FORGOT YOUR DETAILS?

Tsjechië7 dagen Excursiereis

Unieke rondreis door Tsjechië met agrarische excuries.

Tsjechië is gelegen in Midden-Europa en ontstaan na de deling van Tsjecho-Slowakije. Het land kenmerkt zich door een bijzonder fraaie natuur en veel historische bezienswaardigheden, zoals grootse kastelen, gebouwd door de machtigste families van het land. Waar het land ooit gebukt ging onder het communistische regime, is het heden ten dage een populaire vakantiebestemming en ondergaat het een razendsnelle metamorfose tot een modern en westers land.

Tijdens deze reis laten we u niet alleen kennismaken met de prachtige hoofdstad Praag, maar ook de regio Bohemen met de vele kastelen, rivieren, valleien, diepe bossen en brouwerijen en de lange wijnbouwtraditie.

Het reisprogramma

Heenreis

Via een beperkt opstapschema ontmoeten we elkaar onder het genot van een kopje koffie op de vertrekplaats in Deurningen. Via Hannover, Wolfsburg, Magdeburg en Dresden bereiken we in de loop van de avond ons ****hotel in Praag.

Ontdekkingstocht Praagse Burcht

 

 

Na het ontbijt bezoeken we met een gids naar de Praagse Burcht, de zetel van de Tsjechische regering, de St. Vituskathedraal en de beroemde stenen Karelsbrug over de Moldau, met de barokke beelden.

Ook bezoeken we de Praagse Burcht, de zetel van de Tsjechische regering. Hier ziet u o.a. de St. Vituskathedraal, het Koninklijk Paleis en de Romaanse St. Jorisbasiliek. Via de beroemde stenen Karelsbrug over de Moldau, met de barokke beeldengroepen, wandelen we terug naar het oude historische centrum.

De lunch gebruiken we in het centrum en ’s middags brengen we een bezoek aan de Adalbert Brouwerij, de oudste Tsjechische brouwerij in Praag. We krijgen hier een rondleiding en een gids neemt ons mee door de geschiedenis van deze brouwerij en ook moet er natuurlijk geproefd worden van dit bijzondere bier. 

Paardenstoeterij van Kladruby en Openluchtmuseum

Na het ontbijt brengen we een bezoek aan de paardenstoeterij van Kladruby, wereldwijd één van de oudste in zijn soort en tegenwoordig een nationaal cultureel monument. De basiskudde bestaat uit Kladruber Old Whitepaarden, één van de oudste rassen wereldwijd en zeer zeldzaam. Naast een bezichtiging is er ook een privéshow is waar een paard voorgesteld wordt.

Na de lunch brengen we een bezoek aan het Openluchtmuseum Prerov een uniek voorbeeld van volksarchitectuur uit het Elbedal met oude Boheemse vakwerkhuizen, boerderijen, graanschuren, bijenkorven, een kasteel en een jachthuis.

We zijn op tijd weer terug in Praag om deze stad nog wat verder op eigen gelegenheid te ontdekken.

Karperkwekerij

Na het ontbijt vertrekken we naar Trebon waar we een bezoek gaan brengen aan de karperkwekerijen van Zlata Stoka. De karper is in Tsjechië het favoriete kerstmaal en hiervoor werden honderden jaren geleden zo’n 500 meren rondom het historische stadje Trebon aangelegd, die nog steeds gebruikt worden voor het opkweken van karpers die in heel Europa verkocht worden.

Na de lunch brengen we een bezoek aan een echt Tsjechisch boerenbedrijf waar we door een medewerker van de Zuid-Boheems universiteit uitleg krijgen over de landbouw in Tsjechië.

Het diner is in het rustieke brouwerij restaurant Masne Kramy in Ceske Budejevice, een begrip in Zuid Bohemen waar we een speciaal Tsjechisch menu geserveerd krijgen. 

Boomtoppenpad en boerenbarok

's Ochtends staat er een bezoek aan het boomtoppenpad in Lipno op het programma. Het voetpad van 675 meter is gemaakt van hout. Bij een maximale stijging van 2-6 % bereikt u, via een houten voetbrug, de hoogte van 40 meter en beleeft u fantastisch uitzicht over de bergtoppen van de Alpen, bijna het gehele Lipnomeer, prachtige omgeving van het Bohemer Woud en de Novohradské Hory.

Het Boomkroonpad is geschikt voor alle leeftijdsgroepen.

 

Na de lunch brengen we een bezoek aan een houtverwerkend bedrijf van staats-bosbeheer. Daarna rijden we naar de voormalige Duitse kolonie Holesovice met zijn prachtige boerenbarok architectuur. Aan het langgerekte dorpsplein vindt u aan alle zijden prachtige goed bewaarde middeleeuwse boerderijen en voorraadschuren in boerenbarokstijl zodanig dat het onder het UNESCO erfgoed valt.

Cesky Krumlow

De sprookjesachtige historische stad Cesky Krumlov aan de Moldau wordt beschouwd als één van de mooiste renaissance steden van Europa. Dankzij de unieke behouden middeleeuwse kern staat Cesky Krumlov op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Het kasteel is het pronkstuk van de stad en torent hoog boven de stad uit. We brengen een bezoek aan het kasteel en na de lunch is er nog vrije tijd in Cesky Krumlov voordat we vertrekken naar ons overnachtingshotel in de omgeving van Regensburg.

Terugreis

Na het ontbijt reizen we via de Duitse Autobahnen terug naar Nederland. Onderweg sluiten we de reis af met een smakelijke warme lunch. 

Inbegrepen

• vervoer per comfort class touringcar gedurende de gehele reis
overnachtingen in goede hotels, met verblijf in een 2-persoonskamer
  met eigen badkamer
• volpension (ontbijt, lunch en diner) 
• alle excursies zoals in het programma beschreven
• weg- en toeristenbelasting
• fooi voor de buschauffeur 
• eigen reisleider van Agro Reizen

Prijzen & Vertrekdatum

Vertrekdatum: maandag 16 oktober 2023
- Deze reis heeft vertrekgarantie

1295

Bovengenoemde prijzen zijn prijzen per persoon exclusief reserveringskosten en calamiteitenfonds en eventuele kortingen.

 

Uw hotels
Tijdens deze reis logeert u 3 nachten in het ****Hotel Crystal Palace op loopafstand van het oude centrum van Praag en 2 nachten in het bijzondere ****Kasteelhotel Stekl in Ceske Budejevice. Uw kamer beschikt altijd over bad of douche en toilet en is per lift bereikbaar. Het Kasteelhotel Stekl beschikt over een zwembad.

 

Niet inbegrepen

• reis-, bagage- en ongevallenverzekering
• annuleringsverzekering
• uitgaven van persoonlijke aard zoals consumpties, fooien, telefoonkosten e.d. 
• eventuele brandstoftoeslagen en/of extreme valutawijzigingen

Extra te reserveren

• 1 persoonskamer toeslag € 225

Opstapplaatsen

Alblasserdam
Utrecht 
Deurningen
De definitieve opstaptijden ontvangt u bij de reisbescheiden. De opstapplaatsen zijn onder voorbehoud van voldoende deelnemers.

Bijzonderheden

• uw paspoort of identiteitskaart moet geldig zijn
• geen inentingen nodig
• wijzigingen voorbehouden

Minimum deelname

Voor deze vakantie geldt een minimum aantal deelnemers van 22 personen. Uiterlijke annuleringstermijn busreizen : 15 dagen voor vertrek.

TOP