FORGOT YOUR DETAILS?

Toscane op z'n mooist en eiland Elba11 dagen Excursiereis

Toscane is als een mooie droom met zonovergoten heuvels, cipressen, wijngaarden en kunststeden. Bezoek oude steden als Lucca en Pisa met de Campo Miracoli, de scheve toren en het Baptisterium. Verder door het Toscaanse landschap naar het bekende Montecatini Terme, één van oudste Italiaanse steden en bekendste kuuroorden, naar Florence, de bakermat van de Renaissance boordevol kunstschatten. En natuurlijk een bezoek aan het prachtige eiland Elba bekend van de verbanning van Napoleon. Om nog maar niet eens te spreken van de culinaire tradities ... de Toscaanse keuken is van hoog niveau. Kortom een heerlijke vakantie voor liefhebbers van landelijk en stedelijk Bella Italia.......

Het reisprogramma

Heenreis

Via de diverse opstapplaatsen en onderbroken door diverse stops rijdt de touringcar naar uw overnachtingshotel in de Vogezen in  Frankrijk, vlak bij de Zwitserse grens.

Na het ontbijt rijden we verder via de schitterende Zwitserse meren en de Gotthardtunnel naar Italië.  Vervolgens langs Milaan naar Marina di Pietrasanta aan de Versilia kust waar we voor het diner aankomen. Hier verblijven we vier nachten.

Pisa en Lucca

Vandaag brengen we eerst een bezoek aan Pisa waar u met eigen ogen gezien moet hebben hoe scheef de toren eigenlijk staat. Aansluitend gaan we naar de Middeleeuwse plaats Lucca. Het rechthoekige stratenpatroon van Lucca dat nog herinnert aan de voormalige Romeinse nederzetting (Luca) zorgt ervoor dat u op een overzichtelijke manier het stadje kunt bezoeken. Slenter door de straten; het middeleeuwse centrum is nagenoeg autovrij. 

Cinque Terre  

Het nationaal Park Cinque Terre is een ruig en steil gedeelte van de Ligurische Kust aan de Italiaanse Riviera en een Unesco Werelderfgoed. De culturele waarde van het gebied is gebaseerd op de samenwerking tussen mens en natuur. De bewoners hebben in de afgelopen 1.000 jaar het ruige landschap bewerkt tot een terrasvormig landschap met de karakteristieke stenen muurtjes om de grond geschikt te maken voor wijnbouw, olijfbomen en overige kleinschalige landbouw. De bekendste plaatsen zijn de mooie en vrolijk gekleurde dorpjes Vernazza, Corniglia, Manrola, Riomaggiore en Monterosso die we per trein en boot bezoeken.

Elba

Na het ontbijt vertrekken we naar Piombino voor de oversteek met de ferry naar Elba. Hier bezoeken we de mooiste plekjes van het eiland zoals de hoofdstad Portoferraio met het huis van Napoleon waar hij woonde tijdens zijn ballingschap. Verder het Nationaal Park en zien we de mooie stranden en rotsen.  In de loop van de middag vertrekken we met de ferry terug naar het vasteland voor de laatste overnachting aan de kust. 

Olijven 

Door het mooie landschap van Toscane reizen we naar Montecatini Terme waar we vier nachten verblijven. Vanmiddag staat er een bijzondere excursie op het programma. Vanaf het hotel een korte rit naar Pieve a Nievole. Hier wordt u met een speciaal voertuig naar de hoger gelegen olijfboomgaard gebracht waar u een molen bezoekt waar op traditionele wijze olijfolie gemaakt wordt. Er worden verschillende olijfolies aangeboden om te proeven, een stukje Bruschetta mag daarbij zeker niet ontbreken. Daarna gaan we met de kabelbaan naar het hoger gelegen Montecatini Alto waar we de calorieën er weer aflopen en genieten van fraaie uitzichten.

Bezoek Florence

Een bezoek aan de meest uitgesproken renaissance stad mag natuurlijk niet ontbreken. De gids begeleidt ons over de Ponte Vecchio en langs de Palazzo’s. Vergeet ook zeker de Santa Croce niet te bezichtigen, een prachtige kerk die wordt beschouwd als één van de mooiste en belangrijkste gotische basilieken van Italië.

Vrije dag of Florence verder ontdekken

Deze dag is vooral bedoeld om u gelegenheid te geven Florence verder te leren kennen!  De trein vanaf het station in Montecatini Terme (v.v. ongeveer 15 Euro, exclusief) brengt u in 50 minuten naar het centrum van Florence waar u deze stad verder kunt ontdekken. U kunt natuurlijk ook in Montecatini blijven en genieten van de heerlijke sfeer in deze plaats of u onderdompelen in een van de Thermen.

Siena en wijnproeverij San Gimignano

We brengen een bezoek aan Siena. Deze stad bezit het mooiste stadsplein “Il Campo” van Toscane en het centrum ziet er nog vrijwel net zo uit als 600 jaar geleden. Een bezoek aan de Dom is zeker een aanrader evenals de 102 meter hoge klokkentoren. De terugweg voert door het prachtige Toscaanse landschap naar de bekende plaats San Gimignano waar we een wijnproeverij bezoeken en natuurlijk de uitstekende Toscaanse wijnen proeven.

Arrivederci Italia

Na het ontbijt vertrekken we uit Montecatini Terme en rijden via de Autostrada langs Milaan en via de San Bernardinopas terug naar het Zwarte Woud voor diner en overnachting. 

Terugreis

Met de neus van de bus richting huis via de autoroute in snel tempo terug naar Nederland waar u in de vroege avond op uw uitstapplaats terugkeert.

Inbegrepen

reis per Comfort Class touringcar 
• overnachting op heen- en terugreis
• 2 persoonskamer met bad of douche en toilet 
• volpension (ontbijtbuffet, lunches en 3 gangen diner)
  m.u.v. lunches op dag 7, 8 & 9
• gebruik audiosysteem tijdens rondleidingen met gids
• gidsbegeleiding Elba, Florence, Pisa, Lucca, Siena en middagtocht

  Montecatini Terme en omgeving
• olijfolie proeverij in olijfmolen
• wijnproeverij in San Gimignano
• ticket kabelbaan Montecatini
• overtocht Elba
• excursie Cinquee Terre per boot en trein
• excursieprogramma zoals omschreven 
• fooi voor de touringcarchauffeur en plaatselijke gidsen
• eigen reisleiding Agro Reizen
• warme afscheidslunch op de laatste reisdag
• reisbescheiden per e-mail


Prijzen & Vertrekdatum
Vertrek op maandag 25 september 2023

€ 1695

Bovengenoemde prijzen zijn prijzen per persoon exclusief reserveringskosten en calamiteitenfonds en eventuele kortingen.

Uw hotels

Deze vakantie logeert u in Italië 
4 nachten in ***hotel Crystal in Marina di Pietrasanta
4 nachten in ****hotel Puccini in Montecatini (of gelijkwaardig)
Tijdens de heen en terugreis overnacht u in Neuf Brisach in de Vogezen.

Niet inbegrepen

• 1 persoonskamer toeslag € 325,-- p.p.
• lunch tijdens de dagtocht Florence, Siena en vrije dag (dag 7, 8 en 9)
• uitgaven van persoonlijke aard zoals drankjes
• verzekeringen
• overige niet genoemde zaken

• per reservering geldt een toeslag van € 25,- voor de reserveringskosten
• bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per reservering
• publieksbijdrage SGR € 5,- per persoon

Tijdens uw reis door Italië zijn alle ontbijten en diners en op de meeste dagen de lunches inbegrepen. Uit ervaring weten we echter dat u het ook soms prettig vindt om uw eigen plan te trekken en zelf uw keuze te bepalen voor dat ene leuke terras of restaurantje. Tijdens deze reis zijn daarom op de dagen dat u Florence en Siena bezoekt én de vrije dag de lunches voor eigen rekening. Uw Agro reisleiding heeft uiteraard altijd tips voor een goed restaurant. 

Wijs op reis!

Ga goed voorbereid op vakantie en houdt uzelf op de hoogte van de actuele situatie van de bestemming waar u naar toegaat op vakantie. Een reisadvies kan door het Ministerie van Buitenlandse Zaken worden aangepast.

TIP Installeer op uw mobiele telefoon de app: Reisapp BZ (beschikbaar voor Iphone en Android) en u krijgt een alert wanneer er voor uw reisbestemming een wijziging is.

Opstapplaatsen

Alblasserdam
Zwolle
Utrecht
Nuland
Asten

De definitieve tijden ontvangt u bij uw reisbescheiden. De opstapplaats is onder voorbehoud van voldoende deelnemers.

Bijzonderheden

• uw paspoort of identiteitskaart moet geldig zijn
• geen inentingen nodig
• wijzigingen voorbehouden

Minimum deelname

Voor deze vakantie geldt een minimum aantal deelnemers van 22 personen. Uiterlijke annuleringstermijn busreizen : 15 dagen voor vertrek.

TOP