FORGOT YOUR DETAILS?

Noorwegen9 dagen Excursiereis Nieuwe datum: 23 augustus 2023

Een schitterende bus- en bootreis door het land van gletsjers, watervallen, fjorden en een ongerepte natuur. U bezoekt interessante agrarische bedrijven en geniet van de meest belangrijke bezienswaardigheden en het geweldige natuurschoon dat Noorwegen te bieden heeft.

Het reisprogramma

Via een beperkt opstapschema ontmoeten we elkaar onder het genot van een kopje koffie in Zuidbroek. Via de Duitse Autobanen naar Kiel waarbij we eind van de middag inschepen voor de overtocht per luxe cruiseferry van Kiel naar Göteborg in Zweden. We dineren en overnachten aan boord.

’s Ochtends komen we aan in Göteborg. Langs de Fjordenkust genieten we van een mooie tocht richting Oslo. Na de lunch onderweg  bezoeken we een Zweeds agrarisch bedrijf. ’s Middags komen we aan in Oslo waar we zullen dineren en overnachten. 

Vanuit Oslo weer een prachtige rit naar Ål waar we een bezoek brengen aan één van de oudste boerderijen in Hallingdal met enkele schapen en wat bosbouw. Na een rondleiding krijgen we een lunch met producten van de boerderij. ’s Middags bezoeken we een boerderij met melkkoeien en eigen kaasmakerij. We gaan we verder naar ons hotel in Geilo voor het diner en de overnachting. 

We beginnen de dag met een mooie tocht per Bergenbaan trein van Geilo naar Myrdal. In Myrdal maken we de overstap op de bekende Flam-banen. Deze 20 km lange spoorlijn is één van de meest adembenemende trajecten ter wereld. Het spoor eindigt in het plaatsje Flåm waar we zullen lunchen. Na de lunch gaan we verder richting Loen waar we dineren en overnachten. 

We staan vandaag vroeg op en vertrekken richting Geiranger via de adembenemend mooie Strynefjellsveg en Grotli. Vanuit hier maken we een schitterende boottocht over het Geirangerfjord. Na de lunch gaat de tocht per bus verder over het beroemde trollenpad met onderweg veel haarspeldbochten en prachtige uitzichten over de Stigwaterval en de met sneeuw bedekte bergtoppen. Diner en overnachting in het mooi gelegen Åndalsnes.

’s Ochtends ontbijten we in het hotel en maken we een lunchpakket klaar voor de middag. Hierna vertrekken we richting het Jorundgard Middelaldersenter. Dit is een openluchtmuseum van een middeleeuwse boerderij dat speciaal is gebouwd voor het filmen van de roman “Kristin Lavransdatter” uit 1994. We hervatten de reis richting Otta waar we dineren en overnachten. 

We vertrekken voor een fraaie tocht langs het Mjosameer naar Brumunddal. Hier bezoeken we een gemengd agrarisch bedrijf. We rijden verder naar Hamar waar we zullen lunchen in een gezellig restaurant. Voor we richting Oslo rijden maken we een korte stop bij het Hamar Olympiahall Vikingskipet. Vervolgens rijden we verder richting Oslo. Onderweg bezoeken we nog een agrarisch bedrijf met o.a. melkvee, schapen en paarden. Diner en overnachting in Oslo. 

We beginnen de dag met een uitgebreide stadsrondleiding door Oslo onder leiding van een Nederlandssprekende gids. We bezichtigen o.a. het Koninklijk Paleis, het Frammuseum over het sterkste houten ontdekkingsschip ter wereld en het Gustav Vigelandspark. Na de lunch vertrekken we richting Göteborg voor onze overtocht met Stena Line. We dineren, overnachten en ontbijten aan boord.

Vanaf Kiel gaan we verder naar Nederland. Onderweg stoppen we voor de warme lunch. Terug op vaderlandse bodem wordt u teruggebracht naar uw opstapplaats en komt een einde aan deeze reis door het indrukwekkende Noorwegen.

Extra datum ingekocht

Inbegrepen

• vervoer per comfort class touringcar gedurende de gehele reis
• overtochten per ferry zoals genoemd in het programma
• twee overnachtingen in tweepersoons binnenhut (lage bedden) met

  douche en toilet
• overnachting in goede hotels, onderbrenging in tweepersoonskamer

  met eigen badkamer
• volpension (ontbijt, lunch en diner) 
• alle excursies zoals in het programma beschreven
• weg- en toeristenbelasting
• fooi voor de buschauffeur 
• eigen reisleider van Agro Reizen

Prijzen & Vertrekdatum

De eerste reis is op 21 juni jl vertrokken.
Extra ingekocht : vertrekdatum 23 augustus 2023 (VOLGEBOEKT)

2295

Bovengenoemde prijzen zijn prijzen per persoon exclusief reserveringskosten en calamiteitenfonds en eventuele kortingen.


Niet
inbegrepen

• reis-, bagage- en ongevallenverzekering
• annuleringsverzekering
• uitgaven van persoonlijke aard zoals consumpties, fooien, telefoonkosten e.d. 
• eventuele brandstoftoeslagen en/of extreme valutawijzigingen

Extra te reserveren

• 1 persoonskamer toeslag € 375

Opstapplaatsen

Alblasserdam
Utrecht 
Assen
Groningen/Zuidbroek

De definitieve opstaptijden ontvangt u bij de reisbescheiden. De opstapplaatsen zijn onder voorbehoud van voldoende deelnemers.

Bijzonderheden

• uw paspoort of identiteitskaart moet geldig zijn
• geen inentingen nodig
• wijzigingen voorbehouden

Minimum deelname

Voor deze vakantie geldt een minimum aantal deelnemers van 22 personen. Uiterlijke annuleringstermijn busreizen : 15 dagen voor vertrek.

TOP