FORGOT YOUR DETAILS?

22 dagen Nieuw Zeeland
Het fascinerende land Nieuw-Zeeland aan de andere kant van de aardbol biedt veel verschillende bezienswaardigheden zoals gletsjers, meren, fjorden, ruige berglandschappen, vulkanen, spuitende geisers, borrelende zwavelbronnen, varen bossen en subtropische eilandjes. Bij onze rondreis komen hoogtepunten van de unieke natuur en cultuur naar boven, maar bezoeken we ook de boeren en tuinders. Nieuw-Zeeland, de moeite van een verre reis beslist waard.

Het reisprogramma

Op Schiphol wordt er kennisgemaakt met elkaar en de reisleider. ‘s Avonds vertrekken we naar Dubai met maaltijden en overnachting aan boord.

In het begin van de ochtend komen we aan en worden opgewacht door de lokale gids. We beginnen met een stadsrondrit waar u vanzelfsprekend de Burj Khalifa, het hoogste gebouw ter wereld, kunt bewonderen. Na de lunch in de wijk Bastakiah bezoeken we de Camelicious. Hier bezoeken we de kamelen boerderij en zien de kamelen die gemolken worden. In de fabriek wordt de kamelenmelk tot eindproduct verwerkt zoals verse melk, melkpoeder, houdbare melk en ijs. Diner en overnachting in Dubai.

Na het ontbijt vertrekken we naar de luchthaven voor de vlucht naar Auckland met maaltijden en overnachting aan boord.

In het begin van de middag komen we aan in Auckland waar we hartelijk welkom geheten worden, Kia ora. Na een korte tour maken om zo kennis te kunnen met deze stad gaan we naar ons hotel in Auckland. De rest van de dag kunt u bijkomen en acclimatiseren.

Vandaag beginnen we aan een prachtige tocht via Dargaville naar Waipoua State Kauri Forest. Onderweg naar Waipoua Forest bezoeken we het Matakohe Kauri Museum. In het Waipoua Forest bezichtigen we de reusachtige 2000 jaar oude Tane Mahutaboom, de ‘heer van het woud’. We vervolgen de tocht naar Paihia aan de kust waar we twee nachten zullen verblijven.

We brengen een bezoek aan de Waitangi Treaty Grounds, waar in 1840 een overeenkomst tussen de Maori en de Engelse overheersers werd gesloten. In de middag maken we, indien het weer het toelaat,  een boottocht door de Bay of Islands. Mogelijk worden we tijdens deze cruise nog vergezeld door dolfijnen. Vol van alle mooie indrukken keren we terug naar Paihia voor de overnachting.

Voor vandaag staat een prachtige tocht langs de kust op het programma. In Maungatepere bezoeken we een avocadoboerderij. Het diner en de overnachting in Cambridge. Cambridge is een mooi, charmant stadje dat bekend staat om de volbloed paardenstoeterijen.

Deze morgen gaan we een melkveehouderij bezoeken. Hierna gaan we naar de Waitomogrotten voor een wandeling door de kalksteenformaties waarbij je de gloeiwormpjes kan bewonderen. We zetten de tocht voort naar Rotorua, het thermale centrum van Nieuw-Zeeland. We verblijven hier twee nachten.

In de morgen vertrekken we naar het thermaal park Waiotapu. Na een wandeling in dit park rijden we door naar Mamaku Blueberry Orchard & Winery waar je kunt zien hoe de bosbes van de struik naar de markt verteeld wordt. Dan keren we terug naar Rotorua waar we zullen genieten van een culturele Hangi en Maori diner met dans en muziek.

Vandaag gaan we op weg naar Wellington. We stoppen onderweg bij de Hukawatervallen voor een korte wandelstop. Huka Falls is gelegen nabij Lake Taupo, het grootste meer van Nieuw-Zeeland. We vervolgen de tocht naar Wellington, de hoofdstad van Nieuw-Zeeland Na een rondrit door de stad gaan we naar ons hotel voor de overnachting.

Per ferry gaan we vandaag naar Picton, gelegen op het Zuidereiland. We stoppen in Blenheim bij Saint Clair Vineyard Kitchen voor een uitgebreide lunch met bijpassende wijnen. Voor de overnachting rijden we via een prachtige tocht door naar Nelson, gelegen aan de Tasmanbaai. Verblijf van twee nachten op deze schitterende plek.

We beginnen de dag met een bezoek aan een boeiend agrarisch bedrijf. Vervolgens gaan we naar het Abel Tasman National Park. Hier maken we een boottocht en een wandeling in het park.

Via Murchison en de Hanmer Springs rijden we naar Kaikoura voor de overnachting. We stoppen onderweg voor een korte wandeling op Lewis Pass. In Hanmer Springs hebt u de mogelijkheid om een boswandeling te maken in Hanmer Forest.

Als de weersomstandigheden het toelaten, kunt u er voor kiezen om in de ochtend een tocht op zee te maken om walvissen te ‘spotten’ (niet inbegrepen). In de namiddag vervolgen we onze weg via Christchurch naar Ashburton voor de overnachting.

Een mooie route vandaag naar Dunedin met onderweg een stop in Oamaru en ook een stop bij de Moeraki Boulders op Koekohe Beach. We maken een rondrit door Dunedin met de bekendste bezienswaardigheden de universiteit, het station en Baldwin Street, ’s werelds steilste straat. De overnachting is in Dunedin.

Vandaag staan twee agrarische bedrijven op het programma, een herten- en schapenhouderij en een melkveebedrijf. We overnachten in Te Anau.

Een spectaculaire tocht naar Milford Sound. Tijdens de cruise gaan we door het fjord, langs de Bowen- en Stirlingwaterval en langs Mitre Peak die 1692 m hoog uit de zee steekt. We lunchen aan boord. Na de cruise gaan we op weg naar Queenstown waar we twee nachten verblijven.

We maken een cruise door de baai en bezoeken Walter Peak High Country Farm. De middag kunt u vrij besteden. ’s Avonds maken we een tocht met de Sky Gondola. We dineren in een leuk restaurant boven op de berg waar u tijdens het diner een prachtig uitzicht over Queenstown heeft.

We maken een schitterende tocht over Lindis Pass en door de Lindis vallei. Bij goed weer heeft u de mogelijkheid om bij Glentanner op eigen gelegenheid per helikopter een adembenemende vlucht boven de met sneeuw bedekte toppen en gletsjers van Mount Cook te maken (niet inbegrepen). Diner en overnachting is in Omarama.

Deze ochtend maken we een fotostop bij het prachtige Lake Tekapo. In Rakaia hebben we een agrarisch bedrijfsbezoek. Vervolg van de reis naar Christchurch, een stad met fraaie tuinen waar we overnachten.

In de ochtend heeft u vrije tijd om de laatste inkopen te doen. We vertrekken naar de luchthaven van Christchurch voor de terugvlucht via Sydney en Dubai naar Amsterdam. Maaltijden en overnachting aan boord.

Aangekomen in Amsterdam nemen we afscheid van elkaar na een geweldige reis.

Inbegrepen

• vlucht Amsterdam – Dubai - Auckland en Christchurch - Sydney - Dubai - Amsterdam
• overnachting in 2 persoonskamers met bad of douche en toilet in goede hotels
• reis per touringcar tijdens de gehele reis
• halfpension (ontbijt en diner) èn de lunch op dag 2, 11, 12 en 17
• alle excursies zoals in programma beschreven
•  luchthavenbelasting, veiligheidsheffing, weg- en toeristenbelasting
• fooi voor de buschauffeur
• eigen reisleiding van Agro Reizen

Prijzen & Vertrekdatum

Vertrek op woensdag 5 februari 2025

7995,-
Niet inbegrepen

-Uitgaven van persoonlijke aard
-Reis- en annuleringsverzekering
-Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per reservering
-SGR consumentenbijdrage € 5,- per persoon
- eventuele brandstof c.q. beveiligingstoeslagen en/of extreme valutawijzigingen

Extra te reserveren

• 1 persoonskamer € 1875,-

Bijzonderheden

- U vliegt met Emirates
-  Geldig paspoort tot 6 maanden na de reis
- U heeft voor vertrek naar Nieuw Zeeland het volgende document nodig: NZeTA (New Zealand electronic Travel Authority) via de NZTD app of online https://nzeta.immigration.govt.nz/
-Voor vertrek dient u het NZTD (New Zeland Traveller Declaration) in te vullen via de NZTD app of online www.TravellerDeclaration.govt.nz

Minimum deelname

Voor deze vakantie geldt een minimum aantal deelnemers van 18 personen. Uiterlijke annuleringstermijn : 28 dagen voor vertrek.

TOP
Agrarisch Toeristische Reizen Wereldwijd   Telefoon: 026 3512087  - E-mailinfo@agroreizen.nl
This is default text for notification bar