FORGOT YOUR DETAILS?

6 dagen NormandiëDe geur van Camember, Calvados en CiderReisleiding: Irene van de Aart
Als we Normandië zeggen moeten we meteen denken aan het begin van het einde van WOII met de invasie van de geallieerden op de stranden ten oosten van Pointe du Hoc. Maar er zijn nog meer redenen om naar dit mooie gebied  af te reizen. De plattelands provincie heeft een unieke combinatie van historie, cultuur en een gevarieerde landbouw en veebedrijven. Van de melk van de Normandische- en Holstein koeien worden onder meer heerlijke kazen zoals Camembert en Pont-l'Evêque gemaakt. Van de appels uit de boomgaarden maakt men Cider en Calvados, heerlijk alcoholische drankjes die we tijdens deze reis zeker gaan proeven. Rund- en melkvee domineren het mooie groene landschap. Op de uitgestrekte akkers worden onder meer tarwe, gerst, suikerbieten en aardappelen verbouwd. Tijdens deze afwisselend reis ontdekt u dat ‘de appels niet ver van de boom vallen’.

Het reisprogramma

Via de opstapplaatsen vertrek via België naar Frankrijk. Na een lunch onderweg bereiken we in de loop van de middag Amiens in de Hauts-de-France. We gaan eerst naar het waterrijke gebied van de Hortillonnages. Drijvende tuinen liggen hier aan smalle kanalen en bloemrijke oevers. Hortillons betekent tuinders en zij verbouwen hoofdzakelijk op volkstuinen allerlei soorten groenten en bloemen. We bezoeken La Ferme des Hortillonnages, een biologische boerderij waar met liefde seizoensgebonden groenten zoals pastinaak, bieten, rapen, kool en prei verbouwd worden op een 60 hectare grote moestuin. De producten worden op de boerderij en op diverse markten in de omgeving verkocht. De overnachting is in Amiens.

Rouen ligt aan de rivier de Seine en is de hoofdstad van Normandië. De stad is rijk aan historie en cultuur. In het oude stadscentrum zien we de vele middeleeuwse vakwerkhuizen. Een rondwandeling brengt ons onder meer naar het oude marktplein, de Gotische Notre-Dame kathedraal  en het ‘Gros Horloge’, een middeleeuws uurwerk. ’s Middags rijden we de korte afstand naar Caen.  De stad heeft vele kerken en abdijen uit vervlogen tijden maar ook moderne architectuur. In het hart van de stad ligt een bijzondere plantentuin, de Jardin Remarquable met meer dan 2.000 plantensoorten. U kunt in alle rust door de tuin wandelen. Aan het einde van de middag gaan we naar ons hotel in Caen waar we vier nachten verblijven.

Als eerste gaan we vandaag naar een kaasmakerij. Hier worden bekende kaassoorten zoals Pont-l'Evêque en Livarot gemaakt. We proeven een aantal kaassoorten. Vervolgens bezoeken we een gemengde boerderij met onder meer melkkoeien en de productie van Cider. In de middag bezoeken we Bayeux en het beroemde wandtapijt in het Musée de La Tappiserie. 70 meter lang en in 58 delen beeldt het de invasie en de strijd bij Hastings in het jaar 1066 uit.

Een bezoek aan Honfleur, gelegen aan de monding van de rivier de Seine . De stad ligt direct aan de Atlantische Oceaan en heeft een pittoreske haven en een gezellig centrum. Na de lunch gaan we een boerderij bezoeken waar het pittige drankje Calavados wordt gemaakt. Natuurlijk doen we een proeverij. Deauville is een mondaine badplaats met onder meer een casino en twee renbanen voor de paardensport. Na een wandeling over de kade heeft u gelegenheid om wat tijd op eigen gelegenheid in te vullen.

Een stuk geschiedenis van WOII. Als eerste gaan we naar Pointe du Hoc. Hier beklommen Amerikaanse soldaten de klif om vervolgens de Duitse afweer aan te vallen om Omaha Beach te beschermen. Een bezoek aan de Amerikaanse Colleville oorlogsbegraafplaats maakt indruk.  In Arromanches gaan we naar het D-Day museum, het Musée de Débarquement. Na de landing van de geallieerden in juni 1944 en een hevige strijd was de weg vrij om verder op te rukken. Na deze indrukwekkende dag gaan we terug naar Caen.

Tijd om afscheid te nemen van deze mooie omgeving en onze plaatselijke gids. Net buiten Caen maken we nog een stop in Ranville. Op 6 juni 1944 bevrijdde het Britse Parachutisten Bataljon deze plaats. Hier ligt de Bénouville brug, ook wel bekend als de Pegasus-brug, over het kanaal van Caen. Bij de kerk van Ranville is een Britse begraafplaats met 47 Britse gesneuvelden. Na dit indrukwekkende bezoek gaan we richting Nederland. Onderweg geniet u van een warme afscheidslunch en in het begin van de avond keert u huiswaarts.

Inbegrepen

Vervoer per Comfort class touringcar gedurende de gehele reis
• 2 persoonskamer met bad of douche en toilet in goede middenklasse hotels

• Volpension
• Warme afscheidslunch op de laatste dag
• Alle excursies zoals in het programma beschreven
• Inclusief entreegelden
• Plaatselijke gids
• Fooi voor de plaatselijke gids
• Eigen reisleiding van Agro Reizen

Prijzen & Vertrekdatum

Vertrekdatum : Maandag 9 september 2024

1595,-

Bovengenoemde prijzen zijn prijzen per persoon exclusief reserveringskosten en calamiteitenfonds en eventuele kortingen. 

Tijdens deze reis verblijft u in goede middenklasse ***hotels. De kamers zijn meestal bereikbaar per lift. In de hotels zijn Wifi, bar en restaurant aanwezig.

 

Niet inbegrepen

• 1 Persoonskamer
• Uitgaven van persoonlijke aard
• Reis- en annuleringsverzekering
• ANVR boekingskosten € 25 per factuur
• Calamiteitenfonds €2,50 per factuur
• SGR Consumentenbijdrage € 5 per persoon

Extra te reserveren

1 persoonskamer               €  335,-

Opstapplaatsen

Apeldoorn: Carpoolplaats Agrifirm, Landgoedlaan 20 - 7325 AW
Utrecht: Transferium Westraven, Griffioenlaan 1 bis - 3526 LA
Ablasserdam: SnelleVliet Touringcars, van Hennaertweg 4 - 2952 CA
Nuland: Hotel van der Valk, Rijksweg 25 - 5391 LH

De definitieve opstapplaatsen ontvangt u bij de reisbescheiden. Opstapplaats is onder voorbehoud van voldoende deelnemers.

Bijzonderheden

Geldig paspoort of ID kaart  (nog geldig bij vertrek uit Frankrijk)
• Wijzigingen voorbehouden

Minimum deelname

Voor deze vakantie geldt een minimum aantal deelnemers van 25 personen. Uiterlijke annuleringstermijn : 22 dagen voor vertrek.

TOP
Agrarisch Toeristische Reizen Wereldwijd   Telefoon: 026 3512087  - E-mailinfo@agroreizen.nl
This is default text for notification bar