag 13 - 19 februari 2024
Murchison en Hammer Springs
Via Murchison en de Hanmer Springs rijden we naar Kaikoura voor de overnachting. We stoppen onderweg voor een korte wandeling op Lewis Pass. In Hanmer Springs hebt u de mogelijkheid om een boswandeling te maken in Hanmer Forest.

Dag 14 - 20 februari 2024
Kaikoura en naar Ashburton
Als de weersomstandigheden het toelaten, kunt u er voor kiezen om in de ochtend een tocht op zee te maken om walvissen te 'spotten' (niet inbegrepen). In de namiddag vervolgen we onze weg via Christchurch naar Ashburton voor de overnachting.

Dag 15 - 21 februari 2024
Ashburton – Dunedin
Een mooie route vandaag naar Dunedin met onderweg een stop in Oamaru en ook een stop bij de Moeraki Boulders op Koekohe Beach. We maken een rondrit door Dunedin met de bekendste bezienswaardigheden de universiteit, het station en Baldwin Street, 's werelds steilste straat. De overnachting is in Dunedin.

Dag 16 - 22 februari 2024
Dunedin – Te Anau, agrarische bezoeken
Vandaag staan twee agrarische bedrijven op het programma, een herten- en schapenhouderij en een plantenkwekerij. We overnachten in Te Anau.

Dag 17 - 23 februari 2024
Te Anau – Queenstown: boottocht Milford Sound
Een spectaculaire tocht naar Milford Sound. Tijdens de cruise gaan we door het fjord, langs de Bowen- en Stirlingwaterval en langs Mitre Peak die 1692 m hoog uit de zee steekt. We lunchen aan boord. Na de cruise gaan we op weg naar Queenstown waar we twee nachten verblijven.

Dag 18 - 24 februari 2024
Queenstown en tocht per Gondola
We maken een cruise door de baai en bezoeken Walter Peak High Country Farm. De middag kunt u vrij besteden. 's Avonds maken we een tocht met de Sky Gondola. We dineren in een leuk restaurant boven op de berg waar u tijdens het diner een prachtig uitzicht over Queenstown heeft.

Dag 19 - 25 februari 2024
Queenstown – Omarama
We maken een schitterende tocht over Lindis Pass en door de Lindis vallei. U hebt de mogelijkheid om bij Twizel per helikopter een adembenemende vlucht boven de met sneeuw bedekte toppen en gletsjers van Mount Cook te maken (niet inbegrepen). Diner en overnachting is in Omarama.

Dag 20 - 26 februari 2024
Omarama – Rakaia - Christchurch
Deze ochtend maken we een fotostop bij het prachtige Lake Tekapo. In Rakaia hebben we een agrarische excursie. Vervolg van de reis naar Christchurch, een stad met fraaie tuinen waar we ook overnachten.

Dag 21 - 27 februari 2024

Vlucht vanaf Christchurch
In de ochtend heeft u vrije tijd om de laatste inkopen te doen. We vertrekken naar de luchthaven van Christchurch voor de terugvlucht van 18.20 uur* naar Dubai.

Dag 22 - 28 februari 2024
Overstop in Dubai en aankomst in Amsterdam
Aankomst in Dubai om 05.15 uur* en overstappen over op de vlucht naar Amsterdam. Vertrek om 08.10 uur* en gekomen in Amsterdam (om 12.40 uur*) nemen we afscheid van elkaar na een geweldige reis.
*genoemde tijden zijn lokale tijden.

Inbegrepen

• vlucht van Amsterdam naar Dubai met Emirates
• vlucht van Dubai naar Auckland met Emirates
• luchthavenbelastingen- en toeslagen
• vlucht van Christchurch via Dubai naar Amsterdam (Emirates)
• overnachting in 2 persoonskamers in goede hotels
• vervoer per touringcar gedurende de gehele reis
• halfpension (ontbijt en diner)
• 
lunches op dag 2, 11, 12 en 17
• alle excursies zoals in programma beschreven 
• luchthavenbelasting, veiligheidsheffing, weg- en toeristenbelasting
• fooi voor de buschauffeur en plaatselijke gids 
• eigen reisleiding  van Agro Reizen

Prijzen & Vertrekdatum

Vertrek op woensdag 07 februari 2024 - VERTREKGARANTIE

7989,-
Deze vertrekdatum is volgeboekt!

We werken op dit moment aan een nieuwe vertrekdatum voor februari 2025.

Niet inbegrepen

• Reserveringskosten per boeking € 25
• Calamiteitenfonds per boeking € 2,50
• Publieksbijdrage SGR per persoon € 5
• eventuele brandstof c.q. beveiligingstoeslagen en/of extreme valutawijzigingen 

Extra te reserveren

• 1 persoonskamer € 1875,-
• Indien u het visum door Agro wil laten verzorgen  € 25 administratiekosten

Bijzonderheden

• geldig paspoort tot 6 maanden na de reis
• boeken op indeling is bij deze reis helaas niet mogelijk
• wijzigingen voorbehouden
.

Minimum deelname

Voor deze vakantie geldt een minimum aantal deelnemers van 18 personen. Uiterlijke annuleringstermijn busreizen : 28 dagen voor vertrek.

TOP