FORGOT YOUR DETAILS?

Zweden9 dagen Excursiereiso.l.v. René Reins

Midden Zweden is een dunbevolkt en waterrijk gebied. Het glooiende landschap met vele bossen, rivieren, bijzondere flora en fauna zal u het gevoel geven alleen op de wereld te zijn. Maar niets is minder waar. Speciaal voor u geselecteerde bedrijven worden bezocht, allen met een belangrijke agrarische functie in het hart van Zweden. Maar we maken ook een aantal culturele uitstapjes, zoals Karlsborg en Stockholm.

Het reisprogramma

Heenreis
Via de opstapplaatsen naar Puttgarden in Noord-Duitsland voor de oversteek naar Rodbyhavn in Denemarken. Via Kopenhagen naar Malmö in Zweden. De overnachting is in Lund.

Husqvarna museum in het plaatsje Husqvarna
Husqvarna kennen we allemaal als producent van huishoudelijke producten en tuingereedschap. Het roemrijke maar ook roerige verleden begon ooit met de productie van wapens. Na WO II richtte het bedrijf zich op huishoudelijke producten zoals de allereerste magnetron. Later ging het bedrijf zich steeds meer richten op producten voor de bos- en tuinbouw. Vele apparaten gemaakt door Husqvarna zijn uitgebreid te zien in het museum. In de loop van de middag aankomst in ons hotel waar we zes nachten verblijven. We worden hartelijk welkom geheten door de familie Rijns.

Källsprång Gård en Kilsbergen Nationaal Park
Op loopafstand van ons hotel ligt het Agrarische familiebedrijf Källsprångs Gård. Op 40 hectare worden hier aardappelen en groente verbouwd op biologische wijze met 7-jarige vruchtwisseling. Alle producten zijn KRAV en EU biologisch gecertificeerd. ’s Middags gaan we de ongerepte natuur in. Kilsbergen is een onaangetast, glooiend natuurgebied en maken we een mooie wandeling.

Veehouderij en Karlsborg
We bezoeken Aspa Gard, een melkveebedrijf met ongeveer 340 melkkoeien. Van deze koeien is 85% Zweeds rood-wit rund, 15% Holstein en 5% Jersey koeien. Het bedrijf is onder meer leverancier aan Arla met strenge controles en eisen. ’s Middags bezoeken we de vestingstad Karlsborg, gelegen aan het Vättermeer. Hier bezoeken we het grote fort, gebouwd om koning, regering, hoogwaardigheidsbekleders en burgers een veilige schuilplaats te bieden voor het geval de hoofdstad Stockholm aangevallen zou worden vanaf zee. 

Stockholm
De hoofdstad van Zweden is gebouwd op 14 eilanden die door meer dan 50 bruggen zijn verbonden. U wandelt met een plaatselijke gids door het 13e-eeuwse centrum, Gamla Stan. De kleurrijke gevels, pleintjes en smalle straatjes zorgen voor een fijne sfeer. De gids geeft u leuke tips voor een lunch op eigen gelegenheid. ’s Middags kunt u de stad verder verkennen. Een aanrader is op eigen gelegenheid een bezoek te brengen aan het koninklijk paleis. Binnen zijn de Zweedse kroonjuwelen te bewonderen en buiten voor het paleis kunt u het wisselen van de wacht meemaken. We gebruiken het diner in een restaurant alvorens we terugkeren naar Åsbro.

Örebro
Vandaag gaan we met de lokale bus, een ritje van 40 minuten,  naar de charmante stad Örebro, gelegen in het hart van Zweden. De stad is altijd een handelscentrum geweest voor handelaars, vaklui en kleine bedrijven. Midden in het gezellige centrum ligt het 13e-eeuwse stadskasteel Örebro, omgeven door water. Op de verdedigingswal staan kanonnen van een Deense schip welke is  geborgen in 1909. In de loop van de middag keren we met de lokale bus weer terug naar ons hotel.

Tomaten kwekerij Karintorps en Stjärnsund
Niet ver van ons hotel bezoeken we de bijzondere tomatenkwekerij Karintorps van de Nederlandse familie Groenewegen. Met veel passie zijn ze voortdurend bezig met het ontwikkelen van de perfecte tomaat in alle facetten. Met enthousiasme en gedegen kennis hoort u hier alles over het kweken van tomaten. Op iets kleinere schaal worden er onder meer ook komkommers, aubergines, pompoenen, aardbeien en meloenen verbouwd. U vindt het gehele aanbod van dat moment ook in de boerderijwinkel. In Askersund lunchen we en kunt u het haventje en de houten huizen bewonderen. Aansluitend gaan we naar Stjärnsund. In de tuinen rondom het slot kunt u heerlijk wandelen. Ook kunt u het kasteel op eigen gelegenheid bezoeken (entree niet inbegrepen). Na een diner in ons hotel gaan we op Elandsafari. Juist in het schemerdonker zijn deze bijzondere dieren te ‘spotten’.

Göteborg - Frederikshavn
De koffers gaan in de bus en we bezoeken het gezellige centrum van Göteborg. Aansluitend stappen we op de ferry naar Fredrikshavn. Het diner aan boord is op eigen gelegenheid. Bij aankomst gaan we naar ons overnachtingshotel.

Thuiskomst
We vertrekken bijtijds voor de terugreis naar Nederland. Onderweg gebruiken we een warme afscheidslunch en in het begin van de avond keert u huiswaarts.

Inbegrepen
• reis per Comfort Class touringcar
• overnachting op de heen- en terugreis
• 2 persoonskamer met bad of douche en toilet
• volpension (ontbijtbuffet, lunch of lunchpakket en 3 gangen diner)
   m.u.v. diner op dag 8 en lunch op dag 5

• warme afscheidslunch op de laatste reisdag
• excursieprogramma zoals omschreven inclusief de agrarische bezoeken
• plaatselijke gids in Stockholm

• fooi voor de touringcarchauffeur en plaatselijke gids
• eigen reisleiding van Agro reizen

Prijzen & Vertrekdatum

Vertrek op donderdag 31 augustus = volgeboekt
Vertrek op maandag 11 september = EXTRA INGEKOCHT

€ 1595

Bovengenoemde prijzen zijn prijzen per persoon exclusief reserveringskosten en calamiteitenfonds en eventuele kortingen.

Uw hotels

Deze vakantie logeeert u
Heen- en terugreis in goed middenklasse hotel en
6
 nachten in ***Hotel PerOlofgarden in Asbro
Een uniek hotel, dat onder Nederlandse leiding staat, gelegen in Midden Zweden. Alle kamers zijn ingericht in natuurlijke stijl. Houd er alstublieft rekening mee dat het hotel zich in een historisch gebouw bevindt en daarom geen lift heeft. Het hotel heeft echter maar 1 etage en er zijn ook diverse kamers op de begane grond beschikbaar. Er is een lounge met open haard en restaurant.

Niet inbegrepen

• lunch dag 5 en diner dag 8

• per reservering geldt een toeslag van € 25,- voor de reserveringskosten
• bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per reservering
• publieksbijdrage SGR € 5,- per person
• uitgaven van persoonlijke aard zoals drankjes, verzekeringen en   
   overige niet genoemde zaken

• eventuele brandstoftoeslagen en/of externe valutawijzigingen

Extra te reserveren

• 1 persoonskamer toeslag € 365

Opstapplaatsen

Alblasserdam
Utrecht 
Assen
Groningen/Zuidbroek

De definitieve opstaptijden ontvangt u bij de reisbescheiden. De opstapplaatsen zijn onder voorbehoud van voldoende deelnemers.

Bijzonderheden

• uw paspoort of identiteitskaart moet geldig zijn
• geen inentingen nodig
• wijzigingen voorbehouden

Minimum deelname

Voor deze vakantie geldt een minimum aantal deelnemers van 22 personen. Uiterlijke annuleringstermijn busreizen : 15 dagen voor vertrek.

TOP