FORGOT YOUR DETAILS?

overweldigend mooi15 dagen West CanadaReisleiding: Karin Weber

Deze spectaculaire reis voert u door de uitgestrekte provincies British Columbia en Alberta.
Langs de sterk gekartelde onregelmatige kustlijn liggen honderden eilanden waaronder Vancouver Island. British Columbia heeft juist vele ruige bergachtige streken met hoge toppen, uitgestrekte bossen, brede dalen, vele rivieren, meren en een vlak prairiegebied. Langs de westelijke grens van Alberta loopt de beroemde bergketen Canadian Rocky Mountains. Tijdens deze reis maken we  uiteenlopende agrarische bedrijfsbezoeken die u een goed beeld geven van agrarisch British Columbia en Alberta. 

Het reisprogramma

Vertrek vanaf Amsterdam via Toronto naar Calgary. Na aankomst transfer naar uw hotel. 

Deze prachtige rondreis start met een bezoek aan de Bar U Ranch waar we meer te weten komen over het leven van de cowboy van eind 19e eeuw. U maakt onder meer een rit in een huifkar, voortgetrokken door machtige Percheron trekpaarden. ’s Middags gaan we naar een kwekerij waar in kassen vollegronds groenten tomaten, pepers en komkommers verbouwd worden. Na de rondleiding vertrekken we naar Lethbridge waar we bijtijds aankomen voor de overnachting. 

Allereerst bezoeken we een boerenbedrijf waar men onder meer poot- en frietaardappelen verbouwt. Vervolgens zetten we koers naar een boerderij waar ze bonen, verschillende soorten hooi maar ook bieten verbouwen. Na een rondrit langs de uitgestrekte velden vertrekken we naar Strathmore voor een verblijf van een nacht. 

Na een bezoek aan de Horseshoe Canyon gaan we de rotsformaties Hoodoos in de Drumheller vallei bekijken. Vreemd gevormde zandstenen kegels rijzen uit het landschap omhoog. Het Royal Tyrell Museum leert ons over de prehistorie in Canada. In de middag brengen we een bezoek aan een akkerbouwbedrijf waar tarwe, gerst en koolzaad verbouwd worden. Dan wacht ons het hotel in Lacombe waar we twee nachten verblijven.

Na het ontbijt kijken we bij Pentagon Farm Equipment, de grootste leverancier van landbouwmachines in West-Canada, onder meer tractoren van Fendt en Massey Ferguson. Daarna brengen we een bezoek aan Gull Lake Honing en Bison Farm . De bijenkolonie produceert uitstekende honing waar hier allerlei producten van gemaakt worden. Na een rondrit over de sappige weiden waar de Bisons grazen, bezoeken we De Knar Diaryfarm . Op deze boerderij zijn circa 450 koeien die goede kwaliteit melk geven. We krijgen een rondleiding over het bedrijf. Vanavond maken we ons op voor een uitstekend verrassingsdiner onder leiding van Chef Derek in Lacombe. 

Op naar Jasper National Park, onderdeel van de Rocky Mountains. De prachtige uitzichten over bergen en meren zoals Nordegg & Lake Abraham doen u versteld staan. Bij Kootenay Plains maken we een stop voor de lunch in de vorm van een lunchpakket. Na een bezoek aan Colombia Icefields Discover Centre gaan we per SnowCoach een spectaculaire rit naar de gletsjer maken. Overnachting in Crossing Resort.

Bij de adembenemend mooie Peyto Lake, Bow Lake en Lake Louise krijgen we genoeg tijd om prachtige foto’s te maken. We lunchen in Banff Nationaal Park om vervolgens per kabelbaan naar de top van Sulphur Mountain te zweven. Hier heeft u een schitterend uitzicht! Bij Banff verblijven we één nacht.

Een prachtige route leidt ons naar Yoho National Park met helderblauwe gletsjermeren en grote watervallen. Na een stop bij Emerald Lake en de lunch rijden we verder British Columbia in naar Roger’s Pass. Hier passeert u een tijdzone en zet u uw horloge een uur terug. De overnachting is bij Three Valley Gap.

Na het ontbijt rijden we richting Sicamous. We lunchen op Farmer John’s Farm, een familiebedrijf waar u kennis maakt met producten van de boerderij tot en met de tafel waar u plaats neemt voor de lunch. Groenten en fruit worden hier verbouwd en van de melk wordt heerlijk ijs gemaakt die u kunt proeven in de ijssalon. Richting Kelowna bezoeken we nog een wijngaard met een proeverij en aansluitend arriveert u in het hotel voor de overnachting in Kelowna. 

Vandaag vertrekken we bijtijds en rijden we door het prachtige landschap van British Columbia. In de loop van de middag maken we een stop bij Bass Pro Shops, dé expert op het gebied van outdoor kleding en schoenen. De overnachting is in Tsawwassen.

Na een vroeg ontbijt nemen we de ferry langs de Gulf eilanden naar Vancouver Island. Hier bezichtigen we eerst de schitterende, kleurrijk aangelegde tuinen van Butchart Gardens voor een heerlijke wandeling. Na de lunch komt u bijtijds aan in uw hotel in Victoria, de hoofdstad, en kunt u op eigen gelegenheid de stad verkennen. 

Vandaag bezoeken we het BC Forestry Discovery Center, een openluchtmuseum en maakt u een historische treinrit bij Somenos Lake Trestle. Na een bezoek aan Chemainus Murals gaan we verder naar Duke Point waar we de ferry naar het vasteland nemen. Al varend kunt u onder meer zeehonden en verschillende soorten vogels zien. Aansluitend naar ons hotel bij de stad Vancouver voor de laatste twee overnachtingen van deze reis.

 

Durft u over de 48 meter lange hangbrug Lynn Suspension Bridge te lopen? Of verkiest u de kabelbaan naar de top van Grouse Mountain. Goed nieuws, we doen beide! U luncht op eigen gelegenheid met een lunchvoucher op Grouse Mountain met een schitterend gezicht over de stad Vancouver. 

Afhankelijk van de vertrektijd van ons vliegtuig bezoeken we nog Steveston Fisherman’s Wharf, een vissershaven. Dan vertrekken we naar de luchthaven voor de terugvlucht via Toronto naar Amsterdam. 

Aankomst in Amsterdam waar deze prachtige reis naar West-Canada ten einde komt.

Inbegrepen

Vliegticket  Amsterdam - Calgary en Vancouver – Amsterdam
Transfer vliegveld – hotel  v.v.
Luchthavenbelastingen- en toeslagen
• 2 persoonskamer met douche en toilet in goede middenklasse hotels
• vervoer per touringcar met toilet gedurende de gehele reis. 
• Volpension m.u.v. dag 1 en 14

• Alle excursies zoals in programma beschreven
• Inclusief entreegelden
• Plaatselijke gids
• Fooi voor de buschauffeur en plaatselijke gids
• Eigen reisleiding van Agro Reizen

 

Prijzen & Vertrekdatum

Vertrekdatum: donderdag 22 augustus 2024 -
Deze reis heeft vertrekgarantie

6495,-

Bovengenoemde prijzen zijn per persoon, exclusief reserveringskosten, calamiteitenfonds en eventuele kortingen.

Tijdens deze reis verblijft u in goede middenklasse ¾ sterrenhotels. De kamers beschikken over bad of douche en toilet en bereikbaar per lift. In de hotels zijn Wifi restaurant en bar aanwezig.

 

Niet inbegrepen

• 1 persoonskamer
• Lunch dag 1 en diner dag 14
• Uitgaven van persoonlijke aard

• Reis-en annuleringverzekering
• ANVR boekingskosten € 25 per factuur
• Bijdrage Calamiteitenfonds
€ 2,50 per boeking
• SGR consumentenbijdrage € 5 per persoon
eventuele brandstof c.q. beveiligingstoeslagen en/of extreme valutawijzigingen 
• eTA Canada, zelf aan te vragen Electronic Travel Authorization (eTA) - Canada.ca

 

Extra te reserveren

• 1 persoonskamer € 1995

Bijzonderheden

Geldig paspoort (geldig paspoort tijdens de gehele reis)
• Voor deze reis heeft u het eTA nodig, door u zelf te verzorgen

Minimum deelname

Voor deze vakantie geldt een minimum aantal deelnemers van 18 personen. Uiterlijke annuleringstermijn : 28 dagen voor vertrek.

TOP
Agrarisch Toeristische Reizen Wereldwijd   Telefoon: 026 3512087  - E-mailinfo@agroreizen.nl
This is default text for notification bar