FORGOT YOUR DETAILS?

Paradijselijk eiland boordevol mysteries13 dagen Sri Lanka

Sri Lanka oftewel Ceylon betekent letterlijk ‘Prachtig Eiland’. En niets is minder waar. Nagenoeg alles wat Azië te bieden heeft, vindt u op dit geweldige eiland. Tijdens deze reis bezoekt u de mooiste plekken, wordt u overweldigd door de natuur en geniet van alle geuren en kleuren. In het charmante Kandy, de hoofdstad van het oude Ceylon, bewondert u de betoverende Tempel van de Tand, gaat u op safari in Wilpattu Nationaal Park en bij Nuwara Eliya, prachtig gelegen te midden van de vele theeplantages, bezoekt u een theefabriek- en een plantage. De reis wordt afgesloten met een verblijf in het koloniale hotel Mount Laviania, de voormalige villa van de gouverneur van Ceylon. 

Het reisprogramma

Vertrek

Vertrek vanaf Amsterdam  met een overstap naar Colombo. 

Aankomst en Negombo

Bij aankomst een korte transfer naar het hotel in Negombo waar u zich op uw gemak kunt installeren. ’s Middags een verkennende rondrit door Negombo en bezoeken we de kleurrijke vismarkt op het strand en een kokosnootplantage.

Wilpattu Nationaal park en Anuradhapura 

Deze prachtige rondreis start met een bezoek aan Wilpattu.  Het park wordt gekenmerkt door vele meren, uitgestrekte bossen en savannes en er leeft een overvloed aan wilde dieren en vogels. Met enig geluk ziet u hier luipaarden, lippenberen en olifanten. De ranger doet zijn uiterste best om u zoveel mogelijk dieren te laten zien. Na de safari wordt u naar uw hotel in Anuradhapura gebracht.

Fruit plantage en Sigiriya Rock

’s Morgens wacht een bezoek aan een fruitplantage, een relatief nieuwe agrarische ontwikkeling in Sri Lanka nu er weinig import is van fruit uit India.  In de loop van de middag, wanneer het niet meer zo warm is, wacht een bezoek aan Sigiriya Rock. Deze steile rots, die op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat, torent maar liefst 175 meter boven het omringende landschap uit. In de rots bevindt zich een nis met de meest indrukwekkende fresco’s van Sri Lanka. In de 5e eeuw leefde hier koning Kasyapa, samen met zijn 500 vrouwen. U kunt de rots helemaal, of tot halverwege, beklimmen (grotendeels via trappen) en genieten van het prachtige uitzicht. We verblijven twee nachten bij Giritale.

Polonnaruwa en boerderijbezoek

Polonnaruwa is, na Anuradhapura, de tweede koningsstad van het eiland. De oude hoofdstad is in de 10e eeuw gesticht door de Indiase Chola-dynastie en is in de vorige eeuw herontdekt in de jungle.  U verkent de belangrijkste bezienswaardigheden op een wel héél Nederlandse manier, namelijk op de fiets.  In Higurakgoda bezoeken we een lokale boerderij waar ondermeer rijst wordt verbouwd. 

Grotten van Dambulla, cacaoplantage en kruidentuin

In de grotten van Dambulla kunt u maar liefst zo’n 150 Boeddha-afbeeldingen zien en de wanden zijn versierd met schilderijen van Vishnu. De tweede grot, de Maharaja Viharaya, ‘Tempel van de Koningen’, is de grootste tempel. Na een stop op een cacaoplantage en een kruidentuin bereiken we Kandy. Hier verblijven we twee nachten.

Pinnawelo Olifanten weeshuis en Plant Research Centre

Als eerste bezoeken we het Pinnawela olifantenweeshuis. De olifanten worden dagelijks getraind, maar zijn verder vrij om rond te lopen. Tweemaal daags nemen de olifanten een bad in de rivier Maha Oya. Dit is voor u een mooi moment om te genieten van de speelse jonge olifanten. In Gannoruwa bezoeken we het Plant Research Centre. De middag brengen we door in Kandy met ondermeer een bezoek aan de Royal Botanical Garden waar u heerlijk kunt wandelen onder de schaduwrijke bomen.

Theeplantage en aardappelen

Na het ontbijt reizen we verder het binnenland in naar Nuwara Eliya, een belangrijk productiegebied van de Ceylonthee. Een prachtige tocht door de bergen, langs de theeplantages en genietend van schitterende uitzichten. We zien onder andere de prachtige Ramboda-watervallen en bezoeken een theefabriek en -plantage. U maakt  kennis met de gehele productie van de thee. Natuurlijk staat er ook een heerlijk kopje thee voor u klaar. We bezoeken een kleine aardappelen boerderij en stoppen bij een mooie waterval  voor aankomst in ons hotel in Nuwara Eliya waar we twee nachten verblijven.

Vrije dag Nuwara Eliya

Deze dag kunt naar eigen inzicht invullen. Wat dacht u van een heerlijke fietstocht door de prachtige natuur? Maar let op, het verkeer rijdt links! Ook kunt u een kijkje nemen bij de paarden racebaan, aangelegd door de Engelsen, te midden van een fantastisch landschap. Uw reisleiding en lokale gids kunnen u nog allerlei tips geven voor deze dag.

Melk en aardbeien

Na het ontbijt brengen we een bezoek aan een melkfabriek en een aardbeienplantage bij Ambewela. Op weg naar de kust een stop bij de Devon en St. Clair watervallen en pauzeren we even in het dorp Kithulgala waar de film ‘Bridge over the River Kwai’ is opgenomen. Dan wacht ons een verblijf van twee nachten in het koloniale hotel Mount Lavinia, ten zuiden van Colombo. Het hotel is wat hoger gelegen en heeft een schitterend uitzicht over zee. Het hotel beschikt over een buitenzwembad en een zonneterras. 

Rubber plantage en groentetuin

Vanmorgen nog twee korte bezoeken. U leert alles over het proces van rubberbomen en wandelt door de velden waar diverse soorten groenten worden gekweekt. De middag kunt u in of rondom het hotel naar eigen inzicht doorbrengen.

Afscheid

In de loop van de middag vertrekken we naar de luchthaven van Colombo en nemen we met weemoed afscheid van Paradijselijk Sri Lanka.

Thuiskomst

Aankomst in Amsterdam waar deze prachtige reis ten einde komt.

Inbegrepen

• vliegticket  Amsterdam – Colombo met een overstap op de heen- en terugreis
• transfer vliegveld – hotel  v.v.
luchthavenbelastingen- en toeslagen
•2 persoonskamer met douche en toilet in goede middenklasse hotels
• dag kamer in uw hotel voor aanvang terugreis 
• vervoer per touringcar gedurende de gehele reis met gratis flesjes water
• volpension (ontbijt, lunch en diner) 
•alle excursies zoals in programma beschreven inclusief entreegelden
fooi voor de buschauffeur en plaatselijke gids 
• eigen reisleiding  van Agro Reizen

Prijzen & Vertrekdatum

Vertrek op 25 september

2695

Niet inbegrepen

• Reserveringskosten per boeking € 25
• Calamiteitenfonds per boeking € 2,50
• Publieksbijdrage SGR per persoon € 5
• eventuele brandstof c.q. beveiligingstoeslagen en/of extreme valutawijzigingen 
• ETA visum Sri Lanka, zelf aan te vragen 

Extra te reserveren

• 1 persoonskamer toeslag € 380
• Indien u het visum door Agro wil laten verzorgen  € 25 administratiekosten

Bijzonderheden

• geldig paspoort
• boeken op indeling is bij deze reis helaas niet mogelijk
• wijzigingen voorbehouden

Minimum deelname

Voor deze vakantie geldt een minimum aantal deelnemers van 18 personen. Uiterlijke annuleringstermijn busreizen : 28 dagen voor vertrek.

TOP