FORGOT YOUR DETAILS?

8 dagen FietsvakantieSeeland en Kopenhagen

Voor fietsers én Agrariërs is Denemarken een paradijs. Veel natuur, een afwisselend landschap met mooie bossen, prachtige lichtglooiende akkers en schitterende zee-kusten. Deze reis brengt u naar het Deense eiland Seeland waar veel Nederlandse akkerbouwers zich gevestigd hebben. U fietst langs windmolens, hunebedden, grafheuvels en oude stadjes uit de Vikingtijd. In Kopenhagen zijn de fietsers de koningen. Er zijn meer fietsen dan auto’s. Geniet van de relaxte atmosfeer en de combinatie van het oude met de moderne manier van leven. U bezoekt zeker het Tivoli en fietst naar de Nyhaven waar de kleine zeemeermin al meer dan 100 jaar over de zee heen uitkijkt. Kortom een afwisselende fietsreis.

Het reisprogramma

Heenreis

Met de fietsbus rijden we naar Puttgarden, geleden in Noord-Duitsland. Met de ferry steken we over naar Rodbyhavn in Denemarken en vervolgens rijden we naar ons hotel in Menstrup.

Korsør - Menstrup 55 km

Uw fietsdag begint in Korsør, een gezellige, oude maritieme stad gelegen direct aan de Grote Belt. In het verleden was het er druk door de handel en scheepvaart tussen Sealand en Funen. Via het oude havenstadje Skælskø naar Bisserup om uw fietsdag bij het hotel te eindigen.

Menstrup – Praesto 53 km

U bepaalt vandaag zelf hoe vroeg of laat u vertrekt naar Naestved, want u fietst vanuit het hotel. Neastved is ontstaan waar het riviertje Susaen stopt. Ontdek de schitterende stad met de vele prachtige oude huizen. Via Broskov gaat fietst u langs het Praesto Fjord naar Praesto. De fietsbus brengt u terug naar uw hotel.

Haraldsted So – Roskilde 45 km

Door prachtige natuurgebieden fietst u naar Roskilde. Van een afstand ziet u Roskilde en de torenspitsen van de kathedraal Roskilde Domkirke, deze dom staat op de wereld- erfgoedlijst van Unesco. De sarcofagen en graven van 38 Deense koningen bevinden zich in deze kerk. Nergens ter wereld zijn er zoveel koningen en koninginnen begraven in eenzelfde kerk. Ook kunt u het Vikingschip Museum bezoeken. De fietsbus brengt u naar uw hotel in Kopenhagen.

Fredensborg – Kopenhagen  50 km

Met de fietsbus naar het beroemde slot Fredensborg waar uw fietsdag begint. De paleistuinen en park zijn uitgestrekt, goed onderhouden en de entree is gratis. Vergeet niet om de beeldentuin te bekijken. Op de fiets via een mooie route door het noordelijke deel van Seeland naar Kopenhagen. 

Vrije dag – TIP: bezoek aan Boerenmuseum Amager

Vandaag kunt u de dag gebruiken om Kopenhagen te verkennen. U heeft de fiets bij u om langs bijvoorbeeld de Amalienborg of een van de vele andere bezienswaardigheden te fietsen. Wat heel leuk is om te doen is fietsen naar het ten zuiden van Kopenhagen (14 kilometer) gelegen eiland Amager. In de 16e eeuw vestigden zich hier 24 Nederlandse boerenfamilies op uitnodiging van de Deense koning Christian II. De koning stelde het land ter beschikking in ruil voor verse groente. Amager werd de ‘moestuin’ van Kopenhagen en de Nederlanders leerde de Denen hoe ze akkers konden bewerken en groenten konden telen. In het museum leert u alles over deze bijzondere historie. 

Køge – Rødvig 40 km

Met de bus naar het middeleeuwse Køge. Deze stad heeft de meeste oude huizen en gebouwen van Denemarken. Langs de kust met de stranden en krijtrotsen. In Højerup bezoekt u zeker de Gamle Kirke. In het havenstadje Rødvig stapt u in de loop van de middag in de fietsbus die u naar Rodbyhavn brengt voor de overtocht naar Putgarden. Daarna naar uw overnachtingshotel in Noord - Duitsland.

Terugreis

Onderweg genieten we van een warme afscheidslunch. Met de fietsbus terug naar de opstapplaatsen.

Inbegrepen

• TopClass fietsbus
• 2 pers. kamer met bad of douche en toilet
• 7 x halfpension (ontbijt en diner)
• lunch tijdens de heenreis
• warme afscheidslunch op de laatste dag
• fietsroute tracks via GPS
• eigen Agro fietsbegeleiding
• uw eigen fiets gratis mee
• reisbescheiden per e-mail

Prijzen & Vertrekdatum

Deze reis is op 27 juni jl. vertrokken.

1195

Bovengenoemde prijzen zijn prijzen per persoon exclusief reserveringskosten en calamiteitenfonds en eventuele kortingen.

Uw hotels

Deze vakantie logeeert u
3 nachten in ***Hotel Menstrup Kro in Menstrup
3 nachten in ***Hotel in Kopenhagen
1 nacht in ***Hotel Gremersdorf in Gremersdorf

Niet inbegrepen

• reisbescheiden per post € 7,50 p/st
• entreegelden, kosten van evt. overtochten met pontjes e.d.
• uitgaven van persoonlijke aard zoals drankjes en maaltijden, anders dan vermeld bij inbegrepen
• verzekeringen
overige niet genoemde zaken
 per reservering geldt een toeslag van € 25,- voor de reserveringskosten
 calamiteitenfonds per boeking € 2,50
 publieksbijdrage SGR € 5,- per persoon

Extra te reserveren

• 1 persoonskamer € 195,-
• Huurfiets type e-bike € 200,-

Opstapplaatsen

Alblasserdam 
Apeldoorn
Deurningen (bij Hengelo Ov.)

Definitieve opstaptijd ontvangt u in uw reisbescheiden. De opstapplaats is onder voorbehoud van voldoende deelnemers.

Minimum deelname

Voor deze vakantie geldt een minimum aantal deelnemers van 22 personen. Uiterlijke annuleringstermijn busreizen : 15 dagen voor vertrek.

 

 

 

Uw fietsroute

U fietst door gedeeltelijk door een vlak landschap maar soms is het ook glooiend. U ontvangt van deze reis de routes op GPS.

Informatie huurfietsen 
Hoe gaat u fietsen? Neemt u uw eigen fiets mee of kiest u voor het gemak van een huurfiets? Dat kan want bij Fitál Vakanties kan uw eigen fiets bij een Fietsgroepsvakantie gratis mee in de fietstrailer. Wilt u onbezorgd op vakantie, kies er dan voor om een fiets te huren.

Type huurfiets
Voor het fietsseizoen 2023 kiest Fitál Vakanties voor nieuwe e-bikes van Dutch ID; een 100% handgemaakt stukje Nederlands vakmanschap.

Tarieven huurfietsen
E-bike huurfiets: € 200,- 

Smakelijk verzorgd

Tijdens deze reis in Denemarken zijn de lunches niet inbegrepen. De ervaring leert ons dat u tijdens het fietsen graag uw eigen plan trekt en zelf uw keuze te bepalen voor dat ene leuke terras of restaurantje. Uw AGRO reisleiding heeft uiteraard altijd tips voor een goed restaurant en het is ook altijd mogelijk om via het hotel een lunchpakket te regelen (niet inbegrepen).

Wijs op reis

Ga goed voorbereid op vakantie en houdt uzelf op de hoogte van de actuele situatie van de bestemming waar u naar toegaat op vakantie. Een reisadvies kan door het Ministerie van Buitenlandse Zaken worden aangepast.

TIP: Installeer op uw mobiele telefoon de app: Reisapp BZ (beschikbaar voor Iphone en Android) en u krijgt een alert wanneer er voor uw reisbestemming een wijziging is.

Nieuw bij AGRO Fietsbusvakanties  -  Uw eigen fiets ( ebike)  mag gratis mee

U reist in een groep met gelijkgestemden maar fietst wel individueel en in uw eigen tempo over de mooiste fietsroutes van Europa. Met een gemiddelde  dagafstand van ca. 50 km blijft er voldoende tijd over voor een gezellig terras of bezoek aan een lokaal museum. En reizen met een groep heeft zo zijn voordelen; steun aan elkaar, gezelligheid en het delen van ervaringen na weer een mooie fietsdag. U logeert altijd in goede *** en **** hotels waar u met een prima verzorging verwend wordt.  Er is altijd fietsbegeleiding bij om u onderweg met raad en daad te ondersteunen, 

Uw eigen fiets wordt gratis en met de uiterste zorg vervoerd in onze modern fietstrailers terwijl de fietsbus fungeert als bezemwagen en voor het bagagevervoer.

 

TOP
Agrarisch Toeristische Reizen Wereldwijd   Telefoon: 026 3512087  - E-mailinfo@agroreizen.nl
This is default text for notification bar