FORGOT YOUR DETAILS?

Irene van der Aart

Sinds ik in 2016 begon met het leiden van reizen voor Agro Reizen heb ik 4 reizen begeleid. Om één hiervan aan te duiden als mooiste reis vind ik lastig. Ik houd erg van de gastvrijheid en het gezellige van Ierland. Op agrarisch gebied vind ik Bulgarije interessant, omdat je goed ziet wat het communisme heeft betekend voor de boeren. Een bezoek aan de bergboeren in de Alpen van Oostenrijk is ook iets wat u een keer mee moet maken. Ze hebben weinig koeien, boeren vaak biologisch en worden ook gewaardeerd als landschapsbeheerders.

Sinds 2003 heb ik een relatie met een melkveehouder in de Achterhoek. We onmoetten elkaar op Cuba en maken elk jaar samen een reis. Als boer is het nooit makkelijk om op reis te gaan, maar waar een wil is, is een weg. Eind 2019 zijn de koeien weggegaan, maar hij blijft gras en mais verbouwen voor andere boeren. Hopelijk kan ik op onze oldtimer trekker (MF) blijven helpen met het uitvoeren van 'boerentaken'. Zelf ben ik in het dagelijks leven theatermaker en cabaretier, en ik schrijf columns voor De Gelderlander.

Ik vind het fantastisch om agrarische reizen te begeleiden. Omdat mijn partner boer is ben ik nauw betrokken bij de landbouw en bij andere boeren. Daarnaast vind ik de bedrijfsbezoeken heel interessant. En, niet onbelangrijk: op reis gaan met agrariërs is ontzettend gezellig. Binnen een uur zit de stemming er al helemaal in en vaak wordt er al tijdens het ontbijt gepraat over koeien, fosfaat en gewassen.

Een bestemming die ik alle klanten van Agro Reizen aanraad is Suriname. Mijn boer en ik vonden het er geweldig. De natuur is magisch, de mensen heel relaxed. Ons koloniale verleden op de plantages is confronterend maar ook heel interessant. De kostgrondjes die veel mensen hebben, leveren daarnaast ook heerlijke groenten en fruit. Ik zou graag nog eens een reis maken naar Canada, om te zien hoe geëmigreerde Nederlanders daar leven. Ik hoop u snel eens te mogen begroeten tijdens een reis! 

TOP
Agrarisch Toeristische Reizen Wereldwijd   Telefoon: 026 3512087  - E-mailinfo@agroreizen.nl
This is default text for notification bar