FORGOT YOUR DETAILS?

De beroemdste treinen van Zwitserland in een adembenemend landschap10 dagen Excursiereis Glacier Express & Bernina ExpressReisleiding: Hilde Beijer

Ineens is er het verblindende sprankelend sneeuwwit wat strijdt met hemelsblauw om de aandacht, als de trein de tunnel uitrijdt het meters hoge viaduct op wat het zoveelste diepe dal overspant. Adembenemende Alpentoppen met prachtige vergezichten en landschappen. Duizelingwekkende diepten met klaterende beken en aanzwellende rivieren trekken aan uw beeld voorbij tijdens de bijzondere treintrajecten van de moderne Glacier Express en de authentieke Bernina Express. 

 

Heel veel extra’s inclusief want U verlangt van ons kwaliteit.
Alle treinexcursies, entreegelden (en dat zijn er heel veel) tijdens deze reis zijn inbegrepen in de reissom. Ook zijn alle ontbijten, lunches en diners inbegrepen. U hoeft dus niet telkens uw portemonnee te trekken en individueel af te rekenen of in de rij te staan voor het kopen van kaartjes. Agro heeft dat allemaal voor u geregeld. Het enige dat u hoeft te doen is genieten.

Het reisprogramma

Zonder overstap en na de koffie op weg. Door België en Frankrijk passeren we bij Straatsburg de Duitse grens om voor het diner het overnachtinghotel in Offenburg te bereiken.

Vanmorgen brengen we eerst een bezoek aan het openluchtmuseum de Vogtsbauernhof in Gutach waar u kunt zien hoe de boeren in het Zwarte Woud vroeger leefden en werkten.  Aansluiten via een mooie route door de ‘bergen’ van het Zwarte Woud met als eindstation Konstanz aan de Bodensee voor een middagpauze. Daarna met  de touringcar naar Feldkirch in Vorarlberg waar we de komende vijf dagen te gast zijn.

Het historische Feldkirch is een prima uitgangspunt om er zelf op uit te trekken. Maar u kunt ook deelnemen aan een rondwandeling onder leiding van een gids door het historische stadje. 

Een van de hoogtepunten van deze vakantie. Al vroeg in de morgen rijdt de Bernina Express als een trammetje door de straten van Tiefencastel. Via St. Moritz klimt het authentieke rode bergtreintje naar boven. De sneeuw ligt meters hoog maar de trein rammelt onverstoorbaar door. Na de pashoogte van 2.253 meter dalen we af. Net op tijd hebben we de camera scherp gesteld voor weer een Kodak moment als de Bernina de keerlus draait onderweg naar het Italiaanse Tirano, het eindstation van deze adembenemende treinreis. Per bus keren we terug naar ons hotel in Feldkirch.

Vandaag gaan we aan boord voor een boottocht over de Bodensee naar het subtropische bloemeneiland Mainau (entree inclusief). Aan boord is het genieten van fraaie uitzichten op de oevers van de Bodensee tegen een decor van de oprijzende Alpen aan de horizon.

Vandaag staat in het teken van een agrarische excursies. We maken een prachtige tocht door het Bregenzer Wald waar we een bezoek brengen aan de Käsekeller: Europa’s grootste rijpingscentrum van Alpen- en Bergkazen. U krijgt hier uitleg over de productie en een rondleiding met na afloop een kaasproeverij. Daarna via een prachtige passenroute naar de bekende (wintersportplaats) Lech. Onze koninklijke familie is al zoveel jaren te gast in het bekende hotel Post. We brengen een bezoek aan de hoog gelegen Runderfokkerij Schottenhof. 


Vanmorgen brengen we eerst een bezoek aan de bioboerderij en het melkvee Cadalbert bij het historische stadje Ilanz. Daarna één van de hoogtepunten van deze vakantie: de Glacier Express, ook wel de mooiste Alpenspoorlijn van Europa genoemd. In Disentis gaan we aan boord van de Glacier Express. Terwijl de trein het station uit rijdt kijken we verwachtingsvol naar buiten. Als in een sprookjesboek puft de rode trein door het bergdecor via ontelbare tunnels en bruggen voor onvergetelijke panorama’s van gletsjers, bergmassieven, alpenweiden en diepe dalen. We gaan weer over op tandrad en ratelend stijgen we naar de Oberalppass, met 2.033 meter het hoogste punt van deze indrukwekkende treinreis. Beneden stroomt de Rhône en voor ons boven ligt de Aletschgletscher. Langzaam dalen we af terwijl we genieten van magnifieke uitzichten. In Brig staat de touringcar gereed om u naar het hotel in Martigny te brengen waar we twee nachten verblijven. 

In de ochtend brengen we een bezoek aan Gruyères  waar we een bezoek brengen aan de kaasmakerij. Hier kunt u zien en krijgt u uitleg hoe de beroemde Gruyère kaas gemaakt wordt. ‘s Middags rijden we door het Rhônedal naar Montreux aan het Meer van Geneve voor een vrije pauze in deze mondaine stad. 

Na het ontbijt vertrekken we uit Martigny en rijden via de Zwitserse autobahnen via Mulhouse naar het prachtige Colmar in de Vogezen. Hier bezoeken we in de middag nog een wijngaard en staat er natuurlijk nog een wijnproeverij op het programma. ’s Avonds maakt u zeker nog een rondwandeling door  het pittoreske Colmar met de vele rustieke vakwerkhuizen met bijzondere uithangborden.

Na een vroeg ontbijt terug naar Nederland. Onderweg sluiten we de reis af met een heerlijke warme afscheidslunch. Aan het einde van de middag arriveren we weer in Nederland en wordt u naar uw uitstapplaats teruggebracht. 

Inbegrepen

• Vervoer per Comfort class touringcar gedurende de gehele reis
• Overnachting op de heen- en terugreis
• 2 persoonskamer met bad of douche en toilet
• Volpension
• Warme afscheidslunch op de laatste dag
• Bezoek Openluchtmuseum Gutach
• Alle excursies zoals in het programma beschreven
• Entree bloemeneiland Mainau
• Boottocht Bodensee
• Bezoek Käsekeller Lingenau
• Glacier Express Andermatt-Brig 2e klasse
• Bernina Express Chur-Tirano 2e klasse
• Entree kaasmakerij Gruyères 
• Bezoek wijngaard en wijnproeverij
• Fooi voor de plaatselijke gids
• Eigen reisleiding van Agro reizen

 

Prijzen & Vertrekdatum

Vertrekdatum: 21 juni 2024 -
Deze reis heeft vertrekgarantie

2095,-

Bovengenoemde prijzen zijn prijzen per persoon exclusief reserveringskosten en calamiteitenfonds en eventuele kortingen.

Uw hotels

Tijdens deze reis verblijft u 5 nachten in **** Hotel Montfort in Feldkirch  Een fijn en comfortabel hotel, dat zich in het centrum van Feldkirch bevindt. Vervolgens 2 nachten in ***Hotel Vatel in Martigny

Tijdens de heen- en terugreis wordt gelogeerd in goede middenklasse hotels.

Uw  kamers beschikt altijd  over een bad of douche en toilet, KTV, telefoon, safe, föhn, balkon en is per lift bereikbaar. 

Niet inbegrepen

• 1 Persoonskamer
• Uitgaven van persoonlijke aard
• Reis-en annuleringverzekering
• ANVR boekingskosten € 25 per factuur
Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per reservering
• SGR consumentenbiijdrage € 5,- per persoon

Extra te reserveren

• 1 persoonskamer toeslag € 295

Opstapplaatsen

Alblasserdam: SnelleVliet Touringcars, van Hennaertweg 4 - 2952 CA
Zwolle: P+R Zuidzijde - Achterzijde Centraal Station
Utrecht: Transferium Westraven, Griffioenlaan 1 bis - 3526 LA
Nuland: Hotel van der Valk, Rijksweg 25 - 5391 LH

De definitieve opstaptijden ontvangt u bij de reisbescheiden. Opstapplaats is onder voorbehoud van voldoende deelnemers.

Bijzonderheden

• Geldig paspoort of ID kaart (geldig tot 3 maanden na vertrek)

Minimum deelname

Voor deze vakantie geldt een minimum aantal deelnemers van 25 personen. Uiterlijke annuleringstermijn : 22 dagen voor vertrek.

TOP
Agrarisch Toeristische Reizen Wereldwijd   Telefoon: 026 3512087  - E-mailinfo@agroreizen.nl
This is default text for notification bar