FORGOT YOUR DETAILS?

7 dagen FietsvakantieSpreewald en Berlijn

Het Spreewald is een bijzonder landschap, gevormd door de rivier de Spree met de z’n vele zijarmen. Dit waterlabyrint wordt ook wel het  ‘Groene Venetië’ genoemd. U fietst over goed bewegwijzerde fietsroutes. Tot slot Berlijn: Ontdek deze bruisende wereldstad op de fiets. Een fietsgids neemt u mee langs de vele bezienswaardigheden in-en rondom Berlijn. Bezoek de restanten van de muur tussen het voormalige Oost- en West Berlijn en haal herinneringen op bij Checkpoint Charlie. Neem een kijkje op Unter den Linden met aan het einde de Brandenburger Tor en neem kennis van de bijzondere architectuur in de omgeving van de Potsdamerplatz met zijn Sony Center. Hier is het even gezellig als op Alexanderplatz.

Het reisprogramma

Heenreis

Met diverse pauzes onderweg rijden we naar Cottbus gelegen aan de Spree.  Voor het diner aankomst in het ***hotel Dorotheenhof  waar u 3 nachten verblijft.

Sprey - Cottbus 58 km

Met de fietsbus naar het aan de Spree gelegen Sprey. Hier stapt u op de fiets, ontspannen fietst u links en rechts van het riviertje de Spree. Via het historische Spremberg langs het gelijknamige stuwmeer. U fietst naar uw hotel dus u heeft alle tijd.

Cottbus - Lübbenau 57 km

Na het ontbijt beslist u zelf hoe laat u gaat fietsen. Neem de tijd om rond te kijken in het historische Cottbus. U fietst door een groot waterplassengebied (Peitzer Teiche) via Burg, langs de Bischmarkturm naar Lübbenau. De stad is een populair startpunt voor boottochten door het Spreewald. In het oude centrum vindt u nog de sporen van het middeleeuwse ontstaan van de stad terug. Met de fietsbus terug naar uw hotel in Cottbus.

Lubenau – Werder - Biohof 58 km

Na het ontbijt gaan de koffers in de fietsbus en brengt deze u naar het punt waar u gisteren gestopt bent met fietsen. U fietst verder door het waterrijke gebied naar Lubben. Neem de tijd voor een pauze op het mooie marktplein met een fontein en kleine cafés eromheen. U volgt de Spree en geniet van de bossen en meertjes met een draai om de Neuendorfer See eindigt uw fietsdag in Werder. De fietsbus wacht u op bij Biohof Werder. Hier hebben de boerenfamilies van Schmeling en Fritz de handen ineen geslagen en realiseren hier een biologisch landbouwbedrijf. De eieren van de kippen worden in de wijde omgeving verkocht. De waterbuffels moeten nog even verder groeien maar zijn leuk om te zien. Na het bezoek reist u met de fietsbus naar Berlijn waar u 3 nachten verblijft in het ****Park In by Radisson Hotel.

Fietsen door Berlijn o.l.v. een gids 18 km

Vanmorgen fietsen we onder leiding van Nederlandstalige stadsgids langs de bijzondere punten van deze populaire wereldstad. Zo maakt u snel kennis met deze stad. Deze excursie is in de prijs inbegrepen. De rest van de dag is ter vrije besteding. Vandaag zorgt u zelf voor uw diner (niet inbegrepen).

Fietsen Potsdam met gids 18 km

Met de bus naar Potsdam. Vanmorgen fietsen we onder leiding van Nederlandstalige stadsgids langs de bijzondere punten van deze bijzondere plaats met z’n vele monumentale gebouwen bijvoorbeeld slot Sanssouci. We fietsen onder meer door een oud-Hollandse wijk.  De rest van de dag is ter vrije besteding. In de loop van de middag terug naar ons hotel in Berlijn. ‘s Avonds gelegenheid tot diner met lichttoer door Berlijn (excl.)

Terugreis

Vol herinneringen rijdt u, onderbroken door een warme afscheidslunch, met de bus terug naar Nederland en uw opstapplaats.

Inbegrepen

• reis per TopClass fietsbus
• 2 persoonskamer met douche/bad en toilet
 7 x halfpension (ontbijt en diner)
• fietstocht Berlijn met gids
• fietstocht Potsdam met gids
• fooi voor de touringcarchauffeur en plaatselijke gidsen
• eigen Agro fietsbegeleiding
• uw eigen fiets gratis mee
• Warme afscheidslunch op de laatste reisdag
• reisbescheiden per e-mail

Prijzen & Vertrekdatum

De eerste reis is 27 juni jl. vertrokken.

U kunt nog reserveren voor vertrek op dinsdag 12 september 2023

895

Bovengenoemde prijzen zijn prijzen per persoon exclusief reserveringskosten en calamiteitenfonds en eventuele kortingen.

Uw hotels

Agro reizen kiest uitsluitend voor de betere hotels. Daarom logeren wij in 3-sterren superior of 4-sterren hotels.  Agro reizen stelt u liever niet teleur want wij weten uit ervaring dat u kwaliteit belangrijker vindt dan de prijs.

Deze vakantie logeert u
3 nachten in ***Hotel Dorotheenhof in Cottbus
3 nachten in ****Hotel Park Inn by Radisson in Berlijn

Uw fietsroute

Fietsen over rustige vlakke fietspaden en binnen wegen door het Spreewald. Berlijn is een stad met veel fietspaden. De routes van deze fietsvakanties zijn ook als GPS op te vragen na boeking (GPX-documenten).

Informatie huurfietsen 
Hoe gaat u fietsen? Neemt u uw eigen fiets mee of kiest u voor het gemak van een huurfiets? Dat kan want bij Fitál Vakanties kan uw eigen fiets bij een Fietsgroepsvakantie gratis mee in de fietstrailer. Wilt u onbezorgd op vakantie, kies er dan voor om een fiets te huren.

Type huurfiets
Voor het fietsseizoen 2023 kiest Fitál Vakanties voor nieuwe e-bikes van Dutch ID; een 100% handgemaakt stukje Nederlands vakmanschap.

Tarieven huurfietsen
E-bike huurfiets: € 225,- 

Smakelijk verzorgd

Tijdens deze reis in Duitsand zijn de lunches niet inbegrepen. De ervaring leert ons dat u tijdens het fietsen graag uw eigen plan trekt en zelf uw keuze te bepalen voor dat ene leuke terras of restaurantje. Uw AGRO reisleiding heeft uiteraard altijd tips voor een goed restaurant en het is ook altijd mogelijk om via het hotel een lunchpakket te regelen (niet inbegrepen).

Niet inbegrepen

• reisbescheiden per post € 7,50 p/st
• entreegelden, kosten van evt. overtochten met pontjes e.d.
• uitgaven van persoonlijke aard zoals drankjes en maaltijden, anders dan vermeld bij inbegrepen
• verzekeringen
• overige niet genoemde zaken
• per reservering geldt een toeslag van € 25,- voor de reserveringskosten 
• bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per reservering
• publieksbijdrage SGR € 5,- per persoon

Extra te reserveren

• 1 persoonskamer toeslag € 195,-
Huurfiets type e-bike € 225,-

Opstapplaatsen

- Alblasserdam
- Zwolle
- Utrecht
- Nuland

De definitieve opstaptijden ontvangt u bij de reisbescheiden. De opstapplaats is onder voorbehoud van voldoende deelnemers.

Minimum deelname

Voor deze vakantie geldt een minimum aantal deelnemers van 22 personen. Uiterlijke annuleringstermijn busreizen : 15 dagen voor vertrek.

Wijs op reis

Ga goed voorbereid op vakantie en houdt uzelf op de hoogte van de actuele situatie van de bestemming waar u naar toegaat op vakantie. Een reisadvies kan door het Ministerie van Buitenlandse Zaken worden aangepast.

TIP: Installeer op uw mobiele telefoon de app: Reisapp BZ (beschikbaar voor Iphone en Android) en u krijgt een alert wanneer er voor uw reisbestemming een wijziging is.

Nieuw bij AGRO Fietsbusvakanties  -  Uw eigen fiets (ebike) mag gratis mee
U reist in een groep met gelijkgestemden maar fietst wel individueel en in uw eigen tempo over de mooiste fietsroutes van Europa. Met een gemiddelde  dagafstand van ca. 50 km blijft er voldoende tijd over voor een gezellig terras of bezoek aan een lokaal museum. En reizen met een groep heeft zo zijn voordelen; steun aan elkaar, gezelligheid en het delen van ervaringen na weer een mooie fietsdag. U logeert altijd in goede *** en **** hotels waar u met een prima verzorging verwend wordt.  Er is altijd fietsbegeleiding bij om u onderweg met raad en daad te ondersteunen, 

Uw eigen fiets wordt gratis en met de uiterste zorg vervoerd in onze modern fietstrailers terwijl de fietsbus fungeert als bezemwagen en voor het bagagevervoer.

TOP