ANNULERINGSVERZEKERING
Ieder jaar komt het weer voor: op het laatste moment kunt u niet mee op reis, door ziekte of ongeval. Dat is erg vervelend. Toch hoeft u daar geen financiële schade door te ondervinden. De annuleringsverzekering zorgt ervoor dat u een financiële vergoeding krijgt, als u niet mee kunt door ziekte of ongeval. De details over deze verzekering vind u in onze algemene voorwaarden en bepalingen. Deze verzekering is niet verplicht, toch adviseren wij: altijd doen! Heeft u nog vragen? Bel dan even naar Agro Reizen.

Wat is standaard verzekerd?
Met de standaard annuleringsverzekering bent u goed verzekerd, als u uw vakantie wilt annuleren. Naast de kosten van de annulering zijn ook de kosten van de ongebruikte reisdagen verzekerd. Dus mist u een deel van je vakantie, bijvoorbeeld omdat uw vliegtuig vertraging heeft? Dan ontvangt u een vergoeding voor iedere dag dat u geen vakantie heeft gehad.

De kosten voor een annuleringsverzekering bedragen 5,5% van de reissom (excl. assurantiebelasting à 21% en poliskosten: € 3,50).

Klik hier voor de voorwaarden van de annuleringsverzekering.


Annuleringskosten
Indien u geen annuleringsverzekering hebt en een boeking ongedaan wordt gemaakt, zijn per persoon de volgende annuleringskosten verschuldigd:

a. Bij annulering tot de 42e dag (exclusief) voor de vertrekdag: de aanbetaling.
b. Bij annulering vanaf de 42e dag (inclusief) tot de 28e dag (exclusief) voor de vertrekdag: 35% van de reissom.
c. Bij annulering vanaf de 28e dag (inclusief) tot de 21e dag (exclusief) voor de vertrekdag: 40% van de reissom.
d. Bij annulering vanaf de 21e dag (inclusief) tot de 14e dag (exclusief) voor de vertrekdag: 50% van de reissom.
e. Bij annulering vanaf de 14e dag (inclusief) tot de 5e dag (exclusief) voor de vertrekdag: 75% van de reissom.
f. Bij annulering vanaf de 5e dag (inclusief) tot de vertrekdag: 90% van de reissom.
g. Bij annulering op de vertrekdag of later: de volledige reissom.

Meeverzekeren van de (zaak)waarnemer
Op de annuleringsverzekering kunt u annuleren als er iets ernstigs gebeurt met een 1e of 2e graads familielid of als er een 3e graads familielid onverwacht overlijdt. Maar soms is een andere persoon net zo belangrijk voor het wel of niet door kunnen laten gaan van de reis. Deze persoon kunt u dan meeverzekeren als waarnemer.
Een waarnemer is bijvoorbeeld iemand die op het huis past, de oppas waar de kinderen logeren of een zaakwaarnemer. Wanneer deze persoon iets overkomt, kan de reis geannuleerd of afgebroken worden. De reden van niet-waarnemen moet wel een verzekerde annuleringsreden van de gekozen verzekering zijn (standaard of allrisk). De annuleringskosten of ongebruikte reisdagen worden dan vergoed.

Koppel de reis- en annuleringsverzekering aan elkaar
Wanneer u al op reis bent en er gebeurt iets met de waarnemer, kan de reis worden afgebroken. Op de annuleringsverzekering zijn dan de ongebruikte vakantiedagen gedekt. Maar als u geen reisverzekering hebt, of een reisverzekering bij een andere maatschappij, dan worden uw terugreiskosten niet vergoed. Terugreiskosten zijn namelijk een onderdeel van uw reisverzekering. Als u een reisverzekering ergens anders hebt, worden de terugreiskosten niet vergoed omdat er geen geldige reden is. Want de waarnemer is bij deze maatschappij niet bekend.
Let hier dus op wanneer u een separate annuleringsdekking afsluit met de waarnemersclausule!

Wanneer de reis- en annuleringverzekering beide bij de Europeesche gesloten zijn, krijgt u zowel de terugreiskosten als de ongebruikte vakantiedagen vergoed. U kunt dan uiteraard ook rekenen op de hulp van onze alarmcentrale, die de vervroegde terugreis zal organiseren.

Wat kost een waarnemersclausule?
Met slechts 1% premietoeslag per waarnemer is deze persoon meeverzekerd op de Kortlopende Annuleringsverzekering. Ook op de Doorlopende Reisverzekering kunt u waarnemers meeverzekeren, voor € 25,- per waarnemer. U mag maximaal 4 waarnemers meeverzekeren.

REISVERZEKERING

Wat is standaard verzekerd?
Met de reisverzekering bent u goed verzekerd tijdens uw reis. Inbegrepen zijn deskundige hulpverlening, geneeskundige kosten, ongevallen en bagage. Bij een onverhoopte gebeurtenis in het buitenland komt u dan niet voor bijzonder hoge kosten te staan. Deze verzekering is ook niet verplicht, toch raden wij aan ook deze verzekering af te sluiten.

De kosten voor een reisverzekering bedragen:

Comfort Europa € 1,92 p.p.p.d. (excl. € 3,50 poliskosten)
Comfort Wereld € 3,07 p.p.p.d. (excl. € 3,50 poliskosten)

Voor een aantal reizen is een reisverzekering verplicht, waarover u bij uw boeking wordt geinformeerd.

Klik hier voor de voorwaarden van de annuleringsverzekering.

Het is tevens mogelijk om een doorlopende reisverzekering af te sluiten bij Agro Reizen (exclusief poliskosten). Bel voor meer informatie: 026-3512087. We helpen u graag bij het afsluiten van de reisverzekering die bij u past.