FORGOT YOUR DETAILS?

Door de wereld in één land22 dagen Zuid Afrikao.l.v. Johanna Hulsebos

Een rondreis van Johannesburg tot Kaapstad. 22 dagen met Agro op reis door de wereld in één land. Zuid-Afrika; een land met veel verschillende gezichten en daarom ook wel ‘Regenboognatie’ genoemd. Op boerenerven van uw collega-agrariërs bent u welkom voor een bezoek. Ongerepte savannes, woeste bergen, golvende graanvelden, liefelijke baaien, ruige kapen, en natuurlijk de rijke schakering van landschappen, flora en fauna. In het Krugerpark gaan we op zoek naar de “Big Five”. Verder maakt u kennis met de Swazi’s en de Drakensbergen. De tocht door de Grote en Kleine Karoo langs Bloemfontein en Graaff-Reinet geeft een extra dimensie aan uw rondreis. Onze tocht gaat ook langs de Tuinenroute en voert langs prachtig gelegen plaatsjes als Knysna, Oudshoorn en Stellenbosch, gelegen midden in de wijnstreek Franshoek. We eindigen onze rondreis in Kaapstad en vergeten de imposante Tafelberg én Kaap de Goede Hoop niet.
 

Het reisprogramma

Vertrek

Vertrek vanaf Amsterdam naar Johannesburg. Bij aankomst een transfer naar het hotel waar we drie nachten verblijven. 

Johannesburg en Soweto

Na een goede nachtrust verkennen we vandaag eerst Johannesburg en brengen een bezoek aan het Apartheid museum. Aansluitend gaan we naar Soweto waar we onder meer het Nelson Mandela huis bezoeken.

Maccain en Pretoria

Maccain is een grote producent van verse aardappelproducten, vergelijkbaar met de Aviko in Steenderen. Na een bezoek aan de fabriek rijden we door naar Pretoria. Een stadsrondrit geeft u een goede indruk van deze hoofdstad. Ook zien we het Voortrekkersmonument. 

Belfast, Dullstroom en Hazyview

In Belfast en omgeving krijgen we uitgebreid uitleg over de oorlog tussen de Engelsen en de boeren, de Anglo – Boer War in de 19e eeuw. Ook bezoeken we een melkveebedrijf. Dullstroom kreeg de naam in 1883 van de Nederlander Wolterus Dull en was een bloeiende agrarische nederzetting. Na het roemruchte Lydenberg  gaan we naar Hazyview. Hier verblijven we drie nachten.

Kruger Park (safari)

Vroeg op vanmorgen want we gaan op safari. Wellicht staat u oog in oog met de ‘Big Five’; olifant, buffel, leeuw, neushoorn en luipaard. Vergeet uw fototoestel niet!

Panorama route

De schitterende Panorama route is een combinatie van cultureel erfgoed en adembenemende landschappen. We zien Blyde River Canyon, Bourke’s Potholes en de Drie Rondavels.

naar het Koninkrijk eSwatini (voorheen Swaziland)

De route vandaag voert ons langs prachtige vergezichten naar het kleine landje eSwatini. U maakt kennis met de vriendelijke bewoners van het Koninkrijk, de Swazi. Na diverse bezoeken onderweg komen we aan in ons hotel voor de overnachting.

 Mkuze in Kwazulu Natal

We passeren weer de grens terug Zuid Afrika in en brengen een bezoek aan Mkuze in het noordelijke deel van  KwaZulu Natal. In dit voornamelijk agrarisch gebied werd vroeger veel katoen verbouwd,  tegenwoordig hoofdzakelijk suikerriet en is er veeteelt. In de loop van de middag stappen we in een 4x4 jeep voor een verkennende safari door een privé wildpark. Twee nachten verblijven we bij de historische  Ghost Mountain.

Agrarische excursie en safari

De safari van gisteren was een voorproefje. Vanmorgen vroeg volgt een vroege safari bij zonsopkomst, dé tijd om veel wild te spotten. ’s Middags staat een bezoek aan een ananas- en suikerriet plantage op het programma.

Howik en de Drakensbergen

Via Howik bereiken we ’s middags bijtijds ons hotel, prachtig gelegen in de Champagne vallei midden in de Drakensbergen. In deze omgeving kunnen we genieten  van spectaculaire zandstenen kliffen en uitgestrekte graslanden. Hier verblijven we twee nachten.

Een dag vol historie, 19e eeuwse conflicten

In KwaZulu Natal vonden in de 19e eeuw historische veldslagen plaats. Tussen de Zulu’s en de Voortrekkers én tussen de Engelsen en de Boeren. We horen alles over Piet Retief, Andries Pretorius en de veldstag bij ‘Blood River’.

Naar Bloemfontein

Vanmorgen rijden we naar Bloemfontein, een belangrijke stad in de turbulente historie van Zuid Afrika. Hier werden het Afrikaans Nationaal  Congres én de Nationale Party opgericht. Na een bezoek aan het Queen’s Fort en het Mapikela huis bereiken we ons hotel  voor de overnachting.

Graaff-Reinet

We rijden door het ‘bush’- achtige landschap van de Groot Karoo naar Graaff-Reinet. Deze nederzetting, gesticht in 1786, was een oase om uit te rusten tijdens de Grote Trek. Het is een elegante stad met pre-Victoriaanse huizen. We overnachten in Graaff-Reinet.

Nelson Mandela Bay en Port Elizabeth

De route brengt ons naar Nelson Mandela Bay, een populaire strandbestemming en heeft een prachtige kustlijn. Vlak bij elkaar zijn hier twee grote zeehavens, te weten Port Elizabeth en Ngqurha. In de 19e eeuw kwamen hier voornamelijk Engelse immigranten aan land. De overnachting is in Port Elizabeth.

Tuinenroute, Tsitsikamma Park en naar Knysna

Via de Tuinenroute vervolgens we onze weg en gaan naar de uitbundige natuur van het Tstsikamma Nationaal park voor een wandeling. We verblijven twee nachten bij Knysna.

Melkveebedrijf The Farmers Dairy en verkenning Plettenberg Baai

We bezoeken The Farmers Dairy van de Cairnbrogie familie. Plettenberg Baai staat bekend om de walvissen die hier van juni tot november te zien zijn. Ook ziet u wellicht de dolfijnen boven het zeewater uit springen. De middag staat gereserveerd voor een verdere verkenning van het gezellige Knysna.

Oudshoorn en Swellendam

Oudshoorn staat bekend als de ‘Verenhoofdstad’.  Vele struisvogelboerderijen zijn in Oudshoorn gevestigd. Na een bezoek aan een struisvogelboerderij gaan we naar de Cango Caves. Eeuwenlang woonden hier de San, de oorspronkelijke bewoners van dit gebied.  U gaat diep de grotten in en maakt kennis met de mysterieuze wereld van de San.  De dag eindigt in Swellendam, een oude stad aan de voet van de Langeberg Mountain, voor de overnachting.

 Kaapse wijnlanden, Babylonstoren en naar Kaapstad

Via de oude route 62 reizen we verder in de richting van Kaapstad. Onderweg bezoeken we Babylonstoren, één van de oudste Nederlandse boerderijen aan de Kaap, gelegen aan de voet van de Simonsberg in de wijnvallei van Franschhoek. In Kaapstad verblijven we de laatste drie nachten van deze reis.

Kaapstad en Constantia wijnen

Het aantal bezienswaardigheden van Kaapstad is te veel om op te noemen maar vanmorgen ziet u alle hoogtepunten van deze bijzondere stad.  Met de kabelbaan gaan we natuurlijk naar de top van de Tafelberg om te genieten van het uitzicht over de stad en de zee. De middag brengen we door in het nabijgelegen Constantia, het oudste wijngebied van Zuid Afrika. Natuurlijk gaan we wijn proeven op het Constantia Wine Estate en bezoeken de wijnkelders.

Chapman’s Peak, Boulders Beach, boottocht Hout Bay en Kaap de Goede Hoop

Via Chapman’s Peak bereiken we Boulders Beach waar pinguïns leven. In Hout Bay stappen we aan boord voor een boottocht om de zeehonden te zien die op Duiker Island leven (weersafhankelijk). Een blik op Kaap de Goede Hoop mag natuurlijk niet ontbreken en is een mooie afsluiting van deze wel heel complete reis door Zuid Afrika.

laatste dag in Kaapstad

Deze dag kunt u naar eigen inzicht doorbrengen. Uw reisleider heeft diverse tips voor een leuke invulling. U  beschikt de hele dag nog over uw hotelkamer. In de loop van de avond transfer naar de luchthaven en net na middennacht vertrekt u huiswaarts.

Thuiskomst

Aankomst in Amsterdam waar deze prachtige reis naar Zuid Afrika ten einde komt.

Inbegrepen

• vliegticket  Amsterdam - Johannesburg en Kaapstad – Amsterdam
• transfer vliegveld – hotel  v.v.
• luchthavenbelastingen- en toeslagen
•2 persoonskamer met douche en toilet in goede middenklasse hotels
• vervoer per touringcar met toilet gedurende de gehele reis. 
• volpension (ontbijt, lunch en diner) 
• alle excursies zoals in programma beschreven inclusief entreegelden
• dagkamer in uw hotel voor aanvang terugreis
• fooi voor de buschauffeur en plaatselijke gids 
• eigen reisleiding  van Agro Reizen

Prijzen & Vertrekdatum

Vertrek op donderdag 18 oktober 2023

5995

Agro Reizen realiseert zich dat deze reis een hogere reissom heeft. De vertrekdatum is één van de oorzaken. Voor 2023 hebben wij er bewust voor gekozen om het vertrek in oktober te laten plaatsvinden. In deze periode is het voorjaar in Zuid Afrika en voor u een interessante periode om dit mooie land te bezoeken. Ook de kosten van een vliegticket én de hotels zijn hoger geworden in vergelijking met een aantal jaren geleden.

Niet inbegrepen

• Reserveringskosten per boeking € 25
• Calamiteitenfonds per boeking € 2,50
• Publieksbijdrage SGR per persoon € 5
• eventuele brandstof c.q. beveiligingstoeslagen en/of extreme valutawijzigingen 

Extra te reserveren

• 1 persoonskamer € 665,-
• Indien u het visum door Agro wil laten verzorgen  € 25 administratiekosten

Bijzonderheden

• geldig paspoort tot 6 maanden na de reis
• boeken op indeling is bij deze reis helaas niet mogelijk
• wijzigingen voorbehouden
.

Minimum deelname

Voor deze vakantie geldt een minimum aantal deelnemers van 18 personen. Uiterlijke annuleringstermijn busreizen : 28 dagen voor vertrek.

Pluspunten van Agro Reizen:

Agro heeft dat allemaal voor u geregeld. Het enige dat u hoeft te doen is; Genieten

Bewust 22 dagen
De afstanden in Zuid-Afrika zijn behoorlijk groot. Niet voor niets huldigt Zuid-Afrika de spreuk “Een wereld in een land”. Daarom kiest Agro reizen bewust voor een 22-daagse rondreis. Een evenwichtig en uitgebalanceerd programma met de nodige rustpunten.

U vliegt rechtstreeks met KLM
Agro reizen kiest voor kwaliteit. Daarom vliegt u rechtstreeks met een KLM van Amsterdam naar Johannesburg, waar u dezelfde dag nog aankomt. U overnacht in de omgeving van Johannesburg/Pretoria. De volgende dag start u uitgerust met uw rondreis. De terugvlucht is eveneens rechtstreeks zonder overstappen, vanuit Zuid-Afrika naar Amsterdam.

Deskundige gids
Naast de Agro-reisleider begeleidt een Zuid-Afrikaanse gids u tijdens de hele rondreis door Zuid-Afrika. Daarop wordt niet bezuinigd. U verlangt van ons kwaliteit. 

Verzorging volpension
Tijdens uw rondreis in Zuid-Afrika zijn alle ontbijten, lunches en diners in begrepen.     

Heel veel extra’s inclusief
Alle entreegelden (en dat zijn er heel veel) tijdens deze rondreis zijn inbegrepen in de reissom. U hoeft dus niet telkens uw portemonnee te trekken en individueel af te rekenen of in de rij te staan voor het kopen van kaartjes.

Uitstekende hotels
Agro
reizen Kiest uitsluitend voor de betere hotels. Daarom logeren wij in 3-sterren superior of 4-sterren hotels.  Agro reizen stelt u liever niet teleur, want wij weten uit ervaring dat u kwaliteit belangrijker vindt dan de prijs.

 

TOP