FORGOT YOUR DETAILS?

7 dagen FietsvakantieSpreewald en BerlijnReisleiding: Els Dikkes

Het Spreewald is een bijzonder landschap, gevormd door de rivier de Spree met de z’n vele zijarmen. Dit waterlabyrint wordt ook wel het  ‘Groene Venetië’ genoemd. U fietst over goed bewegwijzerde fietsroutes. Tot slot Berlijn: Ontdek deze bruisende wereldstad op de fiets. Een fietsgids neemt u mee langs de vele bezienswaardigheden in-en rondom Berlijn. Bezoek de restanten van de muur tussen het voormalige Oost- en West Berlijn en haal herinneringen op bij Checkpoint Charlie. Neem een kijkje op Unter den Linden met aan het einde de Brandenburger Tor en neem kennis van de bijzondere architectuur in de omgeving van de Potsdamerplatz met zijn Sony Center. Hier is het even gezellig als op Alexanderplatz.

Het reisprogramma

Met diverse pauzes onderweg rijden we naar Cottbus gelegen aan de Spree. Voor het diner aankomst in het ***hotel Dorotheenhof waar u 3 nachten verblijft.

Na het ontbijt beslist u zelf hoe laat u gaat fietsen. Neem de tijd om rond te kijken in het historische Cottbus. U fietst door een groot water plassengebied (Peitzer Teiche) via Burg, langs de Bischmarkturm naar Lübbenau. De stad is een populair startpunt voor boottochten door het Spreewald. In het oude centrum vindt u nog de sporen van het middeleeuwse ontstaan van de stad terug. Met de fietsbus terug naar uw hotel in Cottbus.

Na het ontbijt beslist u zelf hoe laat u gaat fietsen. Neem de tijd om rond te kijken in het historische Cottbus. U fietst door een groot waterplassengebied (Peitzer Teiche) via Burg, langs de Bischmarkturm naar Lübbenau. De stad is een populair startpunt voor boottochten door het Spreewald. In het oude centrum vindt u nog de sporen van het middeleeuwse ontstaan van de stad terug. Met de fietsbus terug naar uw hotel in Cottbus.

Na het ontbijt gaan de koffers in de fietsbus en brengt deze u naar het punt waar u gisteren gestopt bent met fietsen. U fietst verder door het waterrijke gebied naar Lubben. Neem de tijd voor een pauze op het mooie marktplein met een fontein en kleine cafés eromheen. U volgt de Spree en geniet van de bossen en meertjes met een draai om de Neuendorfer See eindigt uw fietsdag in Werder. De fietsbus wacht u hier op en naar Berlijn waar u drie nachten verblijft in het ****Park Inn by Radisson Hotel.

Met de bus naar Potsdam. Vanmorgen fietsen we onder leiding van Nederlandstalige plaatselijke fietsgids langs de bekende punten van deze bijzondere plaats met z’n vele monumentale gebouwen, bijvoorbeeld slot Sanssouci. We fietsen onder meer door een oud-Hollandse wijk. ’s Middags brengen we een bezoek aan Biohof Werder. Hier hebben de boerenfamilies van Schmeling en Fritz de handen ineen geslagen en realiseren hier een biologisch landbouwbedrijf. De eieren van de kippen worden in de wijde omgeving verkocht. De waterbuffels moeten nog even verder groeien maar zijn leuk om te zien. In de loop van de middag terug naar ons hotel in Berlijn. ‘s Avonds gelegenheid tot diner met lichttoer door Berlijn (excl.)

Met de bus naar Potsdam. Vanmorgen fietsen we onder leiding van Nederlandstalige stadsgids langs de bijzondere punten van deze bijzondere plaats met z’n vele monumentale gebouwen bijvoorbeeld slot Sanssouci. We fietsen onder meer door een oud-Hollandse wijk. De rest van de dag is ter vrije besteding. In de loop van de middag terug naar ons hotel in Berlijn. 

Met de bus rijdt u terug naar Nederland en uw opstapplaats.

Fietsen over rustige, vlakke fietspaden en binnenwegen door het Spreewald. Berlijn is een stad met veel fietspaden.

Inbegrepen

• Reis per Comfort Class fietsbus
• 2 persoonskamer met bad of douche en toilet
• Halfpension m.u.v. diner dag 5 en 6
• Warme afscheidslunch op de laatste dag
• Fietsroutes
• Fietstocht Berlijn met plaatselijke gids
Fietstocht Potsdam met plaatselijke gids
• Fooi voor de plaatselijke gids
• Eigen Agro fietsbegeleiding
• Uw eigen fiets gratis mee

Prijzen & Vertrekdatum

Vertrekdatum : dinsdag 17 september 2024

€ 1095

Bovengenoemde prijzen zijn prijzen per persoon exclusief reserveringskosten en calamiteitenfonds en eventuele kortingen.

Deze fietsvakantie bent te gast:
3 nachten in *** Dorotheenhof in Cottbus
3 nachten in **** Park Inn by Radisson Hotel in Berlijn
In beide hotels is uw kamer per lift bereikbaar en beschikt over bad of douche en toilet. In beide hotels is Wifi, een restaurant en een bar.

Niet inbegrepen

• 1 Persoonskamer
•  Diner dag 5 en 6
• Uitgaven van persoonlijke aard
• Reis- en annuleringsverzekering
• ANVR boekingskosten € 25 per factuur
• Bijdrage calamiteitenfonds €2,50 per factuur
• SGR Consumentenbijdrage € 5 per persoon

 

 

Extra te reserveren

• 1 persoonskamer toeslag € 195,-

 

Opstapplaatsen

Alblasserdam: SnelleVliet Touringcars, van Hennaertweg 4 - 2952 CA
Utrecht: Transferium Westraven, Griffioenlaan 1 bis - 3526 LA
Deurningen (bij Hengelo O): 
Hotel Frans op de Bult, 
                                                Hengelosestraat 6 - 7561 RT

 

 

De definitieve opstaptijden ontvangt u bij de reisbescheiden. De opstapplaats is onder voorbehoud van voldoende deelnemers.

 

Bijzonderheden

• Geldig paspoort of ID kaart (Nog 3 maanden gelding bij vertrek Duitsland)

 

Minimum deelname

Voor deze vakantie geldt een minimum aantal deelnemers van 25 personen. Uiterlijke annuleringstermijn : 22 dagen voor vertrek.

AGRO Fietsbusvakanties  -  Uw eigen fiets ( ebike)  mag gratis mee

U reist in een groep met gelijkgestemden maar fietst wel individueel en in uw eigen tempo over de mooiste fietsroutes van Europa. Met een gemiddelde  dagafstand van ca. 50 km blijft er voldoende tijd over voor een gezellig terras of bezoek aan een lokaal museum. En reizen met een groep heeft zo zijn voordelen; steun aan elkaar, gezelligheid en het delen van ervaringen na weer een mooie fietsdag. U logeert altijd in goede *** en **** hotels waar u met een prima verzorging verwend wordt.  Er is altijd fietsbegeleiding bij om u onderweg met raad en daad te ondersteunen,

Uw eigen fiets wordt gratis en met de uiterste zorg vervoerd in onze modern fietstrailers terwijl de fietsbus fungeert als bezemwagen en voor het bagagevervoer.

TOP
Agrarisch Toeristische Reizen Wereldwijd   Telefoon: 026 3512087  - E-mailinfo@agroreizen.nl
This is default text for notification bar