FORGOT YOUR DETAILS?

overweldigend mooi11 dagen Oost Canada

Ontario ligt in zuidoost Canada met belangrijke steden als Toronto, Ottawa en Montréal. Deze provincie is economisch het belangrijkste deel van heel Canada. Buiten de grote steden is het een waterrijk gebied met vele meren, baaien en rivieren. Hoogtepunt van deze reis is zeker een uitgebreid bezoek aan de beroemde Niagara Falls. Behalve de steden en de waterrijke natuur is er in het programma veel aandacht voor agrarisch Ontario met hele specifieke bezoeken aan landbouwbedrijven. Ga mee en geniet van een afwisselende reis met de vele hoogtepunten van Oost-Canada. 

Het reisprogramma

Vertrek én aankomst

 

Vertrek vanaf Amsterdam naar Toronto. Bij aankomst worden we welkom geheten en gaan we naar ons hotel voor de overnachting.

Stadtour Toronto en naar het plaatsje Londen

Tijdens de stadstour zien we onder meer het financiële hart van de stad met de opvallende mix van historische panden en architectonische hoogstandjes. Ook de mooie parlementsgebouwen, het kleurrijke Chinatown, het Rogers Center en de CN Tower laten we niet aan ons voorbij gaan. ’s Middags rijden een stukje zuidwaarts naar de plaats Londen waar we twee nachten verblijven.

Interessante agrarische dag

 

Onze eerste stop vandaag is een melkveebedrijf gerund door Nederlanders met een grotendeels zelfgebouwde 60-stands draaimelkstal. De 480 koeien leveren dagelijks zo’n 15.000 liter melk. Op 500 ha worden o.a. mais, luzerne, bonen en tarwe verbouwd en al het landwerk wordt met eigen machines uitgevoerd. Op hetzelfde bedrijf is een machinefabriek gevestigd waar kiepers, meststrooiers en andere innovatieve landbouwproducten worden gemaakt. Na de lunch krijgt u een rondleiding in een Nederlands-Canadees pluimveebedrijf met 30.000 legkippen. Ten slotte zien we een graan-opslagbedrijf met de grootste silo van Canada.

Niagara Falls

Vandaag besteden we in en rondom Niagara Falls. De watervallen transporteren via de rivier de Niagara zo’n 14 miljoen liter water per minuut van het Lake Erie naar het Lake Ontario. De Maid of the Mist is de populairste attractie bij de Niagara Falls. Aan boord van deze boot varen we naar de voet van de immense watervallen. Behalve de watervallen is deze streek ook bekend vanwege de heerlijk wijnen. Het Niagara Schiereiland heeft een unieke locatie, tussen Lake Ontario en Lake Erie in. De steile hellingen van de watervallen zorgen voor continue luchtstromen in de aangrenzende wijngebieden. De scherpe kantjes van de hitte in de zomer en dramatische vorst in de winter worden zo afgevlakt. Tot slot gaan we naar het historische plaatsje Niagara on the Lake. In de avond worden de watervallen kleurrijk verlicht met soms zelfs een vuurwerkshow, dus na het diner in ons hotel bij Niagra Falls gaan we er nog even op uit.

Maple Syrup en Toronto

Na het ontbijt bezoeken we een boerderij waar Maple Syrup (ahoornsiroop) wordt gemaakt; een zoete stroop die gemaakt wordt van het sap van de esdoorn. Hier krijgen we een rondleiding en zien het volledige productieproces van deze typisch Canadese lekkernij. Deze regio staat vooral bekend om de Ijswijnen waar we mee kennismaken. Natuurlijk bezoeken we een wijnhuis en krijgen een proeverij. ’s Middags rijden we naar Toronto voor de overnachting.

Thousand Islands National Park en naar Ottawa

Een lange maar schitterende reisdag. We verlaten Toronto en rijden richting het westen naar Thousand Islands National Park. De Thousand Islands zijn ontstaan tijdens de laatste ijstijd, die dateert van zo’n 10.000 jaar geleden. Zachte gedeelten land werden door erosie weggeslepen, harde gedeelten bleven overeind. Door overstromingen transformeerden deze zich tot talloze granieten eilandjes in de ontstane Saint Lawrence River. Volgens de officiële teller gaat het om liefst 1864 eilanden in totaal. Het gebied heeft een geheel eigen ecosysteem en flora en fauna, met veel dennenbomen, zeldzame schildpadden en vogelsoorten. We maken een boottocht langs de eilanden, sommige onbewoond en anderen met de meest prachtige huizen erop. Op een van de eilanden staat zelfs een in middeleeuwse stijl gebouwd kasteel. De overnachting is de hoofdstad van Canada, Ottawa.

Ottawa en naar Montréal

De tweetalige stad (Engels en Frans) Ottawa vormt niet alleen het politieke hart van het land, maar is ook een belangrijk cultureel centrum. Tijdens de stadstour zien we onder andere Parliament Hill, Byward Market en het Rideau Canal. Het kanaal is UNESCO-werelderfgoed en een belangrijke attractie die zich sierlijk door de charmante binnenstad van Ottawa baant. Het achttal massieve sluizen (locks) die de Ottawa-rivier en het Rideau-kanaal met elkaar verbinden, worden tijdens de zomer nog altijd handmatig bediend. We zien de plezierbootjes voorbij komen terwijl ze door de sluizen worden geschut. In het voorjaar staan in Ottawa de parken en perken vol met tulpen. Prinses Juliana en de Nederlandse regering schonken die bloemen aan Ottawa als dank voor de genoten gastvrijheid en de hulp tijdens de Tweede Wereldoorlog. Na een interessant bedrijfsbezoek aan een loonwerkersbedrijf met een grote variatie aan oogstmachines komen we aan het einde van de dag aan in Montréal voor een verblijf van twee nachten.

Montréal

We hebben de hele dag de tijd om deze stad te verkennen. Montréal is een stad waar het allemaal draait om eten en drinken. Het wordt daarom ook niet voor niets de culinaire hoofdstad van Canada genoemd. De stad heeft diverse wijken en een van de bekendste wijk is Old Montréal. Het oude Montreal is als een schatkamer vol historische gebouwen. Deze wijk bestaat grotendeels uit statige bouwwerken uit de 17de tot 19de eeuw en is een van de sfeervolste plekjes van de stad. Geplaveide straten, mooie pleinen en enkele indrukwekkende kerken bepalen hier het straatbeeld. In de ochtend krijgen we een stadstour, in de middag overzien we vanaf Parc du Mont-Royal de hele stad. Het uitgestrekte park ligt op de top van Mount Royal, waar Montréal zijn naam aan ontleent.

Bezoek melkveebedrijf

We beginnen de dag met een interessant bezoek aan een melkvee bedrijf gerund door derde generatie Nederlanders. Ze melken er 750 koeien in een 50-stands draaimelkstal. Op 750 hectare land verbouwen ze luzerne, mais en sojabonen. Sinds 2009 voeren ze hun koeien een aangepast rantsoen om melk met een hoger aandeel onverzadigde en omega 3-vetzuren te produceren. Een klein stukje zuidwaarts langs de Saint Lawrence rivier ligt Upper Canada Village, één van de mooiste openluchtmusea van Canada. Hier gaan we terug in de tijd naar de lokale boerengemeenschap uit 1860. Molens, boerderijen en akkers en oude werktuigen uit die tijd vinden we allemaal terug in dit bijzondere openluchtmuseum. De overnachting is in de oude hoofdstad van Canada, Kingston.

Terug naar Toronto en afscheid

Vandaag is alweer de laatste dag. Vanuit Kingston rijden we terug naar Toronto. We gaan de CN Tower op, een 553 meter hoge vrijstaande toren en is hét kenmerk van Toronto. Een lift brengt ons in slechts enkele minuten naar boven. Wat een uitzicht! Op 447 meter hoogte kunt u op een glasplaat staan, waardoor u recht naar beneden kunt kijken. En dat durft lang niet iedereen! In het begin van de avond checken we in op de luchthaven voor de terugvlucht naar Amsterdam.

Thuiskomst

Aankomst in Amsterdam waar deze prachtige reis naar Oost- Canada ten einde komt.

Inbegrepen

• vliegticket Amsterdam – Toronto – Amsterdam

• transfer vliegveld – hotel v.v.

• luchthavenbelastingen- en toeslagen

• 2 persoonskamer met douche en toilet in goede
  middenklasse hotels

• vervoer per touringcar met toilet gedurende de gehele reis.

• volpension (ontbijt, lunch en diner)

• alle excursies zoals in programma beschreven inclusief
  entreegelden

• fooi voor de buschauffeur en plaatselijke gids
• reisleiding van Agro Reizen

Prijzen & Vertrekdatum

Vertrek op vrijdag 08 september 2023

€ 3895

Niet inbegrepen

• Reserveringskosten per boeking € 25
• Calamiteitenfonds per boeking € 2,50
• Publieksbijdrage SGR per persoon € 5
• eventuele brandstof c.q. beveiligingstoeslagen en/of
  extreme valutawijzigingen 

• eTA visum Canada, zelf aan te vragen Electronic Travel
  Authorization (eTA) - Canada.ca

Extra te reserveren

• 1 persoonskamer € 1995
• Indien u het visum door Agro wil laten verzorgen  € 25 administratiekosten

Bijzonderheden

• geldig paspoort
• boeken op indeling is bij deze reis helaas niet mogelijk• wijzigingen voorbehouden.

Minimum deelname

Voor deze vakantie geldt een minimum aantal deelnemers van 18 personen. Uiterlijke annuleringstermijn vliegreizen : 28 dagen voor vertrek.

TOP