FORGOT YOUR DETAILS?

De beroemdste treinen van Zwitserland in een adembenemend landschap9 dagen Excursiereis Glacier Express & Bernina Express

Ineens is er het verblindende sprankelend sneeuwwit wat strijdt met hemels blauw om de aandacht, als de trein rammelend de tunnel uitrijdt het meters hoge viaduct op wat het zoveelste diepe dal overspant. Adembenemende Alpentoppen met prachtige vergezichten en landschappen. Duizelingwekkende diepten met klaterende beken en aanzwellende rivieren, trekken aan u beeld voorbij tijdens de bijzondere treintrajecten van de langzame sneltrein Glacier Express en de authentieke Bernina Express. 

 

Heel veel extra’s inclusief want U verlangt van ons kwaliteit.
Alle treinexcursies, entreegelden (en dat zijn er heel veel) tijdens deze reis zijn inbegrepen in de reissom. Ook zijn alle ontbijten, lunches en diners inbegrepen. U hoeft dus niet telkens uw portemonnee te trekken en individueel af te rekenen of in de rij te staan voor het kopen van kaartjes.  Agro heeft dat allemaal voor u geregeld. Het enige dat u hoeft te doen is genieten.

Het reisprogramma

Heenreis

Zonder overstap en na de koffie op weg. Door België en Frankrijk passeren we bij Straatsburg de Duitse grens om voor het diner het overnachtinghotel in Offenburg te bereiken.

Oude boerderijen en de Schwarzwaldbahn

Vanmorgen brengen we eerst een bezoek aan het openluchtmuseum de Vogtsbauernhof in Gutach waar u kunt zien hoe de boeren in het Zwarte Woud vroeger leefden en werkten. Aansluitend een bijzonder treintraject, ‘de Schwarzwaldbahn’. We ‘treinen’ een prachtige route door de ‘bergen’ van het Zwarte Woud met als eindstation Konstanz aan de Bodensee. Met de touringcar naar Feldkirch in Vorarlberg waar we de komende dagen te gast zijn.

Vrije dag

Het historische Feldkirch is een prima uitgangspunt om er zelf op uit te trekken. Maar u kunt ook deelnemen aan een rondwandeling onder leiding van een gids door het historische stadje. 

‘de Bernina Express’

Een van de hoogtepunten van deze vakantie. Al vroeg in de morgen rijdt de Bernina Express als een trammetje door de straten van Tiefencastel. Via St. Moritz klimt het authentieke rode bergtreintje naar een pashoogte van 2253 meter. De sneeuw ligt meters hoog, maar de trein rammelt onverstoorbaar door. Na de pashoogte van 2253 meter dalen we af. Net op tijd hebben we de camera scherpgesteld voor weer een Kodak moment als door de Bernina de keerlus draait onderweg naar het Italiaanse Tirano, het eindstation van deze adembenemende treinreis. Per bus keren we terug naar ons hotel in Feldkirch.

Bodensee en Mainau

Vandaag aan boord voor een boottocht over de Bodensee naar het subtropische bloemeneiland Mainau (entree inclusief).  Aan boord fraaie uitzichten op de Bodensee oevers tegen het decor van de oprijzende Alpen aan de horizon.

‘de Glacier Express’

Vandaag één van de hoogtepunten van deze vakantie: de Glacier Express, ook wel de mooiste Alpenspoorlijn van Europa genoemd. In Chur gaan we aan boord van de Glacier Express. Terwijl de trein het station uit rijdt kijken we verwachtingsvol naar buiten. Als in een sprookjesboek puft de rode trein door het bergdecor via ontelbare tunnels en bruggen voor onvergetelijke panorama’s van gletsjers, bergmassieven, alpenweiden en diepe dalen. We gaan weer over op tandrad en ratelend stijgen we naar de Oberalppass, 2033 meter het hoogste punt van deze indrukwekkende treinreis. Beneden stroomt de Rhône en voor ons boven Aletschgletscher en langzaam dalen we af terwijl we genieten van magnifieke uitzichten.

In Brig staat de touringcar gereed om u naar uw hotel in Martigny te brengen. 

Gruyère kaas en Montreux

In de ochtend brengen we een bezoek aan Gruyères  waar we een bezoek brengen aan de kaasmakerij  waar u kunt zien en uitleg krijgt hoe de beroemde Gruyère kaas gemaakt worden.  U kunt zelfs een kaasmakerijroute wandelen  waarbij u door de hooggelegen groene weiden van Gruyères wandelt met kuddes koeien en de authentieke alpenchalets. ‘s Middags rijden we door het Rhônedal, naar Montreux aan het Meer van Geneve voor een vrije pauze in deze mondaine stad. 

Vertrek uit Zwitserland

Na het ontbijt vertrekken we uit Martigny en rijden via de Zwitserse autobahnen via Mulhouse naar het prachtige Colmar in de Vogezen.  Hier bezoeken we in de middag nog een wijngaard en staat er natuurlijk nog een wijnproeverij op het programma. ’s Avonds maakt u zeker nog een rondwandeling door  het pittoreske Colmar met de vele rustieke vakwerkhuizen en hun bijzondere uithangborden.

Thuiskomst

Na een vroeg ontbijt in snel tempo via de Duitse autobahnen terug naar Nederland. Onderweg sluitend we de reis af met een heerlijke warme afscheidslunch. Eind van de middag arriveren we weer in Nederland en wordt u naar uw uitstapplaats teruggebracht. 

Inbegrepen

• reis per Top Class touringcars
• overnachting op de heen- en terugreis
• 2 persoonskamer met bad of douche en toilet 
• volpension (ontbijtbuffet, lunch en 3 gangen diner)
• warme afscheidslunch op de laatste reisdag
• bezoek Openluchtmuseum Gutach
• Schwarzwaldbahn Gutach – Konstanz
• Entree bloemeneiland Mainau
• boottocht Bodensee 
• Glacier Express Brig-Chur 2e klasse
• Bernina Express Chur-Tirano 2e klasse
• 
entree kaasmakerij Gruyères 
• bezoek wijngaard en wijnproeverij
• excursieprogramma zoals omschreven
• fooi voor de touringcarchauffeur
• eigen reisleiding Agro reizen
• reisbescheiden per e-mail

Prijzen & Vertrekdatum

Vertrek op vrijdag 30 juni (=volgeboekt)

1895

Bovengenoemde prijzen zijn prijzen per persoon exclusief reserveringskosten en calamiteitenfonds en eventuele kortingen.

Uw hotels

Agro reizen kiest uitsluitend voor de betere hotels. Daarom logeren wij in 3-sterren superior of 4-sterren hotels.  Agro reizen stelt u liever niet teleur want wij weten uit ervaring dat u kwaliteit belangrijker vindt dan de prijs.

Deze vakantie logeert u
4 nachten in ****Montfort Feldkirch
Een fijn en comfortabel hotel, dat zich in het centrum van Feldkirch bevindt.

2 nachten in ***Hotel Vatel in Martigny

Tijdens de heen- en terugreis wordt gelogeerd in goede middenklasse hotels in Duitsland. Uw  kamers beschikt altijd  over een bad of douche en toilet, KTV, telefoon, safe, föhn, balkon en is per lift bereikbaar.

Niet inbegrepen

• per reservering geldt een toeslag van € 25,- voor de reserveringskosten
•  bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per reservering
• publieksbijdrage SGR € 5,- per persoon
• uitgaven van persoonlijke aard zoals drankjes
• verzekeringen
• overige niet genoemde zaken

Extra te reserveren

• 1 persoonskamer toeslag € 295

Opstapplaatsen

- Alblasserdam
- Zwolle
- Utrecht
- Nuland

De definitieve opstaptijden ontvangt u bij de reisbescheiden. Opstapplaats is onder voorbehoud van voldoende deelnemers.

Minimum deelname

Voor deze vakantie geldt een minimum aantal deelnemers van 22 personen. Uiterlijke annuleringstermijn busreizen : 15 dagen voor vertrek.

TOP