FORGOT YOUR DETAILS?

9 dagen indrukwekkendNoorwegenPer bus, boot en trein door geweldige natuurReisleiding: Johan van den Berg

Een schitterende bus- en bootreis door het land van gletsjers, watervallen, fjorden en een ongerepte natuur. U geniet van de meest bekende bezienswaardigheden zoals de hoofdstad Oslo, Geiranger, Lillehammer en Hamar. Én u maakt een boottocht over de Geirangerfjord en een treinrit met de beroemde Flåm – banen. Prachtige routes laten u het geweldige natuurschoon en sensationele uitzichten zien dat Noorwegen te bieden heeft. Het land is ruim negen keer zo groot als Nederland en er leven slechts ruim vijf miljoen inwoners. Met zoveel ruimte kan het niet anders dat de spectaculaire natuur u gaat overdonderen. Op de heenreis rijden we ook nog door een stukje Zweden wanneer we van Göteborg noordwaarts naar de Noorse grens rijden. Natuurlijk staat een aantal bezoeken aan agrarische bedrijven op het programma.

Het reisprogramma

Via een beperkt opstapschema ontmoeten we elkaar onder het genot van een kopje koffie in Zuidbroek. Via de Duitse autobahnen naar Kiel waarbij we eind van de middag inschepen voor de overtocht per luxe cruiseferry van Kiel naar Göteborg in Zweden. We dineren, overnachten en ontbijten aan boord.

’s Ochtends komen we aan in Göteborg. Langs de Fjordenkust genieten we van een mooie tocht richting Oslo. Nog in Zweden bezoeken we een kleine biologische melkveehouderij met boerderijwinkel.  In de loop van de middag komen we aan in Oslo waar we zullen dineren en overnachten. 

We beginnen de dag met een uitgebreide stadsrondleiding door Oslo onder leiding van een Nederlands sprekende gids. We zien onder meer het Koninklijk Paleis, het Frammuseum over het sterkste houten ontdekkingsschip ter wereld en het Gustav Vigelandspark. Dan verlaten we de hoofdstad en onderweg een bezoek aan een typische bergboerderij. Diner en overnachting in Gol.

We beginnen de dag met een mooie tocht naar het Myrdal. Hier maken we de overstap  op de bekende Flåm -banen. Deze 20 kilometer lange spoorlijn is één van de meest adembenemende trajecten ter wereld. Het spoor eindigt in het plaatsje Flåm. Deze dag nemen we een lunchpakket mee.  In de loop van de middag gaan we verder naar Stryn waar we twee nachten verblijven.

We staan vandaag vroeg op en brengen een bezoek aan een paardenhouderij met Noorse Fjordpaarden. Dan vertrekken we naar Hellesyit. Vanuit hier maken we een schitterende boottocht over de Geirangerfjord naar Geiranger.  Na de lunch in Geiranger rijden we terug naar Stryn waar we eerst nog een kennel met Husky honden bezoeken en aansluitend terug naar ons hotel.

De koffers gaan in de bus en afscheid van Stryn. In Vaga brengen we een bezoek aan een boer die schnapps van aardappelen stookt. Vaga heeft ook een mooie Stavkerk. Daar gaat de rit verder naar Lillehammer, bekend van de springschans. We verblijven twee nachten in de directe omgeving van Lillehammer. 

Deze dag kunt u naar eigen inzicht invullen. Lekker relaxen bij het hotel, een stevige wandeling of op uw gemak Lillehammer verkennen. U kunt met een bus naar het hart van de stad. Om u alle vrijheid te geven, is vandaag de lunch niet inbegrepen. Vanaf het centrum is het een half uurtje wandelen naar het Olympia park met de beroemde springschans, de Lysgardsbakken. Hier aangekomen kunt u de stoeltjeslift omhoog nemen. Of wilt u sportief doen? Dan loopt u de 936 treden omhoog. In het centrum van de stad vindt u het Olympisch museum en vlak daarbij ligt het Openluchtmuseum Maihaugen. Uw Agro reisleiding heeft zeker nog een paar goede tips voor u. Desgewenst kan de reisleiding een lunch voor u regelen in het hotel.

In het Brummunddal stoppen we bij het grootste houten hotel ter wereld. In Hamar maken we een fotostop bij het Skipet schaatsstadion, bekend van de internationale schaatswedstrijden. Dan vertrek naar Göteborg voor onze overtocht met Stena Line. We dineren, overnachten en ontbijten aan boord.

Vanaf Kiel gaan we verder naar Nederland. Onderweg stoppen we voor de warme lunch. Terug op vaderlandse bodem wordt u teruggebracht naar uw opstapplaats en komt een einde aan deze reis door het indrukwekkende Noorwegen.

Inbegrepen

• Reis per Comfort Class touringcar
• Overtochten per ferry zoals genoemd in het programma
Twee overnachtingen aan boord in tweepersoons binnenhut (lage bedden) met douche en toilet
• 2 persoonskamer met bad of douche en toilet in goede middenklasse hotels
• Volpension m.u.v. lunch dag 7
• Warme afscheidslunch
• Alle excursies zoals in het programma beschreven
• Inclusief entreegelden
• Plaatselijke gids in Oslo
• Fooi voor de plaatselijke gids
• Eigen reisleiding van Agro Reizen

 

Prijzen & Vertrekdatum

Vertrekdatum : maandag 24 juni 2024 -
Deze reis is niet meer beschikbaar

Vertrekdatum : maandag 12 augustus 2024
Reisleiding: Johan van den Berg

 

2395,-

Bovengenoemde prijzen zijn prijzen per persoon exclusief reserveringskosten en calamiteitenfonds en eventuele kortingen.

Tijdens deze reis verblijft u in goede middenklasse hotels. De kamers beschikken over bad of douche en toilet en bereikbaar per lift. In de hotels zijn Wifi, restaurant en bar aanwezig.

Niet inbegrepen

• 1 persoonskamer
Lunch dag 7
• Uitgaven van persoonlijke aard
• Reis- en annuleringsverzekering
• ANVR boekingskosten € 25 per factuur
• Calamiteitenfonds €2,50 per factuur
• SGR Consumentenbijdrage € 5 per persoon

Extra te reserveren

• 1 persoonskamer / binnenhut toeslag € 595,-
• 2 persoons buitenhut met benedenbedden per persoon € 130,-

Opstapplaatsen

Alblasserdam: SnelleVliet Touringcars, van Hennaertweg 4 - 2952 CA
Utrecht: Transferium Westraven, Griffioenlaan 1 bis - 3526 LA
Assen: Opstap: Zoom t.h.v. Hotel van der Valk, 
            Parkeren: Carpoolplaats Assen-Kloosteveen

Groningen/Zuidbroek: Hotel van der Valk, Burg. Omtaweg 4 - 9636 EM

 

De definitieve opstaptijden ontvangt u bij de reisbescheiden. De opstapplaatsen zijn onder voorbehoud van voldoende deelnemers.

Bijzonderheden

• Geldig paspoort dat na vertrek uit Noorwegen nog drie maanden geldig moet zijn.

Minimum deelname

Voor deze vakantie geldt een minimum aantal deelnemers van 25 personen. Uiterlijke annuleringstermijn : 22 dagen voor vertrek.

TOP
Agrarisch Toeristische Reizen Wereldwijd   Telefoon: 026 3512087  - E-mailinfo@agroreizen.nl
This is default text for notification bar