FORGOT YOUR DETAILS?

overweldigend mooi15 dagen West Canadao.l.v. Hilde Beijer

Deze spectaculaire reis voert u door de uitgestrekte provincies British Columbia en Alberta.  Langs de sterk gekartelde onregelmatige kustlijn liggen honderden eilanden waaronder Vancouver Island. British Columbia heeft juist vele ruige bergachtige streken met hoge toppen, uitgestrekte bossen, brede dalen, vele rivieren, meren en een vlak prairiegebied. Langs de westelijke grens van Alberta loopt de beroemde bergketen Canadian Rocky Mountains. Tijdens deze reis zijn diverse uiteenlopende agrarische bedrijfsbezoeken inclusief. 

Het reisprogramma

Vertrek

Vertrek vanaf Amsterdam  via Toronto naar Calgary. Bij aankomst transfer naar uw hotel. 

Paarden en cowboy’s

Deze prachtige rondreis start met een bezoek  aan de Bar U Ranch waar we meer te weten komen over het leven van de cowboy van eind 19e eeuw.  U maakt onder meer een rit in een huifkar, voortgetrokken door machtige Percheron trekpaarden. Na de lunch vertrekken we naar Lethbridge waar we bijtijds aankomen voor de overnachting. 

Interessante agrarische dag

Allereerst bezoeken we een bedrijf waar men aardappelen, suikerbieten en bonen verbouwd. Vervolgens zetten we koers richting de kassen met tomaten, paprika’s en komkommers om na de lunch af te sluiten bij een mestveebedrijf. Overnachting in Strathmore.

Van de prairie via dinosauriërs naar het graanland

Het Royal Tyrell museum leert ons over de prehistorie in Canada. Nadat we hier geluncht hebben, maken we kennis met de Hutterite kolonie gevolgd door een bezoek aan een akkerbouwbedrijf waar  tarwe, gerst en koolzaad verbouwd worden. Aansluitend gaan we naar ons hotel in Lacombe waar we twee nachten verblijven.

Zuivelboerderij en Goudse kaas 

Na het ontbijt kijken we bij Pentagon Farm Equipment, de grootste leverancier van landbouwmachines in West-Canada, onder meer tractoren van Fendt en Massey Ferguson. Aansluitend gaan we naar Star Cheese waar we zien hoe in Canada Goudse kaas wordt geproduceerd. Na de lunch wacht een bezoek aan Big Ben Bison Farm. Vanavond maken wij ons op voor een uitstekend verrassingsdiner onder leiding Chef Derek in Red Deer.  

 

Jasper National Park, per SnoCoach de gletsjer op

Op naar Jasper National Park, onderdeel van de Rocky Mountains. De prachtige uitzichten over bergen en meren zoals Nordegg & Lake Abraham. Bij Kootenay Plains maken we een stop voor de lunch in de vorm van een lunchpakket. Na een bezoek aan Colombia Icefields Discover Centre  gaan we per SnoCoach een spectaculaire rit over de gletsjer maken.  Overnachting in Crossing Resort.

Meren met weerspiegeling

Bij de adembenemend mooie Peyto Lake, Bow Lake en Lake Louise krijgen we genoeg tijd om prachtige foto’s te maken. We lunchen in Banff Nationaal Park om vervolgens per kabelbaan naar de top van Sulphur Mountain te zweven. Hier heeft u een schitterend uitzicht! Bij Banff verblijven we één nacht.

Hoge bergpassen en eeuwenoude bomen

Een prachtige route leidt ons naar Yoho National Park met helderblauwe gletsjermeren en grote  watervallen. Na een stop bij Emerald Lake en de lunch rijden we verder British Colombia in naar Roger’s Pass. Hier passeert u een tijdzone en zet u uw horloge een uur terug. De overnachting is bij Three Valley Gap.

Woonboten, taarten en wijn 

Na het ontbijt rijden we naar Sicamous waar u enorme aantallen woonboten treft. We lunchen bij Davidson Orchards, een familiebedrijf dat gespecialiseerd is in versgebakken taarten en verschillende smaken jam. Richting Kelowna bezoeken we nog een wijngaard met een proeverij en aansluitend arriveert u in het hotel voor de overnachting in Kelowna. 

Melkvee met melkrobots

Vandaag vertrekken we bijtijds en rijden  we door het prachtige landschap van British Colombia. Na de lunch bezoeken we Gracemar Farm,  een groot melkveebedrijf . Tot slot maken  we een stop bij Bass Pro Shops, dé expert op het gebied van outdoor kleding en schoenen. De overnachting is in Trawwassen.

Vancouver Island

Na een vroeg ontbijt nemen we de ferry langs de Gulf eilanden naar Vancouver Island. Na aankomst bezichtigen we eerst de schitterende kleurrijk aangelegde tuinen van Butchart Gardens. Na de lunch komt u bijtijds aan in uw hotel  op Vancouver Island en kunt u op eigen gelegenheid de omgeving verkennen. 

Op zoek naar zeehonden, vogels en wie weet wat nog meer

Vandaag bezoeken we het BC Forestry Discovery Center, een openluchtmuseum en maakt u een historische treinrit bij Somenos Lake Trestle. Na een bezoek aan Chemainus Murals gaan we  verder naar Duke Point waar we een  cruise maken en kunt  u onder meer  zeehonden en verschillende soorten vogels zien. Aansluitend naar ons hotel in de stad Vancouver voor de laatste twee overnachting van deze reis.

Vancouver, de hangbrug en de kabelbaan

Durft u over de 48 meter lange hangbrug Lynn Suspension Bridge te lopen? Of verkiest u de  kabelbaan naar de top van Grouse Mountain. Goed nieuws, we doen beide! U luncht op eigen gelegenheid met een lunchvoucher op Grouse Mountain  met een schitterend gezicht  op de stad Vancouver.

Afscheid van een indrukwekkende reis

Na het ontbijt vertrekken we naar de luchthaven voor de retourvlucht via Toronto naar Amsterdam. 

Thuiskomst

Aankomst in Amsterdam waar deze prachtige reis naar West-Canada ten einde komt.

Inbegrepen

• vliegticket  Amsterdam - Calgary en Vancouver – Amsterdam
• transfer vliegveld – hotel  v.v.
• luchthavenbelastingen- en toeslagen
• 2 persoonskamer met douche en toilet in goede middenklasse hotels
• vervoer per touringcar met toilet gedurende de gehele reis. 
• volpension (ontbijt, lunch en diner) 
• alle excursies zoals in programma beschreven inclusief entreegelden
fooi voor de buschauffeur en plaatselijke gids 
• eigen reisleiding  van Agro Reizen

Prijzen & Vertrekdatum

Vertrek op donderdag
Augustus 24

5995

Agro Reizen realiseert zich dat deze reis een hogere reissom heeft dan een aantal jaren geleden. De vertrekdatum is één van de oorzaken. Voor 2023 hebben wij er bewust voor gekozen om het vertrek in augustus te laten plaatsvinden. In deze periode is het oogstseizoen in volle gang en voor u een interessante periode om West Canada te bezoeken. Ook de kosten van een vliegticket én de hotels zijn hoger geworden.

Niet inbegrepen

• Reserveringskosten per boeking € 25
• Calamiteitenfonds per boeking € 2,50
• Publieksbijdrage SGR per persoon € 5
• eventuele brandstof c.q. beveiligingstoeslagen en/of extreme valutawijzigingen 
• eTA visum Canada, zelf aan te vragen Electronic Travel Authorization (eTA) - Canada.ca

Extra te reserveren

• 1 persoonskamer € 1995
• Indien u het visum door Agro wil laten verzorgen  € 25 administratiekosten

Bijzonderheden

• geldig paspoort
• boeken op indeling is bij deze reis helaas niet mogelijk• wijzigingen voorbehouden.

Minimum deelname

Voor deze vakantie geldt een minimum aantal deelnemers van 18 personen. Uiterlijke annuleringstermijn busreizen : 28 dagen voor vertrek.

TOP