FORGOT YOUR DETAILS?

7 dagenYorkshire Dales

De Yorkshire Dales liggen in Noord-Engeland. Kenmerkend zijn de groene dalen met stapelmuurtjes en een ruig landschap met stevige boerderijen, diepe valleien, steile hellingen en donkere heuveltoppen. Het is een Nationaal Park en staat op de werelderfgoedlijst van de UNESCO sinds 1954. De bekendste dalen zijn Wensleydale en Swaledale. Schapen, dalespony’s en taaie koeien zijn stippen op de hooggelegen kalstenen heuvels. Tijdens deze reis rijden we door onaangetaste landschappen, bezoeken we pittoreske dorpjes en vergeten we natuurlijk ook bezienswaardigheden niet zoals de stad York, Fountains Abbey en Ripon. Heeft u de TV serie All Creatures Great and Small gezien en genoten van het prachtige landschap? Dan moet u zeker met deze reis mee!

Het reisprogramma

Vertrek en overtocht naar Hull
De touringcar vertrekt vanaf Alblasserdam. Uw overige medereizigers ontmoet u in Rotterdam Europoort bij de terminal van P&O Ferries om 18.00 uur. Vervolgens gaan we aan boord en overnachten in 2-persoon binnen hutten met douche en toilet. Aan boord kunt u naar wens nog een maaltijd gebruiken, er zijn diverse restaurants en bars aan boord.

York en Yorkshire Dales
 Na het ontbijt volgt de ontscheping in de haven van Hull. We rijden naar York voor een bezoek
aan deze prachtige stad. De stad is ommuurd, heeft een indrukwekkende Gotische Kathedraal , 13-eeuwse straten vol vakwerkhuizen en pittoreske winkelstraatjes van de Shambles. Na de lunch is er nog tijd om een wandeling te maken over de stadsmuren of de York Minster te bezoeken.  Aan het einde van de middag komen we aan in ons hotel in de Yorkshire Dales voor de komende vier nachten. Het diner is in het hotel.

Alpaca’s en Rundveebedrijf
Na het ontbijt een mooie rit naar het noorden van het Yorkshire Dales voor een bezoek aan een Alpaca boerderij. Na het bekijken van de dieren en producten die van de wol worden gemaakt rijden we naar de hoogste waterval van Engeland, de Cautley Spout. De lunch gebruiken we daar in een 400 jaar oude pub, nu eigendom van de National Trust.  ’s Middags bezoeken we een Rundveebedrijf waar rundvee gefokt en commercieel gehouden wordt. De boerderij ligt aan de rivier de Lune en omvat 850 acres (343.98 hectare). Het diner gebruiken we in ons hotel in Coniston.

Forellen, koeien-en schapenboerderij en Parcevall Hall Gardens
Vandaag verkennen we het zuidelijke deel van de Yorkshire Dales. Als eerste bezoeken we een Forel kwekerij. De kweekvijvers worden gevoed met eigen bronwater en elektriciteit wordt opgewekt met een eigen hydro installatie. Na uitleg over de verschillende soorten Forellen die hier gekweekt worden rijden we naar een boerderij in het hoger gelegen kalksteen gebied. De taaie koeien en Swaledale schapen die we hier zien zijn kenmerkend voor deze streek. De lunch gebruiken we in Grassington. In deze omgeving is de bekende TV serie All Creatures Great& Small opgenomen over een dierenartsenpraktijk in de 30er jaren (James Herriot). Na de lunch stappen we in kleine busjes die ons naar Parcevall Hall Gardens brengt. Hoog gelegen in het hart van de Wharfedale vallei liggen hier prachtige aangelegde tuinen met bijzondere planten van over de hele wereld. Vanaf de vele terrassen met zitjes heeft u een prachtig uitzicht over de vallei. Op weg naar ons hotel  genieten we van een gezellig diner in een lokale pub.

Metcalfe Farms, renpaarden en bierbrouwerij
We gaan naar Metcalfe Farms, een succesvol familiebedrijf. Het heeft een grondgebied van bijna 10.000 hectare. Op de boerderij worden de 1.300 Holsteiner koeien drie maal daags gemolken. Verdere onderdelen van het bedrijf zijn een kalksteen groeve en een transportbedrijf voor zwaar vervoer. Na de lunch wacht een bezoek aan een renstal met renpaarden waar verzorging en trainen van de paarden tot in de puntjes verzorgd is. Tot slot brengen we een bezoek aan de Black Sheep bierbrouwerij. Diner in het hotel.

Afscheid van Yorkshire
Een mooie rit door het Yorkshire Dales brengt ons bij de ruïnes van Fountains Abbey, een cisterciënzer klooster gesticht in de 12e eeuw n.Chr. U kunt heerlijk ronddwalen door het complex, er is alle tijd voor. In het vlakbij gelegen Ripon gebruiken we de lunch. Ripon is een gezellig klein stadje waar u op eigen gelegenheid kunt wandelen of ‘shoppen’. Of brengt u een bezoek aan de anglicaanse kathedraal  van Ripon? Een aanrader. In de loop van de middag vertrekken we naar Hull en gaan we aan boord voor de overtocht naar Rotterdam. Het diner gebruiken we aan boord.

Weer thuis
Na het ontbijt aan boord ontscheping en nemen we afscheid van elkaar in Europoort of Alblasserdam.

Inbegrepen

• Reis per Comfort Class Touringcar
• 
Overtochten per luxe ferry in 2-persoons binnenhutten
• 2 Persoonskamer met bad of douche en toilet 
Volpension (m.u.v. diner dag 1)
Alle excursies zoals in het programma beschreven
Inclusief entreegelden
• Eigen reisleiding van Agro Reizen

 

Prijzen & Vertrekdatum

Vertrekdatum: Maandag 22 april 2024 -
Deze reis is niet meer beschikbaar

1895,-

Bovengenoemde prijzen zijn prijzen per persoon exclusief reserveringskosten en calamiteitenfonds en eventuele kortingen.

Tijdens deze reis verblijft u vier nachten in **** Coniston Hotel Country Estate Hotel & Spa bij Coniston in het zuiden van de Yorkshire Dales. De kamers beschikken over bad of douche en toilet en bereikbaar per lift. In het hotel zijn Wifi, restaurant en bar aanwezig. In de luxe Nádara Spa kunt u zich laten verwennen en er is een binnenzwembad (niet inbegrepen, ter plaatse te reserveren).

Niet inbegrepen

• 1 Persoonskamer
• Diner dag 1
Uitgaven van persoonlijke aard
• Reis- en annuleringsverzekering
• ANVR boekingskosten € 25 per factuur
• Calamiteitenfonds € 2,50 per factuur
• SGR Consumentenbijdrage € 5 per persoon

Extra te reserveren

1 persoonskamer en indeling 4-persoons binnenhut retour     € 545
2 persoonsbuitenhut, per persoon retour             
30,-   
                 

Opstapplaatsen

16:30 Ablasserdam (gratis parkeren)
18:00 Rotterdam Europoort Terminal P&O Ferries (gratis parkeren bij de terminal op eigen risico)

De definitieve opstapplaatsen ontvangt u bij de reisbescheiden. Opstapplaats is onder voorbehoud van voldoende deelnemers.

Bijzonderheden

• Geldig paspoort (een identiteitskaart is niet voldoende)
• Tip: 
neem voor de overtochten een aparte overnachtingstas mee. Dan hoeft u uw koffer niet mee aan boord te nemen.

Minimum deelname

Voor deze vakantie geldt een minimum aantal deelnemers van 30 personen. Uiterlijke annuleringstermijn busreizen : 28 dagen voor vertrek.

TOP