1903 DUBAI

DAG-TOT-DAG PROGRAMMA VAN DE 7-DAAGSE VLIEGREIS: DUBAI

9 - 15 JANUARI 2019


De Verenigde Arabische Emiraten omvat zeven emiraten, namelijk Abu Dhabi, Dubai, Sharjah, Ajman, Umm Al Qaywayn, Ras al-Khaimah en Fujairah. Na de vondst van olie in de jaren '60 is Dubai uitgegroeid tot één de meest extravagante bestemmingen ter wereld. Het is dan ook niet zo vreemd dat in Dubai het hoogste gebouw ter wereld staat, de Burj Khalifa. In dit enorme gebouw van 828 meter hoog vindt u tevens het grootste winkelcentrum én het grootste aquarium ter wereld. Het oorspronkelijke Dubai vindt u terug in de souks, de traditionele marktjes. Tijdens deze bijzondere reis bezoeken we ook de Emiraten Abu Dhabi en Fujairah en maakt u kennis met de moderne en klassieke agrarische activiteiten van dit deel van de wereld.

Dag 1 Op Schiphol ontmoeten we elkaar en de reisleider van Agro Reizen. Vervolgens vliegen we met Emirates naar Dubai waar we rond middernacht aankomen. Hier wacht onze lokale gids ons op en gaan we direct naar ons hotel in Dubai waar we 2 nachten verblijven.

Dag 2 Na het ontbijt maken we een wandeling door Bastakia, een oud deel van Dubai waar we o.a. de oude koopmanshuizen zullen zien. Per watertaxi steken we de kreek over waar de oude haven ligt voor kleine schepen. Ook brengen we hier een bezoek aan de exotische kruidenmarkt en aan een van de bekendste goud bazaars in de wereld. Per lift gaan we naar de 124e etage van de 160 etages die de 828m hoge Burg Al Khalifa telt. Hier vindt u ook het enorme winkelcentrum waar u even tijd krijgt om op koopjesjacht te gaan want Dubai kent geen belastingen. Het diner hebben we op een dhow, een traditioneel Arabisch zeilschip met een of meer masten.

Dag 3 Vanochtend staat het moderne Dubai met de vele opmerkelijke gebouwen op het programma. Ook maken we fotostops bij de kunstmatig aangelegde palmeilanden. De 3 schiereilanden hebben de vorm van de stam van een palmboom met veel zijtakken. Daardoor hebben ze een zeer lange kustlijn en kan elke bewoner aan het water wonen. Na de lunch gaan we verder naar Abu Dhabi. Hier maken we een stadsrondrit en bezoeken we de Grote Moskee. Het diner en de overnachting zijn in Abu Dhabi.

Dag 4 We beginnen de dag met een bezoek aan een boerderij dat werkt op basis van hydroponic, een soort hydro cultuur. Hydroponics staat voor het kweken van gewassen met enkel water, waardoor aarde of coco's overbodig zijn. Om de gewassen zo goed mogelijk te laten groeien, dient de juiste nodige dosering voedingsstoffen direct aan het water toegevoegd te worden. Dat gebeurt middels een up-to-date voedingsschema. Daarna bezoeken we een bijzonder ziekenhuis waar valken de patiënten zijn. Jaarlijks worden hier meer dan 6.000 vogels onderzocht en behandeld. Aansluitend gaan we verder naar Al Ain waar we een oase bezoeken. Onze gids legt ons uit hoe het water uit de bergen gebruikt wordt om in de woestijn agrarische activiteiten te kunnen ontwikkelen. Het diner en de overnachting zijn in Al Ain.

Dag 5 Vandaag gaan we allereerst naar de kamelenmarkt. Hier gaan we leren hoe u de ene kameel van de andere kunt onderscheiden en wat de ene beter maakt dan de andere. Op de markt worden ook geiten, schapen en soms rundvee verhandeld. Daarna gaan we naar Sharjah en duiken in de fascinerende wereld van de paarden, Arabieren natuurlijk. Door het prachtige Al Hajar gebergte met een ruig landschap van hoekige bergen en wadi's, rivierdalen die gedurende het grootste deel van het jaar droog staan, komen we voor het diner en de overnachting in Fujeirah.

Dag 6 De vismarkt in Sharjah is een goede plek om goedkoop verse vis te kopen. Ook als je, zoals wij, geen verse vis nodig hebt, is het een hele belevenis om de bedrijvigheid op de markt te zien. Vervolgens bezoeken we een melkveebedrijf met 600 koeien, vooral Holstein-Friesian en 1000 geiten. Dagelijks wordt hier zo'n 3.000 liter melk geproduceerd. Het diner en de overnachting zijn in Fujeirah.

Dag 7 Na het ontbijt gaan we van Fujeirah naar de luchthaven van Dubai, zo'n 120 km westelijk. Aan het einde van de ochtend stoppen we nog voor een lichte lunch alvorens we inchecken voor onze vlucht die om 15.00 uur vertrekt en gepland staat om 20.00 uur in Amsterdam aan te komen. Hier komt dan een einde aan een prachtige rondreis naar Dubai en enkele andere Emiraten.


Reiscode: 1903

Reisdatum: 9 - 15 januari 2019
Reissom: € 2.250,- p.p.
Toeslag 1-persoonskamer: € 380,-

Inbegrepen

 • alle excursies zoals in het programma beschreven
 • volpension (ontbijt, lunch en diner)
 • plaatselijk deskundige gids
 • eigen reisleider van Agro Reizen
 • overnachting in goede hotels, onderbrenging in tweepersoonskamer met eigen badkamer
 • luchthavenbelasting, veiligheidsheffing, weg- en toeristenbelasting
 • fooi voor de buschauffeur
 • fooi voor de plaatselijke gids
 • vervoer per touringcar gedurende de gehele reis
 • vluchten

Niet inbegrepen

 • annuleringsverzekering
 • uitgaven van persoonlijke aard zoals consumpties, telefoonkosten e.d.
 • het vervoer van uw woonplaats naar Schiphol v.v.
 • reis-, bagage- en ongevallenverzekering
 • eventuele brandstof c.q. beveiligingstoeslagen en/of extreme valutawijzigingen

Bijzonderheden

 • wijzigingen voorbehouden
 • uw paspoort moet geldig zijn tot en met 6 maanden na thuiskomst
 • geen inentingen nodig