FORGOT YOUR DETAILS?

Door de wereld in één land22 dagen Zuid AfrikaReisleiding: Annet Muller

Een rondreis van Johannesburg tot Kaapstad. 22 dagen met Agro op reis door de wereld in één land. Zuid-Afrika; een land met veel verschillende gezichten, ook wel ‘Regenboognatie’ genoemd. Op boerenerven van uw collega-agrariërs bent u welkom voor een bezoek. Ongerepte savannes, woeste bergen, golvende graanvelden, lieflijke baaien, ruige kapen, en natuurlijk de rijke schakering van landschappen, flora en fauna. In het Krugerpark gaan we op zoek naar de “Big Five”. Verder maakt u kennis met de Swazi’s en de Drakensbergen. De tocht door de Grote en Kleine Karoo langs Bloemfontein en Graaff-Reinet geeft een extra dimensie aan uw rondreis. Onze tocht gaat ook langs de Tuinenroute en voert langs prachtig gelegen plaatsjes als Knysna, Oudshoorn en Stellenbosch, gelegen midden in de wijnstreek Franshoek. We eindigen onze rondreis in Kaapstad en vergeten de imposante Tafelberg en Kaap de Goede Hoop niet.

Het reisprogramma

Vertrek vanaf Amsterdam naar Johannesburg. Na aankomst een transfer naar het hotel waar we drie nachten verblijven. 

Na een goede nachtrust verkennen we vandaag Johannesburg en brengen een bezoek aan het Apartheid Museum. Aansluitend gaan we naar Soweto waar we onder meer het Nelson Mandela huis bezoeken.

Vandaag rijden we naar Pretoria. Het is de bestuurlijke hoofdstad van Zuid Afrika en ligt 50 kilometer ten noorden van Johannesburg. De stad is genoemd naar de voortrekker Andries Pretorius. Een rondrit geeft u een goede indruk van deze hoofdstad. Natuurlijk  zien we ook het Voortrekkersmonument. 

In Belfast en omgeving krijgen we uitgebreid uitleg over de oorlog tussen de Engelsen en de Boeren, de Anglo – Boer War in de 19e eeuw. Ook bezoeken we een melkveebedrijf. Dullstroom kreeg de naam van de Nederlander Wolterus Dull in 1883 en ontwikkelde zich tot een bloeiende agrarische nederzetting. Na het roemruchte Lydenberg  gaan we naar de omgeving van Witrivier. Hier verblijven we twee nachten.

De schitterende Panorama route is een combinatie van cultureel erfgoed en adembenemende landschappen. We zien Blyde River Canyon, Bourke’s Potholes en de Drie Rondavels.

Vroeg op vanmorgen want we gaan op safari. Wellicht staat u oog in oog met de ‘Big Five’; olifant, buffel, leeuw, neushoorn en luipaard. Vergeet uw fototoestel niet! De overnachting is in een Lodge bij het Kruger Park.

De route vandaag voert ons langs prachtige vergezichten naar het kleine landje Eswatini. U maakt kennis met de vriendelijke bewoners van het Koninkrijk, de Swazi. Na diverse bezoeken onderweg komen we aan in ons hotel voor de overnachting.

We passeren weer de grens terug Zuid Afrika in en brengen een bezoek aan Mkuze in het noordelijke deel van  KwaZulu Natal. In dit voornamelijk agrarisch gebied werd vroeger veel katoen verbouwd,  tegenwoordig hoofdzakelijk suikerriet en is er veeteelt. In de loop van de middag stappen we in een jeep voor een verkennende safari door een privé wildpark. Twee nachten verblijven we bij de historische Ghost Mountain.

De safari van gisteren was een voorproefje. Vroeg in de ochtend volgt een safari bij zonsopkomst, dé tijd om veel wild te spotten. ’s Middags staat een bezoek aan een ananas- en suikerrietplantage op het programma.

Via Howik bereiken we ’s middags bijtijds ons hotel, prachtig gelegen in de Champagne vallei midden in de Drakensbergen. In deze omgeving kunnen we genieten van spectaculaire zandstenen kliffen en uitgestrekte graslanden. Hier verblijven we twee nachten.

In KwaZulu Natal vonden in de 19e eeuw historische veldslagen plaats tussen de Zulu’s en de Voortrekkers én tussen de Engelsen en de Boeren. We horen alles over Piet Retief, Andries Pretorius en de veldslag bij ‘Blood River’.

Vanmorgen rijden we naar Bloemfontein, een belangrijke stad in de turbulente historie van Zuid Afrika. Hier werden het Afrikaans Nationaal  Congres én de Nationale Partij opgericht. Na een bezoek aan het Queen’s Fort en het Mapikela huis bereiken we ons hotel voor de overnachting.

We rijden door het ‘bush’- achtige landschap van de Groot Karoo naar Graaff-Reinet. Deze nederzetting, gesticht in 1786, was een oase om uit te rusten tijdens de Grote Trek. Het is een elegante stad met pre-Victoriaanse huizen. We overnachten in Graaff-Reinet.

De route brengt ons naar Nelson Mandela Bay, een populaire strandbestemming en heeft een prachtige kustlijn. Vlak bij elkaar zijn hier twee grote zeehavens, te weten Port Elizabeth en Ngqurha. In de 19e eeuw kwamen hier voornamelijk Engelse immigranten aan land. De overnachting is in Port Elizabeth.

Via de Tuinenroute vervolgen we onze weg en gaan naar de uitbundige natuur van het Tstsikamma Nationaal Park voor een wandeling. We verblijven twee nachten bij Knysna.

We bezoeken The Farmers Dairy van de Cairnbrogie familie. Plettenberg Baai staat bekend om de walvissen die hier van juni tot november te zien zijn. Ook ziet u wellicht de dolfijnen boven het zeewater uit springen. De middag staat gereserveerd voor een verdere verkenning van het gezellige Knysna.

Oudshoorn staat bekend als de ‘Verenhoofdstad’.  Vele struisvogelboerderijen zijn in Oudshoorn gevestigd. Na een bezoek aan een struisvogelboerderij gaan we naar de Cango Caves. Eeuwenlang woonden hier de San, de oorspronkelijke bewoners van dit gebied. U gaat diep de grotten in en maakt kennis met de mysterieuze wereld van de San.  De dag eindigt in Swellendam, een oude stad aan de voet van de Langeberg Mountain, voor de overnachting.

Via de oude route 62 reizen we verder in de richting van Kaapstad. Onderweg bezoeken we Babylonstoren, een van de oudste Nederlandse boerderijen aan de Kaap, gelegen aan de voet van de Simonsberg in de wijnvallei van Franschhoek. In Kaapstad verblijven we de laatste drie nachten van deze reis.

Het aantal bezienswaardigheden van Kaapstad is te veel om op te noemen maar vanmorgen ziet u alle hoogtepunten van deze bijzondere stad.  Met de kabelbaan gaan we natuurlijk naar de top van de Tafelberg om te genieten van het uitzicht over de stad en de zee. De middag brengen we door in het nabijgelegen Constantia, het oudste wijngebied van Zuid Afrika. Natuurlijk gaan we wijn proeven op het Constantia Wine Estate en bezoeken de wijnkelders.

Via Chapman’s Peak bereiken we Boulders Beach, waar pinguïns leven. In Hout Bay stappen we aan boord voor een boottocht om de zeehonden te zien die op Duiker Island leven (weersafhankelijk). Een blik op Kaap de Goede Hoop mag natuurlijk niet ontbreken en is een mooie afsluiting van deze wel hele complete rondreis door Zuid Afrika.

Deze dag kunt u naar eigen inzicht doorbrengen. Uw reisleider heeft diverse tips voor een leuke invulling. U beschikt de hele dag nog over uw hotelkamer. Het diner gebruiken we voor het vertrek in de loop van de avond  naar de luchthaven. Net na middernacht is het vertrek huiswaarts.

Aankomst in Amsterdam waar deze prachtige reis naar Zuid Afrika ten einde komt.

Inbegrepen

Vliegticket Amsterdam - Johannesburg en Kaapstad – Amsterdam
Transfer vliegveld – hotel  v.v.
Luchthavenbelastingen- en toeslagen
• 2 persoonskamer met douche en toilet in goede middenklasse hotels
Vervoer per touringcar met toilet gedurende de gehele reis. 
Volpension m.u.v. lunch dag 1 en 22
Alle excursies zoals in programma beschreven
• Inclusief entreegelden
• Plaatselijke gids
Dagkamer in uw hotel voor aanvang terugreis
Fooi voor de buschauffeur en plaatselijke gids 
Eigen reisleiding van Agro Reizen

Prijzen & Vertrekdatum

Vertrekdatum : vrijdag 18 oktober 2024

6795,-

Bovengenoemde prijzen zijn prijzen per persoon, exclusief reserveringskosten, calamiteitenfonds en eventuele kortingen.

Tijdens deze reis verblijft u in uitstekende  3 sterren superiorhotels of 4 sterrenhotels De kamers beschikken over bad of douche en toilet en bereikbaar per lift. In de hotels zijn Wifi, restaurant en bar aanwezig.

Niet inbegrepen

• 1 persoonskamer
• Lunch dag 1 en 22
• Uitgaven van persoonlijke aard
• Reis- en annuleringsverzekering
• ANVR boekingskosten € 25 per factuur
• Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per factuur
 SGR consumentenbijdrage  € 5,- per persoon
Eventuele brandstof c.q. beveiligingstoeslagen en/of extreme valutawijzigingen 

 

Extra te reserveren

• 1 persoonskamer € 685,-

Bijzonderheden

• Geldig paspoort dat aan het einde van de reis nog 6 maanden geldig moet zijn.
• U vliegt met KLM
Wijzigingen voorbehouden
.

 

Minimum deelname

Voor deze vakantie geldt een minimum aantal deelnemers van 18 personen. Uiterlijke annuleringstermijn reizen : 28 dagen voor vertrek.

TOP
Agrarisch Toeristische Reizen Wereldwijd   Telefoon: 026 3512087  - E-mailinfo@agroreizen.nl
This is default text for notification bar