FORGOT YOUR DETAILS?

Nederland8 dagen Luxe Fietscruise Hanzesteden inclusief agrarische excursies en eigen Agro reisleiding

Ga met ons mee op deze fantastische fiets en vaarvakantie in ons eigen land. Onbekommerd fietsen en genieten van het mooiste van Midden Nederland; de Hanzesteden van de IJsselvallei.  Overal in de oude stadjes langs uw fietsroute in Zutphen, Deventer, Zwolle en Naarden treft u de Hollandse gezelligheid.  Tot slot fietst u twee  dagen door Midden Nederland.

 

Via de knooppuntenroutes kunt u tijdens deze fietsvakantie uw routes tussen vertrek en aankomstplaatsen naar eigen inzicht samenstellen. En een dag geen zin om te fietsen, meevaren kan ook. Gaat u liever wandelen? In alle plaatsen waar we aanmeren hebben we een stadsplattegrond en/of wandelroute voor u.

 

 

Geniet aan boord van de uitstekende verzorging van het riviercruiseschip de **** Dutch Grace.

Het reisprogramma

Inschepen Arnhem

U komt met eigen vervoer naar Arnhem waar u kunt inschepen vanaf 16.00 uur. U kunt er ook voor kiezen om met de fietsbus naar Arnhem gebracht te worden. (excl.) Bij boeking op te geven.

Arnhem - Zutphen 30/48 km

 

Na een heerlijk ontbijt stapt u op de fiets voor uw eerste fietstocht van deze fiets en vaar vakantie. Misschien bezoekt u eerst nog de binnenstad van Arnhem voor u aan uw fietstocht begint. U kunt vandaag kiezen voor een sportieve variant met hoogtemeters, langs de Veluwezoom met de Koepelberg, Tafelberg en de Posbank, Via Dieren naar Brummen om zo in Zutphen aan te komen. Of langs de IJssel naar Doesburg. In de Hanzestad Doesburg waant u zich in vroeger tijden. In de fraaie historische binnenstad is het middeleeuwse stratenpatroon perfect bewaard gebleven. Deze route gaat via Westervoort en recreatiegebied de Lathumse plas naar Giesbeek u slingert verder langs de IJssel naar Bronkhorst om ook in Zutphen uit te komen. De Dutch Grace lig vanaf ca. 13.30 uur afgemeerd in Zutphen. Het schip blijft hier tot de volgende morgen liggen. Dus alle tijd om deze Hanzestad te bezoeken.

Zutphen - Deventer 30 km of meer

Geniet van de weidse uiterwaarden van de IJssel en het typische Hollandse landschap op weg naar Deventer. Of gaat u via de rand van de Veluwe? Uw route van vandaag is met de knooppunten makkelijk uit te breiden, zodat u meer km kunt fietsen. Neem de tijd om Deventer te verkennen, deze stad staat bekend om zijn boek- en kunstwinkels en bijzondere festivals.

Programma Agro: Onder begeleiding van uw reisbegeleider fietst u naar vleeskoeienhouderij Ossenkop (ras Charolais). Hier heeft u een excursie op het bedrijf en door het natuurgebied 23 ha groot en 25 ha grasland.

 

De Dutch Grace blijft in Deventer liggen zodat u ’s avonds ook nog even de stad in kunt lopen.

Deventer - Kampen 59 km

De IJssel is uw metgezel op weg naar Kampen. Breng onderweg een bezoek aan het kleine Hanzestadje Hattem, met zijn Anton Pieck museum, hier kunt u ook de rivier nog oversteken om  Zwolle te bezoeken. Programma Agro: ‘s Middags staat de touringcar voor u klaar om u naar Swifterbant te brengen voor een bezoek aan GAOS Biologische Dynamisch landbouwbedrijf. Het familiebedrijf zet zich in voor een evenwichtige kringloop van de natuur. Plant, dier, mens en de wereld om ons heen spelen een belangrijke rol in het bedrijf. Samen dragen zij bij aan een levende bodem, waarop smaakvolle gewassen worden geteeld. De boerderij heeft een wandelpad dat u langs de akkers en natuurstrook leidt. Het pad is 3,5 km lang en een is een officiële Kuierlatten-wandelroute. Tijdens het diner gaan we varen naar Lelystad waar we rond 22.00 uur aankomen. Hier blijft de Dutch Grace liggen voor de overnachting.

De Eemvallei of Westerheide 43 km

Tijdens het ontbijt vaart de Dutch Grace naar Huizen waar het schip om 11.00 uur aankomt. Vanuit Huizen heeft u de keuze uit 2  fietsroutes. Van Huizen naar Laren ontdekt u de uitgestrekte Westerheide die tussen Bussum, Hilversum en Laren ingeklemd ligt. Op de Westerheide liggen ook eeuwenoude grafheuvels. Stap even af in het leuke kleine vestigstadje Naarden! Op de Tafelbergheide treft u een schat aan bijzondere bloemen en kruiden aan. Uw fietstocht eindigt weer in Huizen.

De tweede fietsroute loopt door de Eemvallei. Geniet van een mooi uitzicht op de rivier die kronkelt door het landschap met weilanden. Dit voormalige zeekustgebied is nog steeds behoorlijk nat en heeft een bijzondere aantrekkingskracht op allerlei vogels. U houdt vast en zeker een pauze bij de Theetuin van Eemnes. Dan langs de Eemdijk door de Eemvallei. Ook deze route eindigt in Huizen. De Dutch Grace blijft in Huizen liggen voor de overnachting dus uw heeft alle tijd.

 

Programma Agro:

Vanuit Huizen stapt u op de fiets naar Almere. Hier kunt u een bezoek brengen aan Termeulen roses, vanaf Huizen is dit ca. 18 km fietsen. U fietst langs het Gooimeer. Na het bezoek fietst u weer terug naar Huizen en fietst u misschien nog wel een stukje van de Eemvallei

Huizen - Utrecht 60 km

Na het ontbijt stapt u op de fiets. Vandaag fietst u naar Utrecht. U heeft hier de hele dag de tijd voor. Langs Laren naar Lage Vuursche en via Kasteel Drakensteijn naar Den Dolder. Achter Soest langs naar Soesterberg, Huis ter Heide en Bosch en Duin. Vervolgens naar De Bilt voordat u Utrecht in fietst. Deze route gaat al slingerend door bossen en is met de knooppunten in te korten of uit te breiden. De Dutch Grace ligt op u te wachten in Utrecht. De Dutch Grace blijft hier liggen voor de overnachting.

Utrecht - Tiel 48/52 km

 

Na het ontbijt kunt u op de fiets stappen voor uw laatste fietsdag van deze vakantie. Vanaf het Amsterdam-Rijnkanaal fietst  u via het Lekkanaal naar de Lek, hier vaart u met het pontje over naar Vianen. Het stadje Vianen heeft een oud centrum waar u vast even pauzeert. Via fort Everdingen en fort Goilberdingen naar het gezellige Culemborg.  Daarna staat het Oranje stadje Buren op programma.

 

Programma Agro:

Tijdens uw fietstocht komen we langs een Betuwse wijngaard waar u een rondleiding door de wijngaard en wijnkelder krijgt. Er wordt verteltd over de wijnbouw in Nederland en het wijn maken, Alle fasen van het druiven telen en wijn maken komen aan bod. En natuurlijk is de wijnproeverij niet compleet zonder een wijnproeverij.

 

Uw fietsdag eindigt in Wijk- bij Duurstede waar de Dutch Grace op u ligt te wachten. Tijdens het diner vaart de Dutch Grace naar Arnhem.

Ontschepen

Na het ontbijt is het ontschepen. U reist op eigen gelegenheid naar huis of de fietsbus (excl.) brengt u naar uw uitstappunt.

Inbegrepen
 • 2 persoonshut economy
 • volpension (aan boord)
 • fietsroutes
 • stadsplattegronden en/of wandelroutes
 • eigen AGRO reisbegeleiding
 • reisbescheiden per e-mail

 

Smakelijk verzorgd

(v.a. 1e dag t/m ontbijt laatste dag)

 • ontbijtbuffet
 • lunch of lunchpakket
 • middernacht snack
 • diner (4 gangen)
 • capitainsdinner
 • 1x per dag koffie of thee met cake of biscuits
 • 's avonds snack tussen 22.00 uur en 23.00 uur

Prijzen & Vertrekdatum

Vertrek op 09 september 

1095

Bovengenoemde prijzen zijn prijzen per persoon exclusief reserveringskosten en calamiteitenfonds en eventuele kortingen.

Niet inbegrepen
 • reisbescheiden per post € 7,50 p/st
 • fietsbustransfer naar Arnhem v.v € 50,- p.p.
 • e-bike € 200,-
 • entreegelden, kosten van evt. overtochten met pontjes e.d.
 • uitgaven van persoonlijke aard zoals drankjes en maaltijden, anders dan vermeld bij inbegrepen
 • verzekeringen
 • overige niet genoemde zaken
   
Extra te reserveren

Hut toeslagen per persoon

 • 2-persoonshut Haydndek € 75,- p.p.
 • 2-persoonshut Straussdek (hut met rond raam eco) € 100,- p.p.
 • 2-persoonshut Straussdek  € 150,- p.p.
 • 2-persoonshut Mozartdek € 200,- p.p.
 • 2-persoonshut Mozartdek suite € 250,- p.p.
 • 1-persoonshut Haydndek € 295,- p.p.

Opstapplaatsen

Alblasserdam
Nuland

De definitieve opstaptijden ontvangt u bij de reisbescheiden. De opstapplaatsen zijn onder voorbehoud van voldoende deelnemers.

Bijzonderheden

Nautische redenen
Om nautische redenen kan het voorkomen dat er wijzigingen in het vaarprogramma nodig zijn. Dit geeft geen recht op enige tegemoetkoming.

Erratum
Op (Fiets-)Cruisevakanties zijn de aanvullende algemene voorwaarden van Fitál Vakanties van toepassing. Dit heeft betrekking op de aanbetaling en eventuele annulering van uw vakantie.

Minimum deelname

Voor deze vakantie geldt een minimum aantal deelnemers van 22 personen. Uiterlijke annuleringstermijn busreizen : 15 dagen voor vertrek.

TOP
Agrarisch Toeristische Reizen Wereldwijd   Telefoon: 026 3512087  - E-mailinfo@agroreizen.nl
This is default text for notification bar