FORGOT YOUR DETAILS?

Johan van den Berg

Al enkele tientallen jaren mag ik met heel veel plezier enkele reizen per jaar begeleiden. In al die jaren heb ik heel, heel veel landen kunnen bezoeken. Als reisleider, tijdens mijn professionele werk en i.v.m. mijn vrijwilligerswerk. Veel landen in alle werelddelen. Ik heb prachtige natuur mogen bewonderen: wildparken, woestijnen, fjorden, weidelandschappen, uitgestrekte akkers, stranden, idyllische merenlandschappen enz. Genoten van de verschillende culturen. Gesproken met prachtige mensen, bezoeken gebracht aan bijzondere bevolkingsgroepen en inlandse stammen. Ieder land, iedere cultuur is uniek met haar eigen karakteristieken. Hierdoor doe je alle andere landen tekort als je één land als mooiste reisbestemming benoemt. Natuurlijk heeft iedereen een favoriete bestemming. Ik ook.

Mijn hele leven heb ik in ‘de omgeving’ van de landbouw gewerkt, waardoor ik een brede kennis van dit vakgebied bezit. Momenteel geniet ik van mijn pensioen. Dat betekent dat ik nog slechts enkele jaren reizen mag begeleiden, gezien mijn leeftijd. Ik vind het een voorrecht om reizen met gelijkgestemden (agrarische achtergrond of een positief gevoel bij de agrarische sector) te mogen begeleiden. Heel veel prachtige en soms unieke agrarische bedrijven in de hele wereld heb ik tijdens deze reizen bezocht. Het unieke aan deze reizen vind ik dat we op reis gaan met reizigers met een vergelijkbare interesse: bezoeken aan agrarische bedrijven, kennismaken met andere culturen (inclusief bezoeken aan musea, kerken, kathedralen enz.) en genieten van overweldigende natuur elders in deze wereld. Waarbij tijdens de reis alleen nog het kopje koffie onderweg en het glaasje wijn tijdens het diner betaald moet worden.

Heel veel reizigers, eenmaal bekend met Agro Reizen, gaan jaarlijks met hen op reis. Wat vertrouwd en goed is, maakt dat men op de jaarlijks terugkerende reismarkt reeds de volgende reis boekt. Ik hoop dat we met zijn allen deze kwaliteit kunnen blijven bieden, met soms nieuwe bestemmingen, maar altijd met tevreden reizigers. Reizen verrijkt de mens.

TOP