FORGOT YOUR DETAILS?

9 dagen Excursiereis Ongerept Lechdal

Oostenrijk heeft als vakantieland veel te bieden. Het landschap wordt bepaald door imposante bergen met naaldbomen beboste hellingen met prachtige alpenflora en glooiende weiden met grazend vee. We verblijven tijdens deze reis in het beroemde Lechdal in Tirol van waaruit we interessante en mooie excursies maken. Ervaar zelf waarom Tirol zo geliefd is en geniet vooral van de echte Tiroolse gemütlichkeit.

 

Maar ook het Lechdal zelf heeft veel te bieden. Op vakantie in het Lechdal is de rivier de Lech een constante metgezel. Met zijn brede bedding en grote zandvlakten wordt de Lech beschouwd als één van de laatste wildwaterrivieren van Europa. Het nog ongerepte Lechdal wordt dan ook beschouwd al één van de mooiste landschappen van de Alpen. Met de vele oude boerderijen, de houtsnijderijen en de onaangetaste natuur met grote rijkdom aan plantensoorten valt er ook in het Lechdal veel te ontdekken.

Het reisprogramma

Heenreis

Via de opstapplaatsen gaan we op weg via de Duitse Autobahnen. Onderweg wordt gepauzeerd voor de lunch en diverse koffietops en aan het eind van de middag komen we aan in ons overnachtingshotel in de omgeving van Ulm.

Sprookjesslot

Via Ulm en Memmingen zien we de contouren van de Alpen steeds dichterbij komen. Onze eerste stop vandaag is bij het wereldberoemde Slot Neuschwanstein, het sprookjeskasteel dat tot de meest bezochte bezienswaardigheden van Duitsland behoort. U kent het vast van de legpuzzels, maar vandaag gaat u het zelf in het echt zien. Na de lunch rijden we naar ons hotel in Stanzach waar we worden verwelkomd met schnaps.

Boerderijen in het Lechdal

Vandaag neemt de hotelier ons mee op een agrarische excursie langs een aantal boerderijen in het Lechdal. U krijgt uitleg over het boerenleven in de Alpen en we gaan naar Alm met de vele houten hutten en een echte Sennerei ( Melkerij)De traditionele lunch gebruiken we in een echte berghut. 

Passentocht

Vandaag brengen we eerst een bezoek aan Lech, de bekende wintersportplaats waar onze koninklijke familie vele vakanties heeft doorgebracht, u ziet hotel Post en misschien maakt u wel een tochtje met een van de kabelbanen. De lunch gebruiken we in het gezellige stadje Imst. Daarna rijden we via de Flexenpass en de Arlbergpass naar het Mieming plateau waar we een bezoek brengen aan een zgn Bauernschule een boerenbedrijf waar leerlingen worden opgeleid….Via de Fernpass rijden we weer terug naar Stanzach.

Karwendelbaan

Vanmorgen rijden we via Garmisch Partenkirchen, bekend van het skispringen en de Zugspitze, de hoogste berg van Duitsland. Via een prachtige route bereiken we Mittenwald een Beiers dorpje waar de huizen versierd zijn met prachtige muurschilderingen en bekend van de vioolbouw. In de bekende wintersportplaats Seefeld met het bekende witte kerkje en de wandelpromenade gebruiken we de lunch. Na de lunch gaan we aan boord voor het mooiste traject van de Karwendelbahn, bekend van de tv serie Railaway. De Karwendelbahn overbrugt een hoogte van bijna 600 meter via diverse keertunnels en keerlussen en u geniet van schitterende uitzichten terwijl de trein afdaalt naar Innsbruck.In Innsbruck maken we nog een korte rondrit door de stad o.a. langs de Olympia springschans en het huis met het gouden Dak. 

Lechtal Bregenzerwald

Het Bregenzerwald ligt in het westelijke deel van Oostenrijk. De dorpen in het Bregenzerwald staan bekend om hun mooie houtarchitectuur. De boerderijen zijn er gebouwd volgens de Oostenrijke traditie en worden goed onderhouden door de bewoners. Ze zijn trots op hun authentieke dorpen en ze werken daar graag voor. Dat samen met het uniek landschap maakt dat het Bregenzerwald op de Oostenrijkse UNESCO lijst van immaterieel erfgoed staat. Op deze ontdekkingstocht van vandaag brengen we ook een bezoek aan de houtsnijdersschool in Elbigenalp en zien we hoe hier het ambacht van het houtsnijden wordt onderwezen. Ook gaan we op bezoek bij een stokerij van schnapps en andere gedestilleerde dranken zoals obstler, apfelkorn en williamsbirne. Natuurlijk is er ook een proeverijtje……

Romantische Strasse

Vandaag vertrekken we uit Stanzach en gaan we genieten van een prachtige route nl. de romantische Strasse , dit is één van de bekendste toeristische routes van Duitsland boordevol kastelen, kloosters, middeleeuwse dorpjes en stadje met oude vakwerkhuizen. We komen o.a. langs Augsburg , Nördlingen, Rothenburg ob der Tauber , een echt Anton Pieck stadje vergeet hier niet een bezoek te brengen aan de Kerstwinkel en het Kerstmuseum van Käthe Wohlfart. Eind van de middag komen we aan in Bad Mergentheim in de Taubervallei waar we nog 2 nachten logeren.

De wijnen van de Main en Spessart

Vanmorgen maken we een heerlijke boottocht over de rivier de Main met uitzicht op de wijnhellingen en diverse romantische stadjes. Vanmiddag zijn we te gast bij een echte wijnboerderij. We worden rondgeleid door de Wijngaarden en gaan natuurlijk ook wijnproeven. 

Thuiskomst

Na het ontbijt vertrekken en via een mooie route waarbij we nog een stukje langs de Rijn rijden, terug naar Nederland. De warme afscheidsdlunch gebruiken we onderweg. 

Inbegrepen

• Reis per ComfortClass touringcar

• Overnachting op de heenreis

• 2 persoonskamer met bad of douche en toilet

• Volpension (ontbijtbuffet, lunch en 3 gangendiner met regelmatig keuzemenu)

• Warme afscheidslunch laatste reisdag

• Excursieprogramma zoals omschreven

• Treinrit Seefeld – Inssbruck met Karwendelbahn

• Schnapsproeverij

• Entree Schloss Neuschwanstein

• Wijnproeverij

• Oostenrijkse avond

• Fooi voor de touringcar chauffeur

• Eigen reisleiding Agroreizen

Reisbescheiden per email

Prijzen & Vertrekdatum

Deze reis vertrekt op 5 juli

1395

Bovengenoemde prijzen zijn prijzen per persoon exclusief reserveringskosten en calamiteitenfonds en eventuele kortingen.

Uw hotels

Agro reizen kiest uitsluitend voor de betere hotels. Daarom logeren wij in 3-sterren superior of 4-sterren hotels.  Agro reizen stelt u liever niet teleur want wij weten uit ervaring dat u kwaliteit belangrijker vindt dan de prijs.

Deze vakantie logeert u
5 nachten in het fijne ***superior Hotel Föhrehof in Stanzach
Alle kamers beschikken over bad of douche en toilet en zijn per lift bereikbaar. Er is een fijne wellness voor uw ontspanning. Verder is er een gezellig restaurant, Stube en een heerlijk terras.
2 nachten in ****Parkhotel Bad Mergentheim
Dit hotel beschikt tevens over een overdekt zwembad.

Tijdens de heenreis wordt gelogeerd in goede middenklasse hotels in Duitsland. Uw  kamers beschikt altijd  over een bad of douche en toilet, KTV, telefoon, safe, föhn, balkon en is per lift bereikbaar.

Niet inbegrepen

• per reservering geldt een toeslag van € 25,- voor de reserveringskosten
•  bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per reservering
• publieksbijdrage SGR € 5,- per persoon
• uitgaven van persoonlijke aard zoals drankjes
• verzekeringen
• overige niet genoemde zaken

Extra te reserveren

• 1 persoonskamer toeslag € 200

Opstapplaatsen

- Alblasserdam
- Zwolle
- Utrecht
- Nuland

De definitieve opstaptijden ontvangt u bij de reisbescheiden. Opstapplaats is onder voorbehoud van voldoende deelnemers.

Minimum deelname

Voor deze vakantie geldt een minimum aantal deelnemers van 22 personen. Uiterlijke annuleringstermijn busreizen : 15 dagen voor vertrek.

TOP