FORGOT YOUR DETAILS?

9 dagen het agrarisch hart vanZweden

Midden Zweden is een dunbevolkt en waterrijk gebied. Het glooiende landschap met vele bossen, rivieren, bijzondere flora en fauna zal u het gevoel geven alleen op de wereld te zijn. Bossen bedekken een groot deel van Zweden, het merendeel als productiebos van met name sparren. De natuur wordt beschermd door middel van natuurreservaten en nationale Parken. De Zweedse boerenbedrijven zijn voornamelijk familiebedrijven, vaak als coöperatie voor wat betreft afzet, inkoop en kredietverschaffing. Het grootste deel van de agrarische producten is bestemd voor de binnenlandse markt. In Midden-Zweden wordt met name graan, groente en fruit verbouwd. De veehouderij richt zich met name op het houden van rundvee, voor de slacht en de zuivelproductie. Daarnaast worden schapen, pluimvee en varkens gehouden. Speciaal voor u geselecteerde bedrijven worden bezocht, allen met een belangrijke agrarische functie in het hart van Zweden. Maar we maken natuurlijk ook een aantal culturele bezoeken zoals Stockholm en Göteborg. 

Het reisprogramma

Via de opstapplaatsen naar Puttgarden in Noord-Duitsland voor de oversteek naar Rodbyhavn in Denemarken. Via Kopenhagen gaan we naar Malmö in Zweden. De overnachting is bij Lund.

Husqvarna kennen we allemaal als producent van huishoudelijke producten en tuingereedschap. Het roemrijke maar ook roerige verleden begon ooit met de productie van wapens. Na WO II richtte het bedrijf zich op huishoudelijke producten zoals de allereerste magnetron. Later ging het bedrijf zich steeds meer richten op producten voor de bos- en tuinbouw. Vele apparaten gemaakt door Husqvarna zijn uitgebreid te zien in het museum. In de loop van de middag aankomst in ons hotel waar we zes nachten verblijven. We worden welkom geheten door de Nederlandse familie Rijns.

Op loopafstand van ons hotel ligt een agrarische familiebedrijf. Op 40 hectare worden hier aardappelen en groente verbouwd op biologische wijze met 7-jarige vruchtwisseling. Alle producten zijn KRAV en EU biologisch gecertificeerd. Daarna brengen we een bezoek aan een rundveehouderij waar de nadruk op het fokken van rundvee ligt. Tot slot nemen we een kijkje in een klein boeren openluchtmuseum. Hier zijn houten gebouwen uit vervlogen tijden bijeen gebracht. Bijvoorbeeld een graanschuur, stallen, een zolder schuur en enkele woongebouwen van het platteland.

We bezoeken een melkveebedrijf met ongeveer 340 melkkoeien. Van deze koeien is 85% Zweeds rood-wit rund, 15% Holstein en 5% Jersey koeien.  Na een bezoek aan de Brigitta kerk in Olshammar gaan we ’s middags naar het Nationaal Park Tiveden voor een wandeling. Even de benen strekken in de mooie natuur!

Een lange dag maar zeker de moeite waard. De hoofdstad van Zweden is gebouwd op 14 eilanden die door meer dan 50 bruggen zijn verbonden. U wandelt met een plaatselijke gids door het 13e-eeuwse centrum, Gamla Stan. De kleurrijke gevels, pleintjes en smalle straatjes zorgen voor een fijne sfeer. Deze dag krijgt u een lunchpakket mee zodat u naar eigen inzicht in de middag de stad verder kunt verkennen. Een aanrader is op eigen gelegenheid een bezoek te brengen aan het koninklijk paleis. Binnen zijn de Zweedse kroonjuwelen te bewonderen en buiten voor het paleis kunt u het wisselen van de wacht meemaken. We gebruiken bijtijds het diner in een restaurant alvorens we terugkeren naar Åsbro.

Vandaag gaan we naar de charmante stad Örebro, gelegen in het hart van Zweden. De stad is altijd een handelscentrum geweest voor handelaars, vaklui en kleine bedrijven. Midden in het gezellige centrum ligt het 13e-eeuwse stadskasteel Örebro, omgeven door water. Op de verdedigingswal staan kanonnen van een schip dat is geborgen in 1909. Rondom het slot kunt u heerlijk wandelen. Het slot kunt u op eigen gelegenheid bezoeken (entree niet inbegrepen). Aansluitend bezoeken we het openluchtmuseum Waldköping. Hier is met zorg het cultureel erfgoed van de streek samengebracht met voorwerpen en huisjes uit de 15e en 16e eeuw. Na een diner in ons hotel gaan we op elandsafari. Juist in het schemerdonker zijn deze bijzondere dieren te ‘spotten’.

Niet ver van ons hotel bezoeken we een bijzondere tomatenkwekerij van een Nederlandse familie Groenewegen. Met veel passie zijn ze voortdurend bezig met het ontwikkelen van de perfecte tomaat in alle facetten. Met enthousiasme en gedegen kennis hoort u hier alles over het kweken van tomaten. Op iets kleinere schaal worden er onder meer ook komkommers, aubergines, pompoenen, aardbeien en meloenen verbouwd. U vindt het gehele aanbod van dat moment ook in de boerderijwinkel. ’s Middags bezoeken we een melkveehouderij in Karberg.

De koffers gaan in de bus en we bezoeken het gezellige centrum van Göteborg. Er is voldoende tijd om de stad te verkennen. Aansluitend stappen we aan het einde van de middag op de luxe ferry van Göteborg naar het Duitse Kiel. Het diner is aan boord. 

Na het ontbijt en aankomst in Kiel stappen we weer in de bus voor de terugreis naar Nederland. Onderweg gebruiken we een warme afscheidslunch en in het begin van de avond keert u huiswaarts.

Inbegrepen
• Vervoer per Comfort class touringcar gedurende de gehele reis
• Overtocht op de heenreis per dagboot
• Overtocht op de terugreis per luxe nachtferry
• 2 persoonskamer met bad of douche en toilet
• Volpension
• Warme afscheidslunch op de laatste dag
• 
Alle excursies zoals in het programma beschreven
• Inclusief entreegelden
• Plaatselijke gids in Stockholm

• Fooi voor de plaatselijke gids
• Chauffeur/ reisleider
• Ter plaatse eigen Agro reisleiding

 

 
Prijzen & Vertrekdatum

Vertrekdatum : Donderdag 6 juni 2024
Deze reisdatum heeft vertrekgarantie

Vertrekdatum : Zaterdag 31 augustus 2024

1895,-

Bovengenoemde prijzen zijn prijzen per persoon exclusief reserveringskosten en calamiteitenfonds en eventuele kortingen.

 

Uw hotels

Tijdens deze reis verblijft u zes nachten in *** HotelPerOlofGarden in Åsbro. Dit eenvoudige hotel is uniek en rustig gelegen midden in de natuur en aan een meertje waar u heerlijk in kunt zwemmen. Het hotel staat onder Nederlandse leiding. Dit hotel bevindt zich in een historisch gebouw in Zweedse stijl met veel hout en eenvoudig ingerichte kamers. is. Er is geen lift aanwezig. Het hotel heeft echter maar een etage en er zijn ook diverse kamers op de begane grond beschikbaar. Er is een lounge met open haard en apart restaurant. Er is een heerlijk terras en grote (moes)tuin met ligweide aan het meer. U treft in dit hotel geen luxe maar wel een bijzondere ambiance waarbij u het Zweedse landleven ervaart.

Tijdens de heenreis is de overnachting in een goed middenklasse hotel in Zweden.
Tijdens de terugreis is de overnachting aan boord van de nachtferry Göteborg- Kiel in een 2 persoonsbinnenhut. De hutten  beschikken altijd over een bad of douche en toilet.

Niet inbegrepen

• 1 persoonskamer/hut

• 2 persoon buitenhut
• Uitgaven van persoonlijke aard
• Reis- en annuleringsverzekering
• 
ANVR boekingskosten € 25 per factuur

• Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per factuur
• SGR consumentenbijdrage  € 5,- per persoon

Extra te reserveren

• 1 persoonskamer/ binnenhut toeslag € 345
• 2 persoons buitenhut met benedenbedden per persoon € 130

Opstapplaatsen

Alblasserdam: SnelleVliet Touringcars, van Hennaertweg 4 - 2952 CA
Utrecht: Transferium Westraven, Griffioenlaan 1 bis - 3526 LA

Assen: Opstap: Zoom t.h.v. Hotel van der Valk, 
            Parkeren: Carpoolplaats Assen-Kloosteveen

Groningen/Zuidbroek: Hotel van der Valk, Burg. Omtaweg 4 - 9636 EM

De definitieve opstaptijden ontvangt u bij de reisbescheiden. De opstapplaatsen zijn onder voorbehoud van voldoende deelnemers.

Bijzonderheden

• Geldig paspoort of ID kaart (geldig tot 3 maanden na vertrek uit Zweden)
Overtocht op de terugreis met de luxe Stena Line per nachtferry

Minimum deelname

Voor deze vakantie geldt een minimum aantal deelnemers van 25 personen. Uiterlijke annuleringstermijn: 22 dagen voor vertrek.

TOP
Agrarisch Toeristische Reizen Wereldwijd   Telefoon: 026 3512087  - E-mailinfo@agroreizen.nl
This is default text for notification bar