FORGOT YOUR DETAILS?

7 dagen het boerenland rondomValenciaReisleiding: Els Dikkes

De winter is een ideale periode om de agrarische streek rondom Valencia te bezoeken. De relatief koele temperaturen zijn zowel gunstig als noodzakelijk voor gewassen die we deze reis gaan zien, onder meer zwarte truffels, artisjokken, olijven en allerlei  citrusvruchten die in deze periode volop geoogst worden. Het gebied is letterlijk de groentetuin van Valencia. Februari is ideale tijd om deze streek te bezoeken want citrusvruchten worden in deze tijd  volop geoogst. Een bezoek aan de culturele stad Valencia mag niet ontbreken tijdens deze reis. Valencia wordt ook wel de stad van de kunst en wetenschappen genoemd. 

Het reisprogramma

Vertrek vanaf Amsterdam naar Valencia. Bij aankomst wordt u verwelkomt door de Nederlandstalige vertegenwoordiger van Agro Reizen ter plaatse. Transfer naar uw hotel waar u met een welkomstdrankje ontvangen wordt. Afhankelijk van de aankomsttijd kunt u ’s middags al kennismaken met het gezellig centrum van Valencia. We verblijven vier nachten in Valencia.

Valencia is omgeven door de ‘Horta’, een enorm tuinbouwgebied dat haar bestaan dankt aan vruchtbare gronden een eeuwenoud irrigatiesysteem. Op de fiets verkennen we dit bijzondere landbouwgebied. Door het vlakke landschap veelal  over fietspaden zien we de oude boerderijen, kleine en grotere percelen en een veelvoud aan gewassen die vooral in de stad en lokale restaurant afgezet worden. Op het programma staan diverse bezoeken met uitleg over de gewassen door een lokale gids. Een bijzonder gewas in de Horta is ‘Xufa’ (aardamandelen). Ook bezoekt u een ‘Barraca, een typisch Valenciaanse boerderij.

Vandaag brengen we een bezoek aan een particuliere Citrusplantage, al vele generaties in handen van dezelfde familie. De chique villa op het landgoed, waar de familie woont, wordt omgeven door   verschillende Citrus- en palmbomen. Na een wandeling over het landgoed  met uitleg genieten we van een proeverij met Álmuezo’ (hapjes). Op de terugweg naar Valencia bekijken we een familiebedrijf waar de tropische Pitaya wordt gekweekt, ook wel dragonfruit geheten. Uiteraard proeft u deze tropische vrucht.

Paella is het bekendste gerecht van Spanje. De rijst voor de paella komt uit het gebied rondom Valencia. Ten zuiden van de stad ligt het enorme Albufera meer welke deels is drooggevallen maar een paar keer per jaar onder water wordt gezet voor de rijstteelt. Dat water maakt het gebied interessant voor trekvogels die er massaal neerstrijken. In februari wordt er volop gewerkt om het land klaar te maken voor het nieuwe seizoen. We bezoeken een grote rijstfarm te midden van de rijstvelden. Hier krijgen we uitleg over de rijstcultuur en ook over het waterbeheer en het irrigatiesysteem. Uiteraard wordt er een paella gemaakt, zoals het hoort op een houtvuur, en nipt u aan ‘likor de arroz, een rijstlikeur. Aansluitend maken we een boottocht over het meer.

Vandaag vertrekken we naar het noorden. Als eerste maken we kennis met de teelt van Artisjokken bij de plaats Benicarló. We wandelen over de velden en krijgen uitleg over het hele proces van de teelt . Vervolgens maakt u kennis met een typische boom van deze streek, de Johannesbroodboom. De peulen van deze boom werden ooit als veevoer verkocht. Tegenwoordig worden de peulen voor veel geld verhandeld en in allerlei hoogwaardige producten verwerkt zoals voedingsmiddelen, cosmetica en medicijnen. Dan bereiken we het aan de kust gelegen Peniscola  waar we overnachten.

’s Morgens gaan we kennismaken met de zwarte truffel, een van de duurste eetbare paddenstoelen ter wereld. Truffels kunnen niet echt gekweekt worden maar je kunt de natuur wel een handje helpen. Hoe meer truffeleikjes geplant worden des te groter is de kans truffels onder de grond te vinden. We krijgen op een truffelboerderij uitleg over de oogst van de zwarte truffel. Op weg terug naar Valencia maken we een korte wandeling met een schaapsherder, een van de tientallen die nog actief zijn in dit gebied. Ook maken we een stop bij een 16eeeuwse olijfolie molen te midden van boomgaarden met olijfbomen. Tot slot van deze mooie dag brengen we een bezoek aan het centrum van Valencia met een aantal markante bezienswaardigheden onder meer het Turiapark en de futuristische bouwwerken van ‘de stad van de kunst en wetenschappen’. Overnachting in Valencia.

Afhankelijk van de vertrektijd van de vlucht kunt u in Valencia nog op pad gaan. Transfer naar de luchthaven en na deze afwisselende reis door agrarisch Spanje keert u huiswaarts.

Inbegrepen

Vliegticket  Amsterdam –Valencia v.v.
Transfer vliegveld – hotel v.v.
Luchthaven- belastingen en brandstoftoeslagen
Vervoer per touringcar tijdens de gehele reis
• 2 Persoonskamer met bad of douche en toilet in goede middenklasse hotels
Volpension m.u.v. lunch dag 1 en 7
Alle excursies zoals in het programma beschreven
Inclusief entreegelden
Plaatselijke gids
• Fooi voor de buschauffeur en plaatselijke gids
• Eigen reisleiding van Agro Reizen

Prijzen & Vertrekdatum

Vertrekdatum: Maandag 12 februari 2024 - 
Deze vertrekdatum is volgeboekt!

Vertrekdatum: Maandag 4 maart 2024 - 
Deze vertrekdatum is volgeboekt!

1696,-

Bovengenoemde prijzen zijn prijzen per persoon exclusief reserveringskosten en calamiteitenfonds en eventuele kortingen.

Tijdens deze reis verblijft u in goede middenklasse 3+/ 4 sterren met vier nachten Valencia, een nacht Peniscola en de laatste overnachting is weer in Valencia. Uw kamer beschikt over bad of douche en toilet en is bereikbaar per lift. In de hotels zijn Wifi, een restaurant en bar aanwezig.

Niet inbegrepen

• 1 Persoonskamer
Lunch dag 1 en 7
Uitgaven van persoonlijke aard
• Reis- en annuleringsverzekering
• ANVR boekingskosten € 25 per factuur
• Calamiteitenfonds € 2,50 per factuur
• SGR Consumentenbijdrage € 5 per persoon

Extra te reserveren

1 persoonskamer               €  315

Bijzonderheden

Uw paspoort of identiteitskaart moet geldig zijn (geldig gedurende de gehele reis)
• Inentingen nodig, voor meer actuele reisinformatie ga dan naar:
   - https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies/
   - https://www.ggdreisvaccinaties.nl/land/
• Wijzigingen voorbehouden
• U vliegt met transavia.com of KLM

Minimum deelname

Voor deze vakantie geldt een minimum aantal deelnemers van 18 personen. Uiterlijke annuleringstermijn busreizen : 28 dagen voor vertrek.

TOP
Agrarisch Toeristische Reizen Wereldwijd   Telefoon: 026 3512087  - E-mailinfo@agroreizen.nl
This is default text for notification bar