FORGOT YOUR DETAILS?

overweldigend mooi8 dagen Ontario, Canada

Vele Hollandse agrariërs vertrokken na de tweede wereldoorlog naar Canada in de hoop op een betere toekomst. De provincie Ontario, die grenst aan de Verenigde Staten, staat bekend als een uitstekende plek voor een boerenbedrijf. Vooral veestapels genereren hier stabiele inkomens. De grondprijzen zijn relatief laag, er zijn minder regels, meer ruimte en dus meer mogelijkheden tot uitbreiding.

In deze veelzijdige reis verkent u het zuiden van Ontario. Met natuur, steden en bedrijfsbezoeken aan agrarische bedrijven. U ziet de bekende en toeristische hoogtepunten zoals de Niagara watervallen. Ook maakt u uitstapjes naar minder bekende plaatsen, zoals een bezoek aan de Mennonieten van St. Jacobs. De wereldstad Toronto is het begin en eindpunt van deze reis.    

Het reisprogramma

Op Schiphol ontmoet u elkaar en de reisleider van Agro Reizen. Vanaf hier vliegen we naar Toronto waar we rond de middag aankomen.

Toronto is de hoofdstad van de provincie Ontario en de grootste stad van het op een na grootste land ter wereld. Groot-Toronto telt ongeveer 5,3 miljoen inwoners.We maken een stadsrondrit en zien onder meer het financiële hart van de stad met de opvallende mix van historische panden en architectonische hoogstandjes. Ook de mooie parlementsgebouwen, het kleurrijke Chinatown en het Rogers Center laten we niet aan u voorbijgaan. Ook bezoeken we de CN Tower; met 553 meter de hoogste vrijstaande toren ter wereld op het land en hèt kenmerk van Toronto. Een lift brengt ons in slechts enkele minuten naar boven. Wat een uitzicht! Op 447 meter hoogte kun je op een glasplaat staan, waardoor je recht naar beneden kunt kijken. En dat durft lang niet iedereen!

Vervolgens gaan we naar ons hotel voor het diner en de overnachting.

Vandaag reizen we naar St. Jacobs, een plaatsje iets ten noorden van Kitchener. Kitchener is aan het begin van de 19e eeuw gesticht door Duitse Mennonieten.

Mennonieten zijn een conservatieve groep gelovigen, die in de negentiende eeuw wegens vervolging vanuit Europa naar Canada kwamen. Ze weren moderne invloeden en eren eeuwenoude tradities. De mennonieten wonen op grote boerderijen rond St. Jacobs en verplaatsen zich nog vaak in koetsen. Met zo veel boerenbedrijven is het niet gek dat de plaats een van de grootste markten van Canada heeft. Op de St. Jacobs Farmers’ Market verkoopt men lokale producten en delicatessen. We hebben tijd om de markt te verkennen. Na de lunch gaan we naar het Mennonieten museum waar we leren over de geschiedenis, cultuur en het geloof van deze gemeenschap. Tot slot bezoeken we een mennonieten boerderij.  

Vandaag beloofd een leerzame dag te worden! Onze eerste stop vandaag is een melkveebedrijf gerund door Nederlanders met een grotendeels zelfgebouwde 60-stands draaimelkstal. De 480 koeien leveren dagelijks zo’n 15.000 liter melk. Op 500 ha worden o.a. mais, luzerne, bonen en tarwe verbouwd en al het landwerk wordt met eigen machines uitgevoerd. Op hetzelfde bedrijf is een machinefabriek gevestigd waar kiepers, meststrooiers en andere innovatieve landbouwproducten worden gemaakt.

Na de lunch krijgt u een rondleiding in een Nederlands-Canadees pluimveebedrijf met 30.000 legkippen. Ten slotte zien we een graan-opslagbedrijf met de grootste silo van Ontario. Ze verbouwen hier ook veel sojabonen voor de Maleisische en Japanse markt. 

In de ochtend krijgen we een rondleiding door de fabriek van Salford Group. Dit bedrijf is wereldleider in de productie van apparatuur voor grondbewerking, zaaien en bemesting. Door voortdurende innovatie op het gebied van precisie, duurzaamheid en veelzijdigheid proberen ze de economie van de landbouw wereldwijd te verbeteren.

Na de lunch verdiepen we ons in de wereld van de vleeskoeien. Deze van oorsprong Nederlandse familie (1954) runt een bedrijf met 16.000 vleeskoeien. Daarnaast zijn ze de grootste verbouwer van kidney bonen in Noord-Amerika. Deze verbouwen ze op ruim 5.000 hectare land.

Na het ontbijt komen we na een korte rit aan op een van oorsprong Nederlands bedrijf waar allerlei soorten kool wordt verbouwd. In de jaren 80 zijn de eigenaren naar Canada geëmigreerd en verbouwen nu op 100 hectare rode, witte, savooie en boerenkool.

De rest van de dag bezoeken we een grote landbouwbeurs in Woodstock. Op deze beurs is aandacht voor zowel vee als mechanisatie. Bijna alles is in de buitenlucht, dus u kunt er op uw gemak rondwandelen en alle innovaties op het gebied van landbouw en veeteelt bekijken.

Vandaag besteden we in en rondom Niagara Falls. Meer dan 12 miljoen mensen komen jaarlijks de Niagara-watervallen bewonderen en natuurlijk mogen ze niet ontbreken in uw reis door Ontario. De watervallen transporteren via de rivier de Niagara zo’n 14 miljoen liter water per minuut van het Lake Erie naar het Lake Ontario. De Maid of the Mist is de populairste attractie bij de Niagara Falls. Aan boord van deze boot varen we naar de voet van de immense watervallen.

Naast de watervallen is deze streek ook bekend vanwege de heerlijk wijnen. Het Niagara Schiereiland heeft een unieke locatie, tussen Lake Ontario en Lake Erie in. De steile hellingen van de watervallen zorgen voor continue luchtstromen in de aangrenzende wijngebieden. De scherpe kantjes van de hitte in de zomers en dramatische vorst in de winter worden zo afgevlakt. Het gematigde klimaat is daardoor vergelijkbaar met bijvoorbeeld Bourgogne. De regio staat vooral bekend om zijn ijswijnen. We bezoeken een wijnhuis en krijgen natuurlijk een proeverij!

Tot slot gaan we naar het historische plaatsje Niagara on the Lake. Wandel op uw gemak door Queen Street, bezoek een van de leuke winkeltjes of pak een terrasje.

In de avond worden de watervallen kleurrijk verlicht met soms zelfs een vuurwerkshow, dus na het diner gaan we er nog even op uit. 

Vandaag is alweer de laatste dag. In de ochtend gaan we naar een boerderij waar Maple syrup wordt gemaakt; een zoete stroop die gemaakt wordt van het sap van de esdoorn. We krijgen hier een rondleiding en zien het volledige productieproces van deze typisch Canadese lekkernij. Na de lunch vertrekken we richting het vliegveld.

In de loop van de ochtend komen we aan op Schiphol, Amsterdam. Einde van deze informatieve en prachtige reis.

Inbegrepen

• vliegticket Amsterdam – Toronto – Amsterdam

• transfer vliegveld – hotel v.v.

• luchthavenbelastingen- en toeslagen

• 2 persoonskamer met douche en toilet in goede
  middenklasse hotels

• vervoer per touringcar met toilet gedurende de gehele reis.

• volpension (ontbijt, lunch en diner)

• alle excursies zoals in programma beschreven inclusief
  entreegelden

• fooi voor de buschauffeur en plaatselijke gids
• reisleiding van Agro Reizen

 

Prijzen & Vertrekdatum

Deze reis gaat helaas wegens te weinig deelnemers niet door.

€ 3195

Niet inbegrepen

• Reserveringskosten per boeking € 25
• Calamiteitenfonds per boeking € 2,50
• Publieksbijdrage SGR per persoon € 5
• eventuele brandstof c.q. beveiligingstoeslagen en/of
  extreme valutawijzigingen 

• eTA visum Canada, zelf aan te vragen Electronic Travel
  Authorization (eTA) - Canada.ca

Extra te reserveren

• 1 persoonskamer € 495
• Indien u het visum door Agro wil laten verzorgen  € 25 administratiekosten

Bijzonderheden

• geldig paspoort
• boeken op indeling is bij deze reis helaas niet mogelijk• wijzigingen voorbehouden.

Minimum deelname

Voor deze vakantie geldt een minimum aantal deelnemers van 18 personen. Uiterlijke annuleringstermijn vliegreizen : 28 dagen voor vertrek.

TOP