FORGOT YOUR DETAILS?

10 dagenTirol Innsbruck, Salzburg en de Donau Betoverend Alpenlandschap van Oostenrijk

Oostenrijk heeft als vakantieland ontzettend veel te bieden. Het landschap wordt bepaald door imposante bergen, naaldbomen, beboste hellingen met een prachtige alpenflora en glooiende weiden met grazend vee. We verblijven tijdens deze reis in het Inndal in Tirol en enkele dagen aan de Donau. Ervaar zelf waarom Tirol zo geliefd is en geniet vooral van de echte Tiroolse gemütlichkeit. Én ontdek waarom de Blauwe Donau so schön ist……

Het reisprogramma

Vertrek vanuit Nederland via de Duitse autobanen langs Keulen naar het Bergisches Land waar we een bezoek brengen aan de boerderij van melkveehouder Hans Stöcker in Engelskirchen. We krijgen hier een rondleiding en zijn hier ook te gast voor de lunch. Na de lunch vervolgen we onze reis via de Duitse autobanen langs Frankfurt, Würzburg en Nürnberg naar ons overnachtingshotel.

Vanmorgen brengen we een bezoek aan de Beierse Hoofdstad München. Een gids laat ons de bezienswaardigheden zien zoals de Marienplatz, de Residenz, het Nymphenburg Palace, maar ook BMW Welt en de Allianz Arena. Natuurlijk hoort bij München een bezoek aan een echte bierbrouwerij waar we ook de lunch gebruiken. Voldaan van alle indrukken van deze dag rijden we in de loop van de middag naar Oostenrijk. Bij Kufstein passeren we de grens en al snel bereiken we het mooie Zillertal in Tirol waar we vier nachten te gast zijn in het comfortabele ***Hotel Hauserwirt Münster. De gastvrije wirt Hans Wagner verwelkomt u met een schnaps en leidt u rond op zijn stoeterij met de Haflinger paarden.

Vanmorgen brengen we een bezoek aan de zuivelfabriek van Bergland Milch in Wörgl. Na de lunch gaan we aan boord van de historische stoomtrein van Jenbach naar Pertisau aan de Achensee. Fluitend, stomend en sissend kruipt de trein de steile berg op. De kleine stoomlocomotieven behoren tot de oudste, uitsluitend met stoom aangedreven tandradbanen van Europa. In het gezellige dorpje Pertisau aan de Achensee kunt u pauzeren op een gezellig terras of een kijkje nemen in de souvenirwinkeltjes. Eind van de middag gaan we nog een Schnapsbrennerei bezoeken, waar natuurlijk gelegenheid is om een echte Oostenrijkse Schnapps uit te proberen.

Vanmorgen brengen we een bezoek aan het bedrijf Lindner Tractoren in Kundl. Behalve het innovatiecentrum is er ook een museum waar we alles te weten komen over deze geavanceerde tractoren. ’s Middags bezoeken we het openluchtmuseum in Kramsach waar zich een verzameling van oude Tiroolse boerderijen bevindt. 

Als eerste bezoeken we de Swarovski Kristalwereld in Wattens. U zult uw ogen hier uitkijken aan de fonkelende omgeving van het prachtige kristalglas. Dit unieke kunst- en avonturenpark is inmiddels al door miljoenen mensen over de gehele wereld bezocht. Natuurlijk kunt u ook een kristallen souvenir kopen in de prachtige bijbehorende winkel. Aansluitend bezoeken we de hoofdstad van Tirol Innsbruck waar een gids ons rondleidt. 

Vanochtend vertrekken we uit Münster en via een mooie route via Zell am See rijden we naar Salzburg voor een bezoek aan deze stad. We zien onder meer Schloss Helbrunn, het Mozarthuis, Schloss, Mirabell en de Dom. Een gids leidt ons hier rond. Voor het diner bereiken we ons hotel aan de Donau.

Vandaag doen we het rustig aan. U kunt heerlijk genieten op het terras van het hotel met een mooi zwembad of een wandeling maken langs de Donau.

We brengen een bezoek aan Passau. Op deze plek komen drie rivieren bijeen, de Donau, de Inn en de Iltz. Daarom wordt de stad ook wel Dreiflüssestadt genoemd. We nemen een kijkje in de St. Stephan dom met een enorm groot orgel en wandelen door de stad. Na de lunch kunt u lekker langs de rivieroevers wandelen. ’s Middags kunt u een boottocht maken op de Donau.

In de loop van de morgen vertrekken we naar St. Georgen aan de Inn voor een bezoek aan de melkveehouderij Brandmoa Milch. Aansluitend vertrekken we naar ons overnachtingshotel in de omgeving van Neumarkt.

Via de Duitse autobanen rijden we terug naar Nederland. Onderweg genieten we nog van een smakelijke warme afscheidslunch. In de vroege avond komen we weer in Nederland aan. 

Inbegrepen


Vervoer per Comfort class touringcar gedurende de gehele reis

2 persoonskamer met bad of douche en toilet

Volpension
Warme afscheidslunch op de laatste dag

Alle excursies zoals in het programma beschreven
Plaatselijke gids in München, Innsbruck en Salzburg

Fooi voor de plaatselijke gidsen

Eigen reisleiding van Agro reizen

Prijzen & Vertrekdatum

Vertrekdatum : maandag 24 juni 2024 - 
Deze reisdatum heeft vertrekgarantie

1695,-

Bovengenoemde prijzen zijn prijzen per persoon exclusief reserveringskosten en calamiteitenfonds en eventuele kortingen. 

Tijdens deze reis verblijft u in comfortabele *** en **** hotels
1 nacht in            Landgasthof Geyer in Pfahldorf

4 nachten in       *** Hotel Hauserwirt Munster

3 nachten in       **** Hotel Donauschlinge in Haibach aan de Donau                                  (met zwembad)

1 nacht in            Hotel Pietsch in Freystadt of gelijkwaardig

 

Uw kamer beschikt altijd over een badkamer of douche en toilet en zijn per lift bereikbaar. De hotels beschikken over Wifi, bar en restaurant.

 

Niet inbegrepen

• 1 Persoonskamer
• Uitgaven van persoonlijke aard
• Reis- en annuleringsverzekering
• Uitgaven van persoonlijke aard
• ANVR boekingskosten € 25 per factuur
• Calamiteitenfonds €2,50 per factuur
• SGR Consumentenbijdrage € 5 per persoon

Extra te reserveren

1 persoonskamer               €  295,-

Opstapplaatsen

Apeldoorn: Carpoolplaats Agrifirm, Landgoedlaan 20 - 7325 AW
Alblasserdam: SnelleVliet Touringcars, van Hennaertweg 4 - 2952 CA
Nuland: Hotel van der Valk, Rijksweg 25 - 5391 LH
Asten: Best Western Hotel Nobis, Nobisweg 1 - 5721 VA

De definitieve opstapplaatsen ontvangt u bij de reisbescheiden. Opstapplaats is onder voorbehoud van voldoende deelnemers.

Bijzonderheden

• Geldig paspoort of ID kaart (geldig gedurende de gehele reis)

Minimum deelname

Voor deze vakantie geldt een minimum aantal deelnemers van 25 personen. Uiterlijke annuleringstermijn : 22 dagen voor vertrek.

TOP
Agrarisch Toeristische Reizen Wereldwijd   Telefoon: 026 3512087  - E-mailinfo@agroreizen.nl
This is default text for notification bar