FORGOT YOUR DETAILS?

6 dagen zomerreisOostenrijk en ZwitserlandAlpenweiden en Alpentreinen

Stap in en geniet van deze vakantie in Zwitserland, in een indrukwekkend decor van bergenlandschappen  en meren. Adembenemende Alpentoppen trekken aan u voorbij op de bijzondere treintrajecten van de authentieke bergtrein Bernina Express en de Arosa Bahn. Daarnaast maken we ook agrarische excursies naar o.a. een kaasmakerij, een biologisch melkveebedrijf en een wijnboerderij. En natuurlijk mag ook een bezoek aan een chocoladefabriek niet ontbreken op deze reis. U bent tenslotte in Zwitserland.  

Het reisprogramma

Stap in voor deze bijzondere zomervakantie. In rustig tempo zonder overstappen comfortabel naar Rankweil in Vorarlberg op de grens van Oostenrijk en Zwitserland waar we in de loop van de avond  aankomen.

Vanmorgen brengen we een bezoek aan de Appenzeller Schaukäserei waar we een rondleiding en uitleg over de productie van de beroemde Appenzeller Kaas krijgen en natuurlijk hoort daar ook een proeverij bij. Aansluitend naar Meastrani’s Chocolarium waar u alles te weten komt over de productie van chcocolade . Bewonder hier ook de kunst van de chocolatiers En ook hier moet natuurlijk geproefd worden. Vanmiddag genieten we van een heerlijke boottocht op de Bodensee. 

Al vroeg rijdt de Bernina Express als een trammetje door de straten van Chur. Via St. Moritz klimt het authentieke rode bergtreintje naar een pashoogte van 2253 meter maar de trein rammelt onverstoorbaar door. Na de pashoogte dalen we af. Net op tijd hebben we de camera scherpgesteld voor weer een fotomoment als door de Bernina de keerlus draait onderweg naar Tirano, het eindstation van deze adembenemende treinreis. Per touringcar reizen we over de Berninapas weer terug naar Oostenrijk.

Vanmorgen op het gemak genieten van het heerlijke ontbijtbuffet. Daarna een prachtige excursie naar het hogere Rijndal waar we een bezoek brengen aan het biologische melkveebedrijf Cadalbert. ’s Middags  kunt u met het beroemde bergtreintje de Arosabahn met de indrukwekkende viaducten naar het mondaine en autovrije wintersportoord Arosa op 1800 meter.

Vanmorgen is er een rondleiding door de oude romeinse stad Chur met haar bezienswaardige gebouwen, steegjes en straatjes waar het prettig rondkijken is. Wist u dat in het hogere Rijndal ook veel wijnbouw plaatsvindt? Na de lunch volgt een bezoek aan een wijngaard waar u een rondwandeling met uitleg over de Zwitserse wijnbouw krijgt. Aansluitend gaan we de wijn natuurlijk ook proeven. 

We vertrekken na het ontbijt en via de Duitse autobahnen wordt u comfortabel teruggereden naar Nederland. We weten zeker dat u veel over deze bijzondere vakantie zult napraten.

Inbegrepen
• Reis per Comfort Class touringcar
Volpension 
• Bernina Express - Chur-Tirano 2e klasse
• Treinrit Arosabahn 2e klasse
• Rondleiding Appenzeller Schaukäserei
• Chocolarium
• Bezoek Biohof Cadalbert
• Rondleiding Chur
• Bezoek wijnboerderij met wijnproeverij
•Inclusief entreegelden
• Warme afscheidslunch laatste dag
• Eigen reisleiding van Agro Reizen

Prijzen & Vertrekdatum

Vertrekdatum: Maandag 12 augustus 2024

 1295,-

Bovengenoemde prijzen zijn prijzen per persoon exclusief reserveringskosten en calamiteitenfonds en eventuele toeslagen.

Uw hotels
Tijdens deze reis verblijft u 5 nachten in het uitstekende  ****Hotel Mohren in Rankweil Uw moderne kamer is per lift bereikbaar of ligt op de begane grond. Er is een restaurant en sfeervolle lounge met open haard. Gratis WiFi in het hele hotel. 

Niet inbegrepen
• 1 Persoonskamer
Uitgaven van persoonlijke aard
• Reis- en annuleringsverzekering
• ANVR boekingskosten € 25 per factuur
• Calamiteitenfonds € 2,50 per factuur
• SGR Consumentenbijdrage € 5 per persoon

 

Extra te reserveren
1 persoonskamer  € 100,-

 

Opstapplaatsen

Zwolle: Q-park, P+R Zuidzijde – Achterzijde Centraal Station
Apeldoorn: Carpoolplaats Agrifirm, Landgoedlaan 20 – 7325 AW
Alblasserdam: Snelle Vliet Touringcar, van Hennaertweg 4                      Nuland: Hotel van der Valk, Rijksweg 25 - 5391 LH

De definitieve opstaptijden- en plaatsen ontvangt u bij de reisbescheiden. Opstapplaats is onder voorbehoud van voldoende deelnemers.

Bijzonderheden
Geldig paspoort of ID kaart (geldig tijdens de gehele reis)

Minimum deelname

Voor deze vakantie geldt een minimum aantal deelnemers van 25 personen. Uiterlijke annuleringstermijn: 22 dagen voor vertrek.

TOP
Agrarisch Toeristische Reizen Wereldwijd   Telefoon: 026 3512087  - E-mailinfo@agroreizen.nl
This is default text for notification bar