FORGOT YOUR DETAILS?

8 dagenPortugal - Algarve

Het vroege voorjaar en late najaar is een ideale periode om de Algarve aan de zuidkust van Portugal te bezoeken. De Algarve kennen we vooral als strandbestemming voor een luie vakantie. Met deze reis heeft u de mogelijkheid u verder te verdiepen in al het moois en de lokale producten die we eigenlijk alleen maar bij ons in de winkel zien. Behalve een fantastische kustlijn met mooie stranden en kliffen, biedt het achterland van de Algarve veel. Bergen, pittoreske dorpen en productie van olijfolie, kurk, sinaasappels en schaapskuddes. We maken ook een excursie naar het Parque Natural do Sudoeste in de streek Alentejo, ten noordwesten van de Algarve. Hier bezoeken we Nederlanders die zich hier met agrarische bedrijven hebben gevestigd. Ga mee op deze afwisselende en een ‘bom & agradavel’ vliegreis naar de Algarve.

Het reisprogramma

Heenreis
Vertrek vanuit Nederland naar Faro. Na aankomst is er een transfer naar ons hotel. Afhankelijk van de aankomsttijd kunt u ’s avonds al kennismaken met het gezellig centrum van Tavira. We verblijven drie nachten in Tavira.

Een dag van ‘vis’ en het oude Tavira
Met een treintje gaan we naar het ‘strand van de ankers’ bij Tavira. Het heet zo omdat vanuit Tavira vroeger de grootste visserij op tonijn was. Het strand ligt vol met ankers van schepen uit vervlogen tijden. In het kleine museum horen we hoe het vangen van tonijn vroeger in z’n werk ging. Santa Luzie is bekend van het vangen van inktvissen met speciale kotters. Na hier rondgekeken te hebben sluiten we de dag af in het oude centrum van Tavira. Hier wandelen we door het oude centrum en zien we de vele bruggen uit de tijd van de Romeinen en Moren.

Olijven en kurk
In Moncarapacho gaan we alles horen over het proces om olijfolie te maken, wandelen we door de olijfboomgaarden en proeven natuurlijk de eigen gemaakte olijfolie. Bij São Bras do Aportel liggen grote kurkplantages. Portugal is goed voor 51% van het produceren van kurk in Europa. We nemen een kijkje bij een plantage en zien de oorsprong van de wijnkurk zoals we die kennen in de hals van goede wijnflessen.

Sinaasappels
Portugese sinaasappels komen voor 90% uit de Algarve. De droogte van de afgelopen seizoenen heeft er wel voor gezorgd dat de opbrengst minder is geworden. We bezoeken een sinaasappelboomgaarden en doen een proeverij van ook andere lokale producten. We rijden bijtijds naar Praia da Rocha naar ons hotel voor de komende vier nachten. Er is tijd voor het diner om even heerlijk langs het strand te wandelen voor het diner.  

Overweldigend landschap bij Monchique
In het achterland van de Algarve ligt het Monchiquegebergte met als hoogste top de Foia met 900 meter vanwaar het genieten is van de prachtige uitzichten. Na een stop in het pittoreske plaatsje Monchique bezoeken we Caldas de Monchique, een kuuroord met warmwaterbronnen. En we gaan naar een producent van honing zo typisch voor het zuiden van Portugal. Aguardente de Medronhos of kortweg medronho is een gedestilleerde drank, gemaakt van de vruchten van de aardbeiboom die hier volop in het wild groeit. Om de dag leuk af te sluiten bezoeken we een stokerij van deze heerlijke likeur met wat tapas (hapjes). 

Nederlandse agrariërs in de Alentejo
We vertrekken bijtijds en rijden noordwaarts richting de Atlantische kust naar de omgeving van Odemira in de Alentejo.  We bezoeken een melkveebedrijf waar echte goudse kaas wordt gemaakt van Portugese melk. Ook bezoeken we een Nederlandse kwekerij van fruit en groenten.

Lagos en het einde van de wereld
Een bezoek aan Lagos mag niet ontbreken in deze reis. Bekend als strandbestemming maar het heeft veel meer te bieden. Het authentieke stadje is een combinatie van strand, oogverblindende stranden en een rijke historie. Sagres ligt aan de gelijknamige baai en dicht bij het meest zuidwestelijke puntje van het Europese vasteland. Zes kilometer verderop, bij de vuurtoren op Kaap Sint Vincent, beleven we het unieke 'einde van de wereld-gevoel' bij de Cabo de São Vicente.

Thuisreis
Transfer naar de luchthaven en na deze afwisselende reis aan de Algarve keert u huiswaarts.

Let op:
H
et kan voorkomen dat een reis in omgekeerde volgorde gedaan zal worden

Inbegrepen

• Vliegticket  Rotterdam – Faro v.v.
• Transfer luchthaven – hotel v.v.
Luchthavenbelastingen- en brandstoftoeslagen
• Vervoer per touringcar tijdens de hele reis
• 2 persoonskamer met douche en toilet
• Volpension m.u.v. lunch dag 1 en 8
• Alle excursies zoals in het programma beschreven
• Inclusief entreegelden
• Plaatselijke gids
• Fooi voor de chauffeur en plaatselijke gids
• Eigen reisleiding van Agro Reizen

Prijzen & Vertrekdatum

Vertrekdatum: Dinsdag 12 maart 2024 -
Deze vertrekdatum heeft vertrekgarantie!

 1899,-

 
Vertrekdatum: Dinsdag 29 oktober 2024
Vertrekdatum: Dinsdag 19 november 2024

1999,-

Bovengenoemde prijzen zijn prijzen per persoon exclusief reserveringskosten en calamiteitenfonds en eventuele kortingen.

Tijdens deze reis verblijft  u drie nachten in ****Hotel Vila Galé in Albocora, gelegen net onder Tavira (of vergelijkbaar) en vier nachten in ****NH Hotel in Praia do Rocha, net onder Portimao (of vergelijkbaar). Uw kamer beschikt over douche en toilet en is bereikbaar per lift. In de hotels zijn Wifi, restaurant en bar aanwezig. En uw hotels beschikken over een zwembad.

Niet inbegrepen

• 1 Persoonskamer
• Lunch dag 1 en 8
Uitgaven van persoonlijke aard
• Reis- en annuleringsverzekering
• ANVR boekingskosten € 25 per factuur
• Calamiteitenfonds € 2,50 per factuur
• SGR Consumentenbijdrage € 5 per persoon

Extra te reserveren

1 persoonskamer  € 195,-

 

Bijzonderheden

Geldig paspoort of ID kaart welke bij vertrek uit het land nog 1 maand geldig moet zijn
U vliegt met Transavia.com inclusief 10 kg handbagage

Minimum deelname

Voor deze vakantie geldt een minimum aantal deelnemers van 18 personen. Uiterlijke annuleringstermijn: 28 dagen voor vertrek.

TOP