FORGOT YOUR DETAILS?

11 dagen excursiereisToscaneop z'n mooistReisleiding: Paul Beving

Toscane is als een mooie droom met zonovergoten heuvels, cipressen, wijngaarden en kunststeden. Bezoek oude steden als Lucca en Pisa met de Campo Miracoli, de scheve toren en het Baptisterium. Verder door het Toscaanse landschap naar het bekende Montecatini Terme, één van oudste Italiaanse steden en bekendste kuuroorden, naar Florence, de bakermat van de Renaissance, en boordevol kunstschatten. Om nog maar niet eens te spreken van de culinaire tradities... de Toscaanse keuken is van hoog niveau.  Kortom een heerlijke vakantie voor liefhebbers van landelijk en stedelijk Bella Italia...

Het reisprogramma

Heenreis

Via de diverse opstapplaatsen en onderbroken door stops rijdt de touringcar naar uw overnachtingshotel in de Vogezen in Frankrijk, vlak bij de Zwitserse grens.

Door Zwitserland naar noord Italië

Na het ontbijt rijden we verder via de schitterende Zwitserse meren en maken we onderweg nog een stop bij een kaasmakerij. Vervolgens door de Gotthardtunnel naar Italië. In de buurt van Milaan diner en overnachting.

Landbouw in Italië

We rijden verder zuidwaarts. Bij Piacenza bezoeken we een sociaal en natuurlijk landbouwproject, een oude agrarische nederzetting waar nu de landbouwactiviteiten volgens het principe van permacultuur gedaan worden. De Producten uit de tuinen zijn biologisch en worden geteeld volgens de Synergetische Landbouwmethode.  Aansluitend rijden we naar Lido di Camaiore aan de Versilia kust waar we voor het diner aankomen. Hier verblijven we drie nachten.

Pisa en Carrara

Vandaag brengen we eerst een bezoek aan Pisa waar u met eigen ogen gezien moet hebben hoe scheef de toren eigenlijk staat. Op het Campo dei Miracoli, het veld der wonderen, zien we nog veel meer moois.  Een prachtige kathedraal, een doopkapel, een oude begraafplaats en die beroemde klokkentoren. Met de gids nemen we de tijd om de verschillende gebouwen te bekijken. Na enige vrije tijd in het centrum van Pisa verlaten we de stad en gaan we een kijkje nemen bij de marmerhoofdstad van de wereld, Carrara. Terwijl we Carrara naderen zien we de witte toppen van het marmer al.  Op deze plek zijn honderden marmergroeves waarvan de meesten in gebruik zijn. Per jaar wordt hier meer dan 5 miljoen ton aan marmer gedolven en bewerkt. We brengen een bezoek aan één van deze marmergroeven en het openluchtmuseum Cava Museo.

Lucca
We gaan naar de Middeleeuwse plaats Lucca. Het rechthoekige stratenpatroon, dat nog herinnert aan de voormalige Romeinse nederzetting (Luca), zorgt ervoor dat u op een overzichtelijke manier het stadje kunt bezoeken. Met de plaatselijke gids wandelt u door het nagenoeg autovrije centrum. Na enige vrije tijd in het centrum gaan we bijtijds terug naar Lido di Camaiore. Voor het diner heeft u alle tijd voor een heerlijke wandeling langs zee.

Toscaanse boerderij, olifolie en Montecatini Terme
De koffers gaan in de bus en we gaan landinwaarts. Bij het plaatsje Marginone bezoeken we een oude Toscaanse boerderij. Hier worden op natuurlijke wijze producten gemaakt van onder meer kruiden, rozen, druiven, groenten, tomaten, wijn en olijven.  Na een wandeling door de olijfboomgaarden proeft u verschillende soorten olijfolie, een stukje Bruschetta mag daarbij zeker niet ontbreken. In de loop van de middag komen we aan in Montecatini Terme. Terme zegt het al, de plaats was ooit een historisch kuuroord met heilzaam water. We verblijven vier nachten in Montecatini Terme.

Bezoek Florence

Een bezoek aan de meest uitgesproken renaissance stad mag natuurlijk niet ontbreken. De gids begeleidt ons over de Ponte Vecchio en langs de Palazzo’s. Vergeet ook zeker de Santa Croce niet te bezichtigen, een prachtige kerk die wordt beschouwd als één van de mooiste en belangrijkste gotische basilieken van Italië.

Vrije dag of Florence verder ontdekken

Deze dag is vooral bedoeld om u gelegenheid te geven Florence verder te leren kennen!  De trein vanaf het station in Montecatini Terme (retour ongeveer 16 Euro, exclusief) brengt u in 50 minuten naar het centrum van Florence waar u deze stad verder kunt ontdekken. U kunt natuurlijk ook in Montecatini blijven en genieten van de heerlijke sfeer in deze plaats of u onderdompelen in een van de Thermen. Of u gaat met de kabelbaan, de Funicolare, in het rode wagonnetje naar boven naar Montecatini Alto. Er zijn gezellige middeleeuwse pleintjes met terrassen en een geweldig uitzicht over het dal. Wanneer u lekker in Montecatini Terme blijft zal de reisleiding desgewenst een lunch in het hotel voor u reserveren.

Siena en wijnproeverij San Gimignano

We brengen een bezoek aan Siena. Deze stad bezit het mooiste stadsplein “Il Campo” van Toscane en het centrum ziet er nog vrijwel net zo uit als 600 jaar geleden. Een bezoek aan de Dom is zeker een aanrader evenals de 102 meter hoge klokkentoren. De terugweg voert door het prachtige Toscaanse landschap naar de bekende plaats San Gimignano waar we een wijnproeverij bezoeken en natuurlijk de uitstekende Toscaanse wijnen proeven.

Arrivederci Italia

Na het ontbijt vertrekken we uit Montecatini Terme en rijden via de Autostrada langs Milaan en via de San Bernardinopas terug naar het Zwarte Woud voor diner en overnachting.

Terugreis

Met de neus van de bus richting huis via de autoroute in snel tempo terug naar Nederland waar u in de vroege avond op uw uitstapplaats terugkeert.

Inbegrepen

Reis per Comfort Class touringcar 
Overnachting op heen- en terugreis
• 2 persoonskamer met bad of douche en toilet 
• volpension m.u.v. lunches op dag 4, 5, 7 & 8
Gebruik audiosysteem tijdens rondleidingen met gids
• 
Plaatselijke gidsen in Florence, Pisa, Lucca, Siena en San Gimignano

• Excursieprogramma zoals omschreven
• Inclusief entreegelden
• Fooi voor de plaatselijke gidsen
• Warme afscheidslunch op de laatste dag
• Eigen reisleiding van Agro Reizen

 

Prijzen & Vertrekdatum

Vertrekdatum : maandag 23 september 2024

1795,-

Bovengenoemde prijzen zijn prijzen per persoon exclusief reserveringskosten en calamiteitenfonds en eventuele kortingen.

Niet inbegrepen

• 1 persoonskamer 
Lunch dag 4, 5, 7, en 8
Uitgaven van persoonlijke aard 
• Reis- en annuleringsverzekering
• ANVR boekingskosten € 25 per factuur
• Calamiteitenfonds €2,50 per factuur
• SGR Consumentenbijdrage € 5 per persoon

Tijdens uw reis door Italië zijn alle ontbijten en diners en op de meeste dagen de lunches inbegrepen. Uit ervaring weten we echter dat u het soms ook prettig vindt om uw eigen plan te trekken en zelf uw keuze te bepalen voor dat ene leuke terras of restaurantje. Tijdens deze reis zijn daarom op de dagen dat u Pisa, Lucca en Florence bezoekt én de vrije dag de lunches voor eigen rekening. Uw Agro reisleiding heeft uiteraard altijd tips voor een goed restaurant en zal desgewenst voor u een lunch reserveren.

Extra te reserveren

1 persoonkamer € 325,-

Opstapplaatsen


Alblasserdam

Apeldoorn

Nuland

Asten

 

De definitieve tijden ontvangt u bij uw reisbescheiden. Opstapplaats is onder voorbehoud van voldoende deelnemers.

 

Bijzonderheden

Geldig paspoort of ID kaart

 

Minimum deelname

Voor deze vakantie geldt een minimum aantal deelnemers van 24 personen. Uiterlijke annuleringstermijn: 15 dagen voor vertrek.

TOP